Life is Strange - háttérkép

Life is Strange

2015. január 30. (6 éve 2 hónapja)

DONTNOD Entertainment
9.3
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2015-01-30

Műfaj: Rejtélyes, Dráma, Sci-fi

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A 2010-es évek egyik leghíresebb és legkiemelkedőbb kalandjátéka, amely a játékosok körében nem ok nélkül lépett kultstátuszba. Ez volt a Dontnod második olyan játéka, amely női főszereplőt kapott. Állításuk szerint a legtöbb kiadó nem igazán tudta elfogadni, hogy egy nőre szabják a legfontosabb szerepet (ráadásul kettőre), de ők mindenáron kitartottak amellett, hogy itt az ideje a játékokban is a nemek egyenlőségére törekedni. Végül a Square Enixnél kötöttek ki. A SE azonban határt szabott nekik: csak kisebb összeget ad a fejlesztésre és azt is csak akkor, ha epizodikus formában jelenhet meg.

A játék két tinédzser, Max és Chloe történetét mutatja be. Max, a szülővárosába visszatérő, visszahúzódó és a fotózásért rajongó lány, akinek elsődleges feladata, hogy beilleszkedjen a többi hasonló korú diákhoz a helyi iskolában. Chloe pedig, egy örök lázadó típus, aki leginkább csak zenét hallgatna és a környéken csatangolna.

A játék a rengeteg elismerés és díj mellett anyagi sikert is hozott a Dontnod csapat számára, akiknél először történt meg a megalapításuk óta, hogy nem nekik kellett a kiadóknál könyörögniük, mert azok jöttek el hozzájuk.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 60

9.5/10 - Egy játék, amit nem tudok nem szeretni
2017. december. 2.
Egy játék, ami szinte a semmiből érkezett. Mégis megmutatta az interaktív filmekre és narratív történetmesélésre koncentráló fejlesztőknek - Telltale rád gondolok - hogyan kell ezt a dolgot rendesen csinálni. Csak azért nem adok rá 10-est, mert tökéletes játék nem létezik.

Norbi

Összes értékelése: 28

9.0/10 - Eredeti sztori, kíváló végeredménnyel
2017. december. 5.
A Life is Strange egy jó példája annak, hogy hogyan lehet egy érdekes és eredeti sztorit tálalni, és eladni. Történetmesélésben az utóbbi évek egyik legjobbja, a főhősök szintén a legemlékezetesebbek az elmúlt időszakban megjelent játékok közül. Játékmenetében nem nyújt túl sokat, könnyen kiismerhető a kezelése is, ebből a szempontból túl sokat várni nem érdemes tőle. De amit vállal azt maximálisan hozni tudja, ha valaki kedveli a Telltale féle vonalat, annak mindenképp csak ajánlani lehet ezt a játékot.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Nincs hiány ötletekből a Dontnodnál
Hír
5 hónapja 2 hete (2020. november 6.)

Nincs hiány ötletekből a Dontnodnál

A Life is Strange alkotói jelenleg összesen 6 játékon dolgoznak, ha a Twin Mirrort is beleszámítjuk.

Jövőhéten lepleznek le egy teljesen új Life is Strange játékot
Hír
1 hónapja 1 hete (2021. március 12.)

Jövőhéten lepleznek le egy teljesen új Life is Strange játékot

A Square Enix saját prezentációra készül, ahol szaftos újdonságokkal vár minden kalandrajongót.