Paradise

8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2006. április 21. (18 éve 2 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Fantasy

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Renderelt hátterű

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: White Birds Productions

Kiadó: Ubisoft

Platform: Windows/DOS, Nintendo DS, iOS

Leírás:

A Paradise egy újabb kalandjáték, amelyet Benoit Sokal, a híres képregényíró és a Syberia sorozat megálmodója tervezett. A játék Afrikában játszódik, egy kitalált országban, Maurániában. Ide utazik a főszereplő, az Ann Smith névre hallgató, fiatal nő is.

A nő Svájcból utazik Afrikába, hogy találkozzon apjával, Mauránia diktátorával, akit már jó ideje nem látott. A férfi egy hatalmas gőzhajó fedélzetéről irányítja az országot, amely a fő folyó partján halad. A gépezet azonban nehezen bírja a centrifugális erővel szemben, ami a helyi lázadókat is felbátorítja, hogy fokozzák tevékenységüket, akiknek még Ann repülőgépét is sikerül lelőniük. Bár a főhősnő túléli a zuhanást, súlyos amnéziába esik. Az afrikai diktátor lánya minden emlékét elveszíti, és az egyetlen információ, amire emlékszik magáról, a személyi igazolványában és személyes tárgyaiban található. A nő, immáron korábbi terveinek ismerete nélkül úgy dönt, hogy megpróbál minél hamarabb visszatérni Svájcba.

A Paradise-ban nemcsak Annt, hanem az őt kísérő leopárdot is irányíthatod, aki számos hasznos képességgel rendelkezik (pl. lát a sötétben és megközelíthetetlen helyekre is felmászik). A különleges duó négy fő helyszínt látogat meg útja során: Madargane-t, a lázadók által megtámadott várost, Baobab Village-et, smaragdbányákat és a Fekete Hajót. Ez utóbbi Ann apjának, a kegyetlen Rodonnak és embereinek a rezidenciája.

Vizuális stílusát tekintve a Paradise nagyon hasonlít a Syberia játékokra. A valós időben renderelt 3D modellek (pl. karakterek) előre renderelt háttereken jelennek meg. A felhasználói felület a hagyományos point-and-click szabályokon alapul, ami nagyon intuitívvá teszi a játékot. Említésre méltó az is, hogy a soundtracket Dimitri Bodiansky, a Still Life és a Little Big Adventure 2 zenéjének szerzője komponálta.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Képek:
Videók:

Értékelések

borz2

Összes értékelése: 1

8/10 - Paradise
2024. május. 8.
Mindenkinek jó kalandozást kívánok, és próbáljátok ki a játékot! Nem fogtok csalódni szerintem, még a hibáival is kiemelkedik a kalandjátékok közül. Bár tény, hogy egyre több jó játék jelenik meg és Sokalnak fel kell kötnie a nacit, ha a kalandjátékok koronázatlan királya akar lenni.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Ezzel játszottunk márciusban
Érdekesség
2 hónapja 3 hete (2024. április 2.)

Ezzel játszottunk márciusban

Folytatódik „Ezzel játszottunk...” sorozatunk, hogy továbbra is megosszuk élményeinket és rávilágítsuk a figyelmet néhány címre.

Ezzel játszottunk áprilisban
Érdekesség
1 hónapja 3 hete (2024. május 2.)

Ezzel játszottunk áprilisban

Hóeleji filler rovatunk következik az előző havi játékélményeinkről, bár akadtak bátrabbak, akik nem csak videójátékokat említettek meg!

Paradise
Teszt
17 éve 6 hónapja (2006. december 25.)

Paradise

Benoît Sokal Szibéria után ezúttal Afrikába invitálja a kedves játékosokat egy nagyszabású kalandra.

AG Podcast - 5. évad, 5. rész
Hír
1 hónapja 2 hete (2024. május 9.)

AG Podcast - 5. évad, 5. rész

Friss podcastünk talán az eddigi leggrandiózusabb vállalkozásunk (közel 3 óra hosszú), amelyben nem kisebb személy életművét járjuk körül, mint Benoît Sokalét....