Az Ostoba halandók címet viselő, klasszikus point-and-click kalandjátékban egy elveszett kincset keresünk, de szerencsétlenségünkre csupán voodoo átkokba és szellemekbe botlunk.

„A szigeten el volt rejtve egy kincs, amelynek helyét csak a halottak ismerik.
Álmomban láttam. Honnan tudhattam volna, hogy ahhoz, hogy megtaláljam... nekem is meg kell halnom.”

Egy ideje már figyelemmel követjük az Inklingwood Studios mesterkedését ez ügyben, és már tűkön ülve vártuk, hogy mikor tudunk beszámolni nektek valami fejleményről a játékukkal kapcsolatban. Idén már meggyőződhettünk arról, hogy a rejtélyes voodoo világot humorral megkeverni, és mindezt kézzel-rajzolt stílusban tálalni az általában jól szokott elsülni: lásd a Voodoo Detective-et. Az Inklingwood sem bízza a véletlenre a dolgot, és ők is tapasztalt emberkékhez fordultak segítségért, akik között olyan nevek vannak mint Tanya Riarey (a Broken Sword 5 háttér grafikusa), Derek Benson (vezető grafikus az EverQuest II-ben, Earthworm Jim), és a legendás kalandjáték-tervező Josh Mandel (Freddy Pharkas Frontier Pharmacist, Space Quest 6, Laura Bow 2: The Dagger of Amon Ra, Callahan's Crosstime Saloon, Hero-U), aki további párbeszédeket biztosít. A világ életre (és halálra) keltésében pedig a cardiffi székhelyű Jammy Custard Animation professzionális animációs stúdióval dolgoznak együtt.

Úgy tűnik tehát, hogy a projekt jó kezekben van, és igazából egész jól halad a fejlesztés is. Viszont hogy minden a helyére kerüljön, és hogy a lehető legminőségibb legyen a végeredmény, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy a játékosok segítségét kérik, mégpedig egy október harmadikán induló Kickstarter-gyűjtés keretén belül. A pénz a fejlesztés fennmaradó részére kell, pontosabban az animációk utolsó harmadának finanszírozására, a játék több mint harminc karakterének teljes szinkronizálására, a játék optimalizálására és tesztelésére, valamint a produktum más eszközökre történő portolásának fedezésére.

A Kickstarter-kampány indulásakor egy játszható demó is publikálásra kerül, aminek köszönhetően bárki eldöntheti, hogy érdemes-e támogatni az alkotást. A Foolish Mortalsban egyébként egy fiatal kincsvadász, Murphy McCallan történetét követjük végig, aki azért utazott a titokzatos Devil's Rock szigetére, hogy megkeresse a Bellemore Manor elveszett kincsét, ahol évtizedekkel ezelőtt hirtelen és rejtélyes módon eltűnt egy egész esküvő a teljes násznéppel együtt. Murphy a kutakodása során rejtélyes nyomokat követ és zavarba ejtő rejtvényeket old meg, és nem csak a kúriában, de szerte a szigeten: Deadnettle kikötővárosától és az elhagyatott, voodoo-barlanggá alakított folyami hajótól a The Spirit Queenen és egy több száz éves francia-karibi erődítményen át, egészen a zord St. Juniper Parish temetőig. De ez csak egy része a hatalmas bejárható területnek, ugyanis a játékban több mint 70 játszható helyszín vár a játékosokra, valamint több tucatnyi dokumentum és megvizsgálható festmény.

A Foolish Mortals egy teljesen egyszerűnek és klasszikusnak nevezhető point-and-click kalandjáték, amelyben különböző tárgyakat kell összegyűjtenünk, kombinálnunk és használunk, miközben rengeteg fejtörő is az utunkba kerül. A külcsínt gyönyörűen megrajzolt és hangulatos hátterek és karakterek jellemzik, akiket megpróbálnak a lehető legjobb animációval is felruházni.

Hogy pontosan mikor jelenik meg az alkotás, azt sajnos még homály fedi, de a dátumra nyilván a KS-kampány sikeressége is nagy befolyással lesz, amire egyébként ezen a linken keresztül tudtok feliratkozni.