Grim Fandango

9
AG.hu
7.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1998. október 30. (25 éve 8 hónapja)

Műfaj: Humoros, Noir

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD)

Fejlesztő: LucasArts

Kiadó: LucasArts

Platform: Windows/DOS

Leírás:

A Lucasarts 3D-s kalandjátéka, Tim Schafer designja alapján. A főhős Manny Calavera, akinek feladata megmenteni Mercedes "Meche" Colomart a Halottak Földjén. A játék olyan klasszikus filmekből merített, mint a Máltai Sólyom, vagy a Casablanca. Az alkotás védjegyei között a humor, a szellemes történetvezetés és a noir stílus is megtalálható. Hivatalosan már csak a Remastered verziója szerezhető meg az online boltokból, így az adatlapon azok elérhetőségét találhatjátok meg.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Tomsess

Összes értékelése: 16

9/10 - A legjobb csontok kalandja
2017. november. 18.
Kicsit elfogult vagyok a Grim Fandango-val, mivel az általam játszott megannyi kalandjáték TOP 2. helyéről eddig egyik más alkotásnak sem sikerült elmozdítania őt. Valószínűleg rásegít az a két nosztalgikus élmény is, hogy annak idején az AG.hu-ra is ennek a játéknak köszönhetően találtam rá (hála Borz titkos kalandjátékos szerverének :) és hogy először egy kaLANd party-n többedmagammal játszhattam a játékkal. A zenéje, története és az eltalált mexikói halotti kultusz hangulatába ültetett játékmenet azonban kétség kívül magával ragad mindenkit, még az először nehezen megszokható (és legtöbbet kritizált) WASD irányítás ellenére is. Érdekességként pont ez a kalandjátékokban rendhagyó irányítás az ami a Grim Fandango-t már a megjelenésekor megkülönböztette a többi LucasArts játéktól. Iletve mindmáig emiatt szeretik vagy útálják őt a kalandorok - köztes állapot nincs :) A tökéletességtől elválasztó 1 pont nálam az említett billentyűzetes irányításból adódó 1-1 baki miatt esett meg.

Trishtan

Összes értékelése: 79

9/10 - Grim Fandango
2020. október. 31.

Egy igazi nagy klasszikus kaland, melyben Tim Schafer utoljára mutatta, meg, mire képes a Lucasarts berkeiben.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Tyucsev

Összes értékelése: 73

7.5/10 - Odaát
2020. november. 4.
Jóval a megjelenés után próbáltam csak ki a játékot. Az érdekes kinézete fogott meg-rögtön utána is néztem a mexikói halálkultusznak. Klasszikus kaland, ez nem is vitás. Az irányítása nekem is kicsit furcsa volt, ráadásul az egyik helyen el is akadtam miatta, mert ott csak egy billentyű segítségével lehetett az adott tárgyat felvenni, amit én addig az egérrel oldottam meg.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Megújul a születésnapos ScummVM
Hír
3 éve 9 hónapja (2020. október 10.)

Megújul a születésnapos ScummVM

Kedvenc kalandjáték „emulátorunk” a napokban lett 19 éves, amit igen tisztességesen ünnepeltek meg a fejlesztők. Összeolvasztják ugyanis egy al-projektjükkel, a...

Grim Fandango
Teszt
17 éve 5 hónapja (2007. február 10.)

Grim Fandango

1998 decembere. Ekkor hallottam elősször a Grim Fandango című játékról. Pontosabban olvastam róla, a PC ZED hasábjain. Úgy is lehet mondani, szerelem első látás...

Egy grimasztikus évforduló: 25 éves a Grim Fandango
Érdekesség
8 hónapja 2 hete (2023. november 7.)

Egy grimasztikus évforduló: 25 éves a Grim Fandango

1998 október 30-án, avagy szinte pontosan 25 éve jelent meg a LucasArts berkeiben Tim Schafer fantasztikus kalandja, a Grim Fandango, minek köszönhetően a mű me...