Alan Wake

7.2
AG.hu
7
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2012. február 16. (11 éve 9 hónapja)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Történetünk főszereplője Alan Wake, egy sikeres pszicho-thriller író, aki már két éve alkotói válságtól szenved. Feleségével Alice-szal, a Washington állambeli Bright Falls városába utaznak. Alan nem tud róla, de az egész utazást a felesége, valamint legjobb barátja és menedzsere, Barry Wheeler szervezte meg, hogy megtörjék Alan írói blokkját. Amikor Alan tudomást szerez erről, feldühödik, összekapnak Alice-szal, és meghozza élete egyik legrosszabb döntését...

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 113

8.5/10 - Tisztelgés King, a Twin Peaks és a Twilight Zone előtt
2017. február. 21.
A játék nagyon jól keveri Stephen King, Twin Peaks, The Twilight Zone, stb világait. Engem már az első pillanatoktól megfogott szinte minden, amit ez a játék nyújt: a hangulat, a történet, a zene, a helyszínek és a Remedy játékokból kimaradhatatlan TV-s részletek. A játékidő, a játék linearitása miatt szerintem nagyon jól el van találva, egyedül az irányítás az, ami egy idő után idegesítővé tud válni. Csak azért nem adok rá 9 pontot, mert a befejezés túl sok kérdést hagyott megválaszolatlanul. Bár a két DLC azért valamivel kiegészíti a sztorit, mégis ott él bennem a durcás kisfiú, hogy a Remedy csak úgy ennyiben hagyta az egészet.

Norbi

Összes értékelése: 39

4.5/10 - A túlértékelt játék mintapéldája
2017. október. 22.
A Remedy egy nagyon érdekes cég. Techdemojának kicsiszolásával sikerült egy elég népszerű akciójátékot csinálniuk, ez volt a Max Payne. Aztán amikor a nulláról kellett egy teljesen új játékot csinálniuk (Alan Wake), akkor abba az első alkalommal beletört a bicskájuk. Az irányítás és a játékmenet úgy ahogy van képes a játéktól való elidegenítésre, a történet unalmas és a sokak által említett Twin Peaks párhuzam sem állja meg a helyét, egyszerűen azért mert sem érdekes karakterei, sem misztikuma nincs a sztorinak. Egy élvezhető akciójátékra számítottam, de csak frusztráló élménnyel távoztam. Nehezen tudom bárkinek is nyugodt szívvel ajánlani az Alan Wake-et.

Trishtan

Összes értékelése: 70

8.5/10 - It's not a lake, it's an ocean!
2017. november. 12.
Bár az Alan Wakeben a megjelenésekor sokan csalódtak a rettentően lineárisra sikeredett játékmenete miatt, a történetmesélése, a hangulata és a minden akkordjában zseniális zenéjének köszönhetően szerintem egy felejthetetlen alkotásnak számít a mai napig.

Tyucsev

Összes értékelése: 70

7/10 - Egy kicsit csalódtam...
2021. június. 21.

A felvezetés jól indult, a Stephen King hangulatot végig hozza a játék. A Twin Peaks-szel nem hoznám párhuzamba, maximum a sok megválaszolatlan kérdésben hasonlítanak :-) Nekem inkább még Philip K. Dick ugrott be, ő szeretett játszadozni az idő és a valóság különböző síkjaival.

A játékmenet érdekes volt, de talán a vége felé már kicsit unalmas. Az autóvezetős részek is felejthetőek, egyszeri őrültködésnek elment, mikor nyílt színen lehetett Carmageddonozni az megszállottakat :-)  Ezeket mondjuk feledtette a történet, ami hajtotta előre az egészet a folyamatos kérdésekkel. Csak sajnos az a probléma, hogy ezek a kérdések nagyon nyitva maradtak. Hogy ez szándékos volt-e a folytatás  miatt, vagy csak kifogytak az ötletekből, nem tudom. De ez csalódás volt számomra a végén (kb. 23 óra játékidő után). Van, ahol a sok lezáratlan szál elmélkedésre késztet (pl. favoritomban, a Silent Hill 2-ben), itt ez nem működött.

A karakterek illettek a történetbe és sokat dobtak a hangulaton. A TV minisorozatok és rádióadások úgyszintén.

Néha voltak klisészerű fordulatok benne, de ilyenkor belegondoltam, hogy végül is egy bestseller író könyvében vagyunk :-)

A zenei betétek kifejezetten tetszettek. Én akció közben is szívesen hallgattam volna egyet-egyet. A koncertes jelenetben zúzni nagyon fergeteges volt :-)

Végeredményben élvezhető alkotásról van szó, de nem árt tisztában lenni a hibáival, akkor nem éri (akkora) csalódás az embert.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Már október 5-én jönne az Alan Wake Remastered?
Hír
2 éve 3 hónapja (2021. szeptember 5.)

Már október 5-én jönne az Alan Wake Remastered?

Az egyik tajvani bolt szerint igen.