A szereposztásban olyan nevek szerepelnek mint Simon Pegg, Sebastian Croft, Lesley Nicol, Luke Youngblood és Amelia Gething.

Néhány héttel a Hogwarts Legacy megjelenése előtt, a Warner Bros. Games és az Avalanche Software végre megválaszolta az egyik nagy kérdést, hogy vajon melyik színészek keltik majd életre az 1800-as évek varázslóvilágában játszódó, nyílt-világú akció-kalandjáték karaktereit. A játékban a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjaként soha nem látott módon élhetjük majd át varázslóiskola által nyújtott kalandos élményeket.

A Hogwarts Legacyban Simon Pegg brit színész alakítja Phineas Nigellus Blacket, a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola mogorva igazgatóját. A Mardekár család hosszúra nyúló vonalából származó Black igazgatót gyűlölik a diákok, akik iránt ő maga is nagy megvetéssel viseltetik. Black teljesen alkalmatlan a munkájára, és az egyetlen célja, hogy a lehető legkevesebb munkát végezze. Általában kerüli a diákokkal való kapcsolatot, és inkább a varázslóvilágban betöltött státuszára és a sebészi pontossággal megvágott szakállára koncentrál.

Mivel a játékos a történet elején női és férfi karakterek közül választhat, ezért a főszerepre 2 színészt is alkalmazni kellett, név szerint Sebastian Croftot és Amelia Gethinget. Harry Potterhez hasonlóan a főszereplőnk is egy, a varázslók körében jól ismert híresség lesz, aki szintén túlélt valamilyen szörnyűséget (a fejlesztők egyelőre nem árulták el, hogy pontosan mit). Az iskolában egyenesen az ötödik évfolyamban kezd, tehát nem egy gyereket irányítunk majd, hanem egy félig felnőtt fiatalt, aki készen áll felvenni a harcot, ha arra kerülne sor.

Lesley Nicol a játék egyik kulcsszereplőjének, Matilda Weasley professzornak adja a hangját. A griffendéles nő Roxfort igazgatóhelyettese, aki a „Wizard’s Field Guide“ könyvvel és a Szükség Szobájának megmutatásával segíti a játékost a többi diák felzárkózásában.

Kandace Caine Onai professzort alakítja, aki egykor a világ legnagyobb varázslóiskolájában, az Uagadou-ban tanított jóslástant. Egy tehetséges látnokról van szó, akinek a látásába vetett hitét megrendítette, hogy nem látta előre férje elvesztését. Úgy dönt, hogy maga mögött hagyja ezeket a fájdalmas emlékeket, és elfogadja Weasley professzor meghívását, hogy a Roxfortban tanítson jóslástant.

Az asztronómia professzorát, Satyavati Shah professzort Sohm Kapila szólaltatja meg. A mugli világban nevelkedett Shah professzor a tudományok elkötelezett híve, és hajlamos a diákjaival lekezelően, tekervényes és nagyképű aforizmákban beszélni.

A sorozat rajongói pedig biztosan örömmel ismerik majd fel Luke Youngbloodot, aki a filmsorozatban Lee Jordant alakította. Luke ugyanis visszatér, hogy Everett Clopton, a hollóhátas, félvér, alulteljesítő, szabályszegő és csínytevő hangját adja. Asif Ali egy másik hollóhátas diák, Mahendra Pehlwaan hangját adja, aki mugli születésű és anyira stréber, hogy agresszív ragaszkodását a szabályokhoz és irányelvekhez még a professzorok is megunták egy kicsit!

Jason Anthony a Félig Fej Nélküli Nick és a Teszlek Süveg hangját is megszólaltatja. Félig Fej Nélküli Nick, a Griffendél ház szelleme, más néven Sir Nicholas de Mimsy-Porpington, barátságos és szórakoztató, bár kissé nagyképű. Ő lehet a kulcs ahhoz, hogy a Griffendél-játékosok egy jelentős rejtély megoldásához elengedhetetlen válaszokat találjanak – ha hajlandóak egy apró szívességet tenni neki, amihez egy kis rothadt marhasült is jár! És végül, az ikonikus Teszlek Süveg, egy érző, mágikus kalap, amely a játékos által megadott adatokkal együtt a diák múltjából származó tudást használja fel annak megállapításához, hogy melyik Roxfort-házba kerüljön.

A Hogwarts Legacy a tervek szerint február 10-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series X|S-re és Windowsra. A PlayStation 4 és Xbox One verziók április 4-én, a Nintendo Switch verzió pedig július 25-én jelenik meg.