Emlékeztek még a PS3-on valós időben futó Kara tech demóra? David Cage a párizsi Games Week konferencián beszélt arról, hogyan vált az egyszerű tech demó az új játékuk alapötletévé.

Elmondása szerint, a 2012-es tech demót nem volt egyszerű feladat elkészíteni. A pár perces demóba szinte az összes emberi érzést bele akarta sűríteni és ehhez nem csak jó technikai háttér és forgatókönyv kellett, de szükségük volt egy ezt eljátszani képes színésznőre is. A több ezer jelentkező közül végül Valorie Curry kapta meg a szerepet, aki David szerint a legjobb választás volt.

A demó nem tartalmazott semmilyen előre renderelt jelenetet, teljesen real-time (valós időben) futott a PS3 konzolon. A karakter mozgását is előre kellett koreografálni, mivel motion capture-rel vették fel a jeleneteket, ezért a színésznőnek annak ellenére, hogy nem látta, tudnia kellett, hogy a robotkarok hol találhatóak mellette. Ezt végül úgy oldották meg, hogy néhány Quantic munkatárs játszotta ezeket a robotkarokat és ők mozogtak a színésznő mellett.

A Detroit: Become Human 2018-ban érkezik. További infót a játékról az adatlapján találtok.