Danganronpa: Trigger Happy Havoc

9
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2010. november 25. (13 éve 6 hónapja)

Műfaj: Sci-fi, Rejtélyes, Thriller

Játékmenet: Vizuális novella

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Gamepad, Point & click

Leírás:

A Hope's Peak Academy Japán legjobb és legokosabb középiskolás diákjainak ad otthont. Ők a jövő reménységének jelzőfényei. Ám ez a remény hirtelen szertefoszlik, amikor Makoto Naegi és osztálytársai, elzárva a külvilágtól, az iskola fogságában találják magukat, mégpedig egy furcsa, gyilkos kis medve, Monokuma szeszélyeinek kiszolgáltatva. Ez az „édes, tündi-bündi” mackó egymás ellen uszítja a diákokat, és szabadságot ígér annak, aki meg tudja ölni valamelyik osztálytársát, de úgy, hogy senki se tudja meg, hogy ő tette. Rajtad múlik, hogy kiderítsd, ki is Monokuma valójában, és miért szakítottak el téged abból a világból, amelyet egykor ismertél. De vigyázz, mit kívánsz, mert néha semmi sem halálosabb az igazságnál…

A Danganronpa: Trigger Happy Havoc játékmenete hasonló a népszerű Ace Attorney sorozathoz. Mint sok más vizuális regényben, az akciót belső-nézetes perspektívából ismerjük meg. A játékos a képernyőn megjelenő dialógusokat olvassa, amelyeket a beszélő személyek kétdimenziós portréi kísérnek. Minden helyszín háromdimenziós, de a játékos nem tud szabadon mozogni bennük. A játék minden egyes fejezete szakaszokra van osztva. Az első fázisban a játékos beszélget a kiválasztott diákokkal, kapcsolatot épít ki velük, és különleges képességeket szerez, amelyek hasznosak a nyomozás során. A második fázisban megtörténik a gyilkosság, és a játékos a tetthelyre megy. Ezután tanúvallomásokat szerezhet és bizonyítékokat gyűjthet. Az utolsó fázis egy tárgyalás, amelyben az összes diáknak együtt kell rájönnie, hogy ki a gyilkos. Mindegyikük előadja a véleményét és elméletét, a játékos pedig az összegyűjtött bizonyítékokkal kifogásolhatja a következtetéseiket egy speciális minijátékban. Ha a gyilkost helyesen választották ki, akkor a mackó megöli az illetőt.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:
Videók:

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 114

9/10 - A sorozat kiemelkedő darabja
2021. szeptember. 2.

A Danganronpa az "interaktívabb" japán vizuális-novellákhoz tartozik, és egyike azoknak, amelyet teljes szívvel ajánlani tudok minden kalandjátékosnak, még azoknak is, akik esetleg eddig nem nagyon mertek vizuális novellákkal játszani. Izgalmas sztori, érdekes és vicces szereplők, fura szituációk és rengeteg jó poén, de egyben tanító jellegű mese-scifi vár rátok. Ezen kívül az Ace Attorney sorozatból ismerős "bírósági" játékmechanikának is nagy szerepe van a Danganronpa sorozatban, és ami rengeteg álleejtős fordulatot ad a sztorinak.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.