Chicken Police

8
AG.hu
8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2020. november 5. (1 éve 10 hónapja)

Műfaj: Humoros, Noir, Krimi

Játékmenet: Hagyományos kaland, Vizuális novella

Grafikai stílus: Fotorealisztikus

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

A Chicken Police egy "buddycop noir" stílusú, magyar fejlesztésű kalandjáték, ami a point-and-click kalandjátékok és a történet központú visual novel-ek elemeit vegyíti. A történet egy a visszavonulása előtt álló öreg rendőr kakasról (Santino "Sonny" Featherland), és forrófejű társáról szól, akik természetesen egy komoly és véres összeesküvésbe keverednek.

A játékban öt fő ügy mellett több mellékküldetés is lesz, rengeteg megismerhető karakter, szabadon bejárható helyszínek, non-lineáris játékmenet, sok-sok fekete humor és komoly, felnőtt témák.

A játék olyan "óriásokat" tekint inspirátorainak, mint a Grim Fandango, a Tex Murphy játékok vagy a Blade Runner, filmek szempontjából pedig olyan klasszikusokat mint a The Big Sleep, Casablanca, The Glass Key vagy a Dark Passage.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 98

8/10 - Végezetül, nagyon jó szívvel...
2020. november. 4.
Végezetül, nagyon jó szívvel, de egy nagyon rozoga lábakon álló 8 pontnál nem tudok többet adni. Magára a megvalósításra nem lehet panasz, valóban látni, hogy szívvel-lélekkel készült a játék, és ez minden pixeljéről lerí. Ugyanúgy nagyon magas színvonalú a szinkron és a zene is, melyek megfelelő módon cserkészik be a játékost, hogy végül a vizuális megvalósítással karöltve teljesen magába szippantsák őt. Sajnos azonban az írás néhol döcögősre sikeredett, és ezáltal ebből a hangulatból néha sikerül ki-kibillenteni bennünket. Magát a krimis részét a történetnek nem szeretném kritizálni, mert ez nagyon emberfüggő. Viszont, ha a történetet úgy egészében veszem alapul, akkor én személy szerint picit csavarosabb, happy end nélküli és lezártabb befejezésre számítottam, ráadásul voltak benne logikátlan viselkedések is a karakterek részéről. És mivel egy vizuális novelláról van szó, a sztorinak kellene a legstabilabbnak lennie egy ilyen játékban. Szóval, hogy összefoglaljam még egyszer, a Chicken Police egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtó kalandjáték, bátran ajánlom minden krimi és noir rajongónak, mert a hibái ellenére – amiket szerintem a következő részben simán javítani lehet – nagyszerű kikapcsolódást ígér, és nem csak a szomorkás őszi hónapokban.

>> Teljes cikk elolvasása <<

zsofikarc

Összes értékelése: 1

8/10 - Elragad a hangulata
2022. március. 2.

Klassz szinkronhangok, magával ragadó zene, tényleg noir hangulat. Nekem túl sok szöveg és túl kevés általam irányítható cselekmény volt benne.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Chicken Police demója
Hír
2 éve 1 hónapja (2020. augusztus 27.)

Megérkezett a Chicken Police demója

A teljes játék pedig már szeptemberben a digitális polcokon lesz.

Leginkább várt játékok: 2020 Q4
Hír
1 éve 11 hónapja (2020. szeptember 30.)

Leginkább várt játékok: 2020 Q4

Legújabb rovatunkban arra vállalkozunk, hogy az előttünk álló negyedév általunk leginkább várt játékairól írjunk pár sorban. Ezeket valószínűleg majd tesztek kö...

Megjelenési dátumot és új trailert kapott a Chicken Police
Hír
1 éve 11 hónapja (2020. október 21.)

Megjelenési dátumot és új trailert kapott a Chicken Police

A Csirkekopókról nyár óta nem hallottunk, így igazi örömhír, hogy nem csak egy megjelenési dátumot kaptunk hozzá, hanem egy hangulatos új trailert is.

Chicken Police
Teszt
1 éve 10 hónapja (2020. november 4.)

Chicken Police

Egy sötét, mégis szarkasztikus vizuális novella, szórakoztató történettel és néhány mini-játékkal vegyítve.