Alan Wake - háttérkép

Alan Wake

2012. február 16. (9 éve 2 hónapja)

Remedy Entertainment
7.2
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2012-02-16

Műfaj: Horror

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Remedy Entertainment

Kiadó: Remedy Entertainment

Platform: PC, Xbox 360

Leírás:

Történetünk főszereplője Alan Wake, egy sikeres pszicho-thriller író, aki már két éve alkotói válságtól szenved. Feleségével Alice-szal, a Washington állambeli Bright Falls városába utaznak. Alan nem tud róla, de az egész utazást a felesége, valamint legjobb barátja és menedzsere, Barry Wheeler szervezte meg, hogy megtörjék Alan írói blokkját. Amikor Alan tudomást szerez erről, feldühödik, összekapnak Alice-szal, és meghozza élete egyik legrosszabb döntését...

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 60

8.5/10 - Tisztelgés King, a Twin Peaks és a Twilight Zone előtt
2017. február. 21.
A játék nagyon jól keveri Stephen King, Twin Peaks, The Twilight Zone, stb világait. Engem már az első pillanatoktól megfogott szinte minden, amit ez a játék nyújt: a hangulat, a történet, a zene, a helyszínek és a Remedy játékokból kimaradhatatlan TV-s részletek. A játékidő, a játék linearitása miatt szerintem nagyon jól el van találva, egyedül az irányítás az, ami egy idő után idegesítővé tud válni. Csak azért nem adok rá 9 pontot, mert a befejezés túl sok kérdést hagyott megválaszolatlanul. Bár a két DLC azért valamivel kiegészíti a sztorit, mégis ott él bennem a durcás kisfiú, hogy a Remedy csak úgy ennyiben hagyta az egészet.

Norbi

Összes értékelése: 28

4.5/10 - A túlértékelt játék mintapéldája
2017. október. 22.
A Remedy egy nagyon érdekes cég. Techdemojának kicsiszolásával sikerült egy elég népszerű akciójátékot csinálniuk, ez volt a Max Payne. Aztán amikor a nulláról kellett egy teljesen új játékot csinálniuk (Alan Wake), akkor abba az első alkalommal beletört a bicskájuk. Az irányítás és a játékmenet úgy ahogy van képes a játéktól való elidegenítésre, a történet unalmas és a sokak által említett Twin Peaks párhuzam sem állja meg a helyét, egyszerűen azért mert sem érdekes karakterei, sem misztikuma nincs a sztorinak. Egy élvezhető akciójátékra számítottam, de csak frusztráló élménnyel távoztam. Nehezen tudom bárkinek is nyugodt szívvel ajánlani az Alan Wake-et.

Trishtan

Összes értékelése: 45

8.5/10 - It's not a lake, it's an ocean!
2017. november. 12.
Bár az Alan Wakeben a megjelenésekor sokan csalódtak a rettentően lineárisra sikeredett játékmenete miatt, a történetmesélése, a hangulata és a minden akkordjában zseniális zenéjének köszönhetően szerintem egy felejthetetlen alkotásnak számít a mai napig.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.