Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned

7.8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1999. november 19. (24 éve 6 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Thriller

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Billentyűzet (WASD)

Fejlesztő: Sierra On-Line

Kiadó: Sierra On-Line

Platform: Windows/DOS

Leírás:

Jane Jensen trilógiájának befejező és egyben legnagyobb volumenű része. A játék az aktuális kornak megfelelően teljes 3D-ben feszít. 1999-ben a kalandjátékok már erősen az utolsókat rúgták, ezért a játék megjelenés után kudarcnak számított a kasszáknál. A játék ezúttal az összeesküvés-elméletek egyik fő témáját választotta saját maga témájául. A történet Rennes-le-Château-ban játszódik, ahol egyre sötétebb és durvább titkokra derül fény, amik nem csak Gabriel, de talán az egész világ gondolkodását is megváltoztathatják.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Tomsess

Összes értékelése: 16

7/10 - Ezt még Dan Brown is megirigyelhetné...
2017. november. 18.
A Gabriel Knight sorozat 3. része teljesen szakított az addig követett FMV-szerű megoldással és full 3D-re váltott, ami jót is tett meg nem is neki. Ami jó, hogy nagyon érdekes megoldásokat és a helyszínek látványos bejárását teszi lehetővé, viszont ezáltal a GK3 mai szemmel nézve már elég csúnyácska, az irányítás pedig néhol nehézkes (már-már beragadósan). Ezt kompenzálja azonban a nagyon jól megírt történet és a folytonosan fenntartott feszültség. Ami nekem igazán emlékezetessé teszi a játékot, az az újítás, hogy a játékban fontos szerepe van az időnek, ami természetesen nem valós időben telik, de nagyon jól összhangban van a játékmenettel. Néha-néha rá kell néznünk az óránkra, mert egy-egy rejtvény megoldása azt igényli, hogy pontosan a megadott időben legyünk a megfelelő helyen. Plusz a játék tulajdonképpen megduplázza a bejárható helyszíneket a nappalok és éjszakák váltakozásával. Akik szeretik a Dan Brown-féle konspirációs, nyomozgatós történeteket, mindenképp tegyenek vele egy próbát.

Rowli

Összes értékelése: 113

8.5/10 - Gabriel búcsúja
2017. november. 18.
Mivel nagy GK fan vagyok, ezért engem még az irányítás és a picikét bénácska grafika sem tudott eltántorítani a játéktól. Tény, hogy ez a rész öregedett a legjobban a három rész közül, de ez nem jelenti azt, hogy rossz játék lenne. Van benne néhány "érdekes" fejtörő (bajszos-macskás), de amúgy változatosak. Rengeteget lehet tanulni belőle, nagyon jó a beépített enciklopédia is. A történet pedig magával ragadó és engem végig le tudott kötni.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Rennes-le-Chateau
Érdekesség
17 éve 3 hónapja (2007. január 20.)

Rennes-le-Chateau

A játék mely ebből a történetből merít ihletet: Gabriel Knight 3, Da Vinci Code Rennes-le-Chateau legendája minden idők egyik legtitokzatosabb kincsvadász tö...

Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned
Végigjátszás
16 éve 10 hónapja (2007. június 21.)

Gabriel Knight 3: Blood of the Sacred, Blood of the Damned

Az ember lát dolgokat, melyeknek nem lenne szabad létezniük? Kényelmes hétköznapjainkban azt hisszük, egyedül vagyunk, mi uraljuk a Földet, és figyelmen kívül h...

A Gabriel Knight játékok története
Érdekesség
3 éve 7 hónapja (2020. szeptember 26.)

A Gabriel Knight játékok története

A Gabriel Knight sorozat nem csak a minősége miatt számít mérföldkőnek a kalandjátékok színes palettáján. A három rész mindegyike az akkor épp aktuális trendet...