Alan Wake

7.5
AG.hu
7
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2010. május 14. (14 éve 1 hete)

Műfaj: Horror

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Történetünk főszereplője Alan Wake, egy sikeres pszicho-thriller író, aki már két éve alkotói válságtól szenved. Feleségével Alice-szal, a Washington állambeli Bright Falls városába utaznak. Alan nem tud róla, de az egész utazást a felesége, valamint legjobb barátja és menedzsere, Barry Wheeler szervezte meg, hogy megtörjék Alan írói blokkját. Amikor Alan tudomást szerez erről, feldühödik, összekapnak Alice-szal, és meghozza élete egyik legrosszabb döntését...

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 113

8.5/10 - Tisztelgés King, a Twin Peaks és a Twilight Zone előtt
2017. február. 21.
A játék nagyon jól keveri Stephen King, Twin Peaks, The Twilight Zone, stb világait. Engem már az első pillanatoktól megfogott szinte minden, amit ez a játék nyújt: a hangulat, a történet, a zene, a helyszínek és a Remedy játékokból kimaradhatatlan TV-s részletek. A játékidő, a játék linearitása miatt szerintem nagyon jól el van találva, egyedül az irányítás az, ami egy idő után idegesítővé tud válni. Csak azért nem adok rá 9 pontot, mert a befejezés túl sok kérdést hagyott megválaszolatlanul. Bár a két DLC azért valamivel kiegészíti a sztorit, mégis ott él bennem a durcás kisfiú, hogy a Remedy csak úgy ennyiben hagyta az egészet.

Norbi

Összes értékelése: 40

4.5/10 - A túlértékelt játék mintapéldája
2017. október. 22.
A Remedy egy nagyon érdekes cég. Techdemojának kicsiszolásával sikerült egy elég népszerű akciójátékot csinálniuk, ez volt a Max Payne. Aztán amikor a nulláról kellett egy teljesen új játékot csinálniuk (Alan Wake), akkor abba az első alkalommal beletört a bicskájuk. Az irányítás és a játékmenet úgy ahogy van képes a játéktól való elidegenítésre, a történet unalmas és a sokak által említett Twin Peaks párhuzam sem állja meg a helyét, egyszerűen azért mert sem érdekes karakterei, sem misztikuma nincs a sztorinak. Egy élvezhető akciójátékra számítottam, de csak frusztráló élménnyel távoztam. Nehezen tudom bárkinek is nyugodt szívvel ajánlani az Alan Wake-et.

Trishtan

Összes értékelése: 77

8.5/10 - It's not a lake, it's an ocean!
2017. november. 12.
Bár az Alan Wakeben a megjelenésekor sokan csalódtak a rettentően lineárisra sikeredett játékmenete miatt, a történetmesélése, a hangulata és a minden akkordjában zseniális zenéjének köszönhetően szerintem egy felejthetetlen alkotásnak számít a mai napig.

Tyucsev

Összes értékelése: 73

7/10 - Egy kicsit csalódtam...
2021. június. 21.

A felvezetés jól indult, a Stephen King hangulatot végig hozza a játék. A Twin Peaks-szel nem hoznám párhuzamba, maximum a sok megválaszolatlan kérdésben hasonlítanak :-) Nekem inkább még Philip K. Dick ugrott be, ő szeretett játszadozni az idő és a valóság különböző síkjaival.

A játékmenet érdekes volt, de talán a vége felé már kicsit unalmas. Az autóvezetős részek is felejthetőek, egyszeri őrültködésnek elment, mikor nyílt színen lehetett Carmageddonozni az megszállottakat :-)  Ezeket mondjuk feledtette a történet, ami hajtotta előre az egészet a folyamatos kérdésekkel. Csak sajnos az a probléma, hogy ezek a kérdések nagyon nyitva maradtak. Hogy ez szándékos volt-e a folytatás  miatt, vagy csak kifogytak az ötletekből, nem tudom. De ez csalódás volt számomra a végén (kb. 23 óra játékidő után). Van, ahol a sok lezáratlan szál elmélkedésre késztet (pl. favoritomban, a Silent Hill 2-ben), itt ez nem működött.

A karakterek illettek a történetbe és sokat dobtak a hangulaton. A TV minisorozatok és rádióadások úgyszintén.

Néha voltak klisészerű fordulatok benne, de ilyenkor belegondoltam, hogy végül is egy bestseller író könyvében vagyunk :-)

A zenei betétek kifejezetten tetszettek. Én akció közben is szívesen hallgattam volna egyet-egyet. A koncertes jelenetben zúzni nagyon fergeteges volt :-)

Végeredményben élvezhető alkotásról van szó, de nem árt tisztában lenni a hibáival, akkor nem éri (akkora) csalódás az embert.

Trishtan

Összes értékelése: 77

8.5/10 - Alan nem mindennapi kalandjai
2024. március. 19.
Az Alan Wake érett, felnőtt játék, épp olyan, mint a Ps3 Heavy Rain-je (stílustól eltekintve persze), így bizonyára jó ideig nem felejtjük majd el. Nem tudom milyen sikereket ér el majd a játék a nagyvilágban, de azt bizton állíthatom, új kultuszjáték született, olyan ami csak évtizedenként egyszer-kétszer fordul elő, főleg egy ilyen hányattatott sorsú műfajon belül. Az Alan Wake igazi bestseller! (nem is beszélve arról, hogy egy játék amiben megjelenik H.P Lovecraft és Ozzy Ousborne neve is, már alapvetően nem lehet rossz!) Végezetül annyit mondok, (ellentétben Alice véleményével) Alan, ne, még ne ébredj fel, remélem hosszú évekig bolyonghatunk még vérfagyasztó agyszüleményeid világában.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Már október 5-én jönne az Alan Wake Remastered?
Hír
2 éve 8 hónapja (2021. szeptember 5.)

Már október 5-én jönne az Alan Wake Remastered?

Az egyik tajvani bolt szerint igen.

Alan Wake
Teszt
14 éve 1 napja (2010. május 20.)

Alan Wake

Az Alan Wake legelső része mind a megjelenésekor, mind jóval utána megosztotta a közönségét, azonban qa második rész megjelenése után talán még érdekesebb is vi...