Első látásra nekünk a Broken Sword ugrott be róla a képek alapján, de bármi is legyen a végeredmény, egy humoros és izgalmas, ráadásul kézzel-rajzolt point-and-clicknek mindig tudunk örülni.

Úgy tűnik, sőt ez már biztosan kijelenthető, hogy teljesen kézzel-rajzolt és hagyományos kalandjátékokat már csak a független csapatok fognak piacra dobni. Ezért érdemes minden egyes ilyen próbálkozásra odafigyelni, esetleg megtámogatni, mert sosem lehet tudni, hogy a végeredmény esetleg nem ér-e majd fel a régi legendás nagyok szintjére. Hasonlóval próbálkozik a kis indie csapat, a Short Sleeve Studio is, akik nagy kalandjáték rajongók lévén úgy döntöttek, hogy maguk is megpróbálkoznak létjogosultságot szerezni az egyre csak bővülő függetlenek között. Legelső játékukkal, a Voodoo Detective-vel, pedig nem kis fába vágták a fejszéjüket, de a képek és a videók alapján szerintem nincs okunk a félelemre a minőségével kapcsolatban.

New Ginen szigetén járunk, egy gazdag vudu kultúrával átszőtt, üzletláncokkal elárasztott, kiváltságos turistákkal fertőzött kis szigetvárosban, ahol a helyiek a gyarmati korrupció ellen harcolnak, méghozzá nem kis tétért, hanem magáért a túlélésért. Ebben a közegben találkozunk egy titokzatos, múlt nélküli nővel, aki egy olyan mélyreható dráma középpontjában áll, melynek köszönhetően még a valóság keszekusza fonalai is kibogozódással fenyegetnek.

A játék legfőbb jellegzetessége – a gyönyörű, nagy felbontású hátterek mellett – hogy a karaktereknek olyan szinkronhangok kölcsönzik a hangjukat, akiket olyan játékokban és filmekben is hallhattunk már mint a Mass Effect, Dragon Age, Final Fantasy, Fallout, Diablo, Avatar: Az utolsó léghajlító, Star Trek, Austin Powers és még sok másikban.

A játék zeneszerzője mellett sem mehetünk el szó nélkül, aki nem más mint Peter McConnell, aki olyan játékoknak komponált mint a Grim Fandango, Monkey Island (az új Return to Monkey Islandnek is), Brütal Legend, Broken Age  és Psychonauts 1-2.

Ha gameplay videókra is kíváncsiak vagytok, akkor jöjjön egy fejlesztői videó amelyben a szinkronhoz kötött szájmozgáson dolgoznak:

És ami a legjobb hír az egésszel kapcsolatban, hogy a játék még idén május 3-án megjelenik Windows, MacOS és Linux rendszerekre.

FRISSÍTÉS: A megjelenést eltolták május 25-re!