Grim Fandango

Fejlesztő: LucasArts
AG csapat:
9.0
Olvasók:
7.5

A Lucasarts 3D-s kalandjátéka, Tim Schafer designja alapján. A főhős Manny Calavera, akinek feladata megmenteni Mercedes "Meche" Colomart a Halottak Földjén. A játék olyan klasszikus filmekből merített, mint a Máltai Sólyom, vagy a Casablanca. Az alkotás védjegyei között a humor, a szellemes történetvezetés és a noir stílus is megtalálható. Hivatalosan már csak a Remastered verziója szerezhető meg az online boltokból, így az adatlapon azok elérhetőségét találhatjátok meg.

AG csapat:
9.0
Olvasók:
7.5
Platform
PC
Fejlesztő
LucasArts
Kiadó
LucasArts
Megjelenési dátum:
1998. 10. 30.

Részletek

Műfaj: Humoros, Noir
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD)
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

Steam,
GOG,
Playstation Store

Letöltések

Kapcsolódó játékok

Grim Fandango Remastered

Kapcsolódó cikkek

Megújul a születésnapos ScummVM
Hír

Megújul a születésnapos ScummVM

Írta: Marczali Tamás, 2020. 10. 10. 11:40

Kedvenc kalandjáték „emulátorunk” a napokban lett 19 éves, amit igen tisztességesen ünnepeltek meg a fejlesztők. Összeolvasztják ugyanis egy al-projektjükkel, a ResidualVM-el. Ami szép és jó, de mit is jelent a gyakorlatban? Csupán annyit,...

Grim Fandango
Teszt

Grim Fandango

Írta: Borz2, 2007. 02. 10. 11:30

1998 decembere. Ekkor hallottam elősször a Grim Fandango című játékról. Pontosabban olvastam róla, a PC ZED hasábjain. Úgy is lehet mondani, szerelem első látásra. Loholtam is a boltokba, hogy a magamévá tegyem, de már akkor is elég gyér...

Értékelések

Tomsess
AG
9/10
2017.11.18.
"A legjobb csontok kalandja"
Kicsit elfogult vagyok a Grim Fandango-val, mivel az általam játszott megannyi kalandjáték TOP 2. helyéről eddig egyik más alkotásnak sem sikerült elmozdítania őt. Valószínűleg rásegít az a két nosztalgikus élmény is, hogy annak idején az AG.hu-ra is ennek a játéknak köszönhetően találtam rá (hála Borz titkos kalandjátékos szerverének :) és hogy először egy kaLANd party-n többedmagammal játszhattam a játékkal. A zenéje, története és az eltalált mexikói halotti kultusz hangulatába ültetett játékmenet azonban kétség kívül magával ragad mindenkit, még az először nehezen megszokható (és legtöbbet kritizált) WASD irányítás ellenére is. Érdekességként pont ez a kalandjátékokban rendhagyó irányítás az ami a Grim Fandango-t már a megjelenésekor megkülönböztette a többi LucasArts játéktól. Iletve mindmáig emiatt szeretik vagy útálják őt a kalandorok - köztes állapot nincs :) A tökéletességtől elválasztó 1 pont nálam az említett billentyűzetes irányításból adódó 1-1 baki miatt esett meg.
(0) (0)
Tyucsev
Olvasó
7.5/10
2020.11.04.
"Odaát"
Jóval a megjelenés után próbáltam csak ki a játékot. Az érdekes kinézete fogott meg-rögtön utána is néztem a mexikói halálkultusznak. Klasszikus kaland, ez nem is vitás. Az irányítása nekem is kicsit furcsa volt, ráadásul az egyik helyen el is akadtam miatta, mert ott csak egy billentyű segítségével lehetett az adott tárgyat felvenni, amit én addig az egérrel oldottam meg.
(0) (0)