Sherlock Holmes: The Awakened

5.3
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2007. február 16. (17 éve 3 hónapja)

Műfaj: Thriller

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: Belső-nézetes, 3D külső-nézetes

Irányítás: Point & click, Billentyűzet (WASD)

Fejlesztő: Frogwares

Kiadó: Focus Entertainment

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A Frogwares Sherlock Holmes sorozatának egyik leghangulatosabb epizódja. Ez volt az első Sherlock játék, amely 18 éven felülieknek szóló besorolást kapott. Főhőseink gyanús eltűnések után nyomoznak, míg végül teljesen bele nem keverednek a hatalmas Cthulhu mítosz rengetegébe. A teljesen hagyományos point and click mellett a 2009-ben kiadott Remastered változatban már a belső-nézetes mód is elérhetővé vált.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

vengerszkij

Összes értékelése: 5

5.5/10 - Borzongás
2017. december. 15.
A játék nagy csalódás volt, nem tetszett a pixelvadászat, a karakterek grafikai kidolgozottsága, a félelemkeltő elemek inkább viccesek, a hangulat pedig sötét és túlzottan nyomasztó. Rendben van, hogy egy őrültek házában vagyunk, de azért ne kelljen már folyton röhögőgörcsöt kapni az arcok teljes kifejezéstelenségén. Még ma is borzongok, ha visszagondolok, de nem kellemesen... Pedig akár jó játék is lehetne.

Tyucsev

Összes értékelése: 73

5/10 - Nem jött be...
2021. február. 23.
Sherlock Holmes rajongónak tartom magam és kedvelem a Frogwares ilyen témájú alkotásait. Nem sorrendben próbáltam ki a játékokat, ez pl. az ötödik. Volt szerencsém korábbi és későbbi alkotásaikhoz is. Mindegyik tetszett, kirívó negatívumot egyikről sem tudok mondani, de ez valahogy nem sikerült. A történettel még nincs is baj, beleillik a miliőbe. Nem egy fordulatos, de szódával elmegy. Inkább az a probléma, hogy túlbonyolították. Túl sok benne a megoldandó feladat, ami sokszor egyáltalán nem logikus. Az is hangulatromboló, hogy olyan tárgyakat veszünk fel előre, aminek semmi érteleme az adott helyzetben-persze később szükség lesz rá. Pl. mi a francért szedünk virágot egy zűrös helyzet kellős közepén? Oké, jóval később kell, de ez így nem kóser. A tárgyak sokszor pixelvadászattal kereshetőek csak meg. Ami viszont pozitívum, hogy a feladványokhoz egy belső súgó is található, ami nem rögtön a megoldást kínálja, hanem apránként rávezet. Türelmes emberként ha egy rejtvény nem megy, pihentetni szoktam, több napot rászánok-így nagyobb a sikerélmény is. Ennél a játéknál ezt nem éreztem, inkább minél előbb ki akartam pörgetni. Ritkán vagyok úgy, hogy félbehagyok egy játékot, de ennél rezgett a léc. Csak erős idegezetűeknek és rajongóknak ajánlom.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Remake-et kap a Sherlock Holmes: The Awakened
Hír
1 éve 9 hónapja (2022. július 28.)

Remake-et kap a Sherlock Holmes: The Awakened

Az ukrán Frogwares csapat tagjai annak ellenére is folytatják a munkájukat, hogy Oroszország folyamatosan támadja az országukat.