Chicken Police

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2020. november 5. (11 hónapja 2 hete)

Műfaj: Humoros, Noir, Krimi

Játékmenet: Hagyományos kaland, Vizuális novella

Grafikai stílus: Fotorealisztikus

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: The Wild Gentlemen

Kiadó: HandyGames

Platform: PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch

Leírás:

A Chicken Police egy "buddycop noir" stílusú, magyar fejlesztésű kalandjáték, ami a point-and-click kalandjátékok és a történet központú visual novel-ek elemeit vegyíti. A történet egy a visszavonulása előtt álló öreg rendőr kakasról (Santino "Sonny" Featherland), és forrófejű társáról szól, akik természetesen egy komoly és véres összeesküvésbe keverednek.

A játékban öt fő ügy mellett több mellékküldetés is lesz, rengeteg megismerhető karakter, szabadon bejárható helyszínek, non-lineáris játékmenet, sok-sok fekete humor és komoly, felnőtt témák.

A játék olyan "óriásokat" tekint inspirátorainak, mint a Grim Fandango, a Tex Murphy játékok vagy a Blade Runner, filmek szempontjából pedig olyan klasszikusokat mint a The Big Sleep, Casablanca, The Glass Key vagy a Dark Passage.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 78

8/10 - Végezetül, nagyon jó szívvel...
2020. november. 4.
Végezetül, nagyon jó szívvel, de egy nagyon rozoga lábakon álló 8 pontnál nem tudok többet adni. Magára a megvalósításra nem lehet panasz, valóban látni, hogy szívvel-lélekkel készült a játék, és ez minden pixeljéről lerí. Ugyanúgy nagyon magas színvonalú a szinkron és a zene is, melyek megfelelő módon cserkészik be a játékost, hogy végül a vizuális megvalósítással karöltve teljesen magába szippantsák őt. Sajnos azonban az írás néhol döcögősre sikeredett, és ezáltal ebből a hangulatból néha sikerül ki-kibillenteni bennünket. Magát a krimis részét a történetnek nem szeretném kritizálni, mert ez nagyon emberfüggő. Viszont, ha a történetet úgy egészében veszem alapul, akkor én személy szerint picit csavarosabb, happy end nélküli és lezártabb befejezésre számítottam, ráadásul voltak benne logikátlan viselkedések is a karakterek részéről. És mivel egy vizuális novelláról van szó, a sztorinak kellene a legstabilabbnak lennie egy ilyen játékban. Szóval, hogy összefoglaljam még egyszer, a Chicken Police egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtó kalandjáték, bátran ajánlom minden krimi és noir rajongónak, mert a hibái ellenére – amiket szerintem a következő részben simán javítani lehet – nagyszerű kikapcsolódást ígér, és nem csak a szomorkás őszi hónapokban.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Chicken Police demója
Hír
1 éve 1 hónapja (2020. augusztus 27.)

Megérkezett a Chicken Police demója

A teljes játék pedig már szeptemberben a digitális polcokon lesz.

Leginkább várt játékok: 2020 Q4
Hír
1 éve 3 hete (2020. szeptember 30.)

Leginkább várt játékok: 2020 Q4

Legújabb rovatunkban arra vállalkozunk, hogy az előttünk álló negyedév általunk leginkább várt játékairól írjunk pár sorban. Ezeket valószínűleg majd tesztek kö...

Megjelenési dátumot és új trailert kapott a Chicken Police
Hír
1 éve 3 napja (2020. október 21.)

Megjelenési dátumot és új trailert kapott a Chicken Police

A Csirkekopókról nyár óta nem hallottunk, így igazi örömhír, hogy nem csak egy megjelenési dátumot kaptunk hozzá, hanem egy hangulatos új trailert is.

Chicken Police
Teszt
11 hónapja 2 hete (2020. november 4.)

Chicken Police

Egy sötét, mégis szarkasztikus vizuális novella, szórakoztató történettel és néhány mini-játékkal vegyítve.