Paradise

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2006. április 21. (17 éve 10 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Fantasy

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Renderelt hátterű

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: White Birds Productions

Kiadó: Ubisoft

Platform: Windows/DOS, Nintendo DS, iOS

Leírás:

A Paradise egy újabb kalandjáték, amelyet Benoit Sokal, a híres képregényíró és a Syberia sorozat megálmodója tervezett. A játék Afrikában játszódik, egy kitalált országban, Maurániában. Ide utazik a főszereplő, az Ann Smith névre hallgató, fiatal nő is.

A nő Svájcból utazik Afrikába, hogy találkozzon apjával, Mauránia diktátorával, akit már jó ideje nem látott. A férfi egy hatalmas gőzhajó fedélzetéről irányítja az országot, amely a fő folyó partján halad. A gépezet azonban nehezen bírja a centrifugális erővel szemben, ami a helyi lázadókat is felbátorítja, hogy fokozzák tevékenységüket, akiknek még Ann repülőgépét is sikerül lelőniük. Bár a főhősnő túléli a zuhanást, súlyos amnéziába esik. Az afrikai diktátor lánya minden emlékét elveszíti, és az egyetlen információ, amire emlékszik magáról, a személyi igazolványában és személyes tárgyaiban található. A nő, immáron korábbi terveinek ismerete nélkül úgy dönt, hogy megpróbál minél hamarabb visszatérni Svájcba.

A Paradise-ban nemcsak Annt, hanem az őt kísérő leopárdot is irányíthatod, aki számos hasznos képességgel rendelkezik (pl. lát a sötétben és megközelíthetetlen helyekre is felmászik). A különleges duó négy fő helyszínt látogat meg útja során: Madargane-t, a lázadók által megtámadott várost, Baobab Village-et, smaragdbányákat és a Fekete Hajót. Ez utóbbi Ann apjának, a kegyetlen Rodonnak és embereinek a rezidenciája.

Vizuális stílusát tekintve a Paradise nagyon hasonlít a Syberia játékokra. A valós időben renderelt 3D modellek (pl. karakterek) előre renderelt háttereken jelennek meg. A felhasználói felület a hagyományos point-and-click szabályokon alapul, ami nagyon intuitívvá teszi a játékot. Említésre méltó az is, hogy a soundtracket Dimitri Bodiansky, a Still Life és a Little Big Adventure 2 zenéjének szerzője komponálta.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Képek:
Videók:

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.