Steins Gate (Steins;Gate)

9
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2009. október 15. (14 éve 8 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Sci-fi, Humoros

Játékmenet: Vizuális novella

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Nitroplus

Kiadó: Nitroplus

Platform: Windows/DOS, PlayStation 3, Xbox 360, Vita

Leírás:

A Steins;Gate minden idők legösszetettebb és a nyugati világban legismertebb vizuális novellák közé tartozik. Az eredetileg 2009-ben megjelent "játék" alapvetően az időutazás körül forog, japán-módon a lehető legjobban megcsavarva. 

A vizuális novella a "Tudományos kalandok (Science Adventures)" névre keresztelt sorozat második része. 2012-ben Ps3-ra, 2016 őszén pedig már PC-re is megjelent, sőt anime feldolgozás is készült belőle az évek során.

A történet Tokyo Akihabara kerületében játszódik 2010 júliusában. Hőseink, Rintaro Okabe és Mayuri Shiina a Kaikan rádió épületébe látogatnak el, ahol a srác egy híres tudós, Kurisu Makise vérbe fagyott holttestére akad az egyik kivilágítatlan folyosón. A szörnyű esetről küld is egy sms-t egy barátjának, aminek hatására megváltozik a történelem. A tudósnő hirtelen életben lesz, és nem ez az egyetlen furcsaság...

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

9/10 - A Steins;Gate, az egyik legjobb és legrészletesebben megírt vizuális novella
2018. február. 3.
Tehát amit a fentebb olvasható monológommal mondani akarok az az, hogy a Steins;Gate, az egyik legjobb, legrészletesebben megírt és megtervezett időutazásos „játék/novella”, amivel valaha is dolgom volt. Igen, a vizuális novella olyan mintha könyvet olvasnál, tehát valódi interaktív értéke nincs, de ahogy a könyvnek is, úgy ennek a műfajnak is megvan a maga varázsa, ami teljesen magába tud szippantani. Ajánlom ezt a játékot mindenkinek, aki szeret olvasni, aki szereti a jól megírt és izgalmas sci-fi történeteket, aki szereti a japán kultúrát és aki szeretne elmerülni egy picit a tudomány világában. Ha ez te lennél, akkor semmiképp se hagyd ki!

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Steins;Gate
Teszt
6 éve 4 hónapja (2018. február 3.)

Steins;Gate

Nem igazán játék, nem igazán könyv, mégis le tudott kötni, végig tudtam izgulni, esetleg szomorkodni, vagy nevetni, ha a szituációk úgy hozták. A Steins;Gate a...