Broken Sword 1: The Shadow of the Templars

Fejlesztő: Revolution Software
AG csapat:
9.8
Olvasók:
n/a

A méltán népszerű point'n click kalandjáték sorozat első része, amelynek főhőse egy jogász, George Stobbart. Éppen békés őszi szabadságát tölti a festői szépségű Párizsban, amikor egy nem várt fordulat következik be: mielőtt elkortyolhatná a kávéját, egy furcsa bohóc lép be a kávézóba egy harmonikával a kezében, majd egy aktatáskával a hóna alatt elrohan. Nem sokkal később egy bomba omlasztja össze a kávézót, hősünket a törmelék alá teperve. Alig eszmél fel, de hamar rájön, hogy ezt nem hagyhatja annyiban. Utánajár az eseményt kiváltó okoknak, és nagy meglepetésére sokkal szövevényesebb dolgokra derít fényt, mint ahogy azt gondolta volna...

A Revolution Software legnépszerűbb és talán legjobban sikerült kalandjátéka, amely évtizedekre alapozta meg a sorozat hírnevét.

AG csapat:
9.8
Olvasók:
n/a
Platform
PC, PlayStation 1, Game Boy Advance
Fejlesztő
Revolution Software
Kiadó
Revolution Software
Megjelenési dátum:
1996. 10. 14.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Humoros, Thriller
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Ez a játék ingyenes

Letöltések

Magyarítás - Broken Sword: The Shadows of the Templar - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

Rowli
AG
9.5/10
2017.08.31.
"A Revolution csapat és Charles Cecil mesterműve"
Bár számomra a harmadik rész az etalon (mert megpróbálta a lehetetlent), az első rész mellett egyszerűen nem hagyhatok kevesebb pontszámot. A gyönyörű, kézzelrajzolt hátterek, a nagyszerűen megírt történet, az érdekesebbnél érdekesebb karaktetek és a zene örökre beírták magukat az emlékezetembe. A 90-es évek nem csak egyik legjobb kalandjátéka, de talán az egyik legjobb játéka is.
(0) (0)
Norbi
AG
10/10
2017.09.04.
"A 10 pontos kalandjáték"
Ha létezik 10 pontos kalandjáték, akkor a Broken Sword első része számomra mindenképpen az. A Revolution abszolút remekműve ami a zsáner ismerkedőinek könnyen ajánlható kalandjátéka. Jó bornak nem kell cégér, a Broken Sword első részének ismérveit pedig nem megmagyarázni hanem átélni kell.
(0) (0)
Tomsess
AG
10/10
2017.11.18.
"Talán a legjobb"
A Broken Sword sorozat első része egyszerűen annyira építő eleme a kalandjátékos kánonnak, hogy rossz dolgot nem is lehet róla mondani. A gyönyörű kézzel rajzolt hátterek, eltalált szinkronhangok és zene, na meg a történet egy olyan elegyet alkotnak, ami egy magát kalandornak valló játékosnak kötelező értékű.
(0) (0)