A Short Hike

9
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2019. július 30. (4 éve 10 hónapja)

Műfaj: Humoros

Játékmenet: Narratív történetmesélés, Platformer

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Az A Short Hike (Egy rövid túra) cselekménye egy nemzeti parkban játszódik, amely a Hawk Peak nevű hegy lábánál található. A játék főhősnője, egy Claire nevű madár, aki épp itt nyaral a nagynénjével, és aki úgy dönt, hogy felmászik a csúcsra, hogy kapcsolatba lépjen az édesanyjával. Mivel az út nem a legkönnyebb, a főhősnőnek számos kalandban lesz része útja során.

A játék fentről, azaz izometrikus nézetből irányítható, és a fő feladatunk az, hogy a főszereplőnket minél magasabbra juttassuk. Claire a gyaloglás, a futás és a sziklafalak megmászása mellett siklani is tud, amivel gyakran hozzáférhetetlen helyekre is elérhet.

A madárka útja során más turistákkal is találkozik, akikkel akár beszélgethet is. Ráadásul némelyikük különböző feladatokat is ad neki. Ezek azért fontosak, mert teljesítésükért a madár gyakran jutalomként állóképességét növelő tollakat (minél nagyobb, annál magasabbra merészkedhet a hősnő) és hasznos tárgyakat, kütyüket kap.

A játékot zenéjét Mark Sparling írta.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Videók:

Értékelések

warg

Összes értékelése: 4

9/10 - Nem csak gyerekeknek!
2022. augusztus. 7.

Eddig gyakran a terjedelmes (100+ órás) szerepjátékokba szerettem belevetni magam, az utóbbi években viszont rá kellett jönnöm, hogy már nincs olyan sok időm, és nem valami kielégítő fél éven át egyetlen játékot tolni (ezer rövid adagban), bármilyen remek is legyen. Még mindig szeretem őket, de mostanában elég nehezen veszem rá magam, hogy elkezdjek egyet. Ezért próbáltam ki ezt a rövid kalandot, mert fel akartam töltődni egy újabb epikus megmérettetés előtt.


Bevallom, szkeptikusan kezdtem bele, de körülbelül kettő perc alatt beszippantott. Igazán könnyed és laza a játékmenete, semmi stressz nincs benne. Nagyrészt hiányoznak belőle a nagy játékok komplex dolgai is, aminek igazán örültem. Nem lehet meghalni, amennyire láttam, mindent meg lehet próbálni többször is, így nem marad le semmiről az ember.


Lényegében egy ugrálós játék néhány szerepjáték elemmel megtűzdelve. Az egyetlen dolog, amit szoknom kellett, az az irányítás volt, mert a kamera nagyrészt fix, és ez kicsit megnehezíti néha a dolgokat, de igazán csak minimálisan.


Annyira megszerettem a játékot, hogy hirtelenjében bele is vágtam a lefordításába, hogy a magyar játékos közösség számára is elérhetőbb legyen. Reményeim szerint még ebben a hónapban elkészül. :-)

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.