Ez az epizód ott kezdődik, ahol az előző véget ért, Strong Bad-nek ugrania kell és így is tesz. Egyenesen a Trogdor gépnek ütközik, ami emiatt még jobban elromlik, életre kell és elkezdi kergetni Strong Sad-et. Itt veszed át az irányítást.

Menj fel a földszintre és beszélgess a Cheat-el egy fontos lecke reményében, majd vedd fel a FÉMDETEKTORt. Vizsgáld meg a játék konzolt. Strong Bad rájön, hogy a benne lévő játékhoz kapott FÉNYMUSKÉTA eltűnt. Végül a szennyes halomból nyerd ki Homestar TELEFONját.

Menj a konyhába és beszélj Strong Sad-el, aki éppen feláldozta a növényét, hogy Trogdor kimenjen a házból. Elmondja, hogy egy új alaplap kéne a gépbe, hogy megjavuljon. Beszélj vele mindenről, hogy oda adja a gép kulcsát. Érdemes még felmenni az emeletre is, hogy kinyisd Strong Mad szekrényét, és hogy elolvass két email-t. Menj ki a házból. Strong Bad a mezőig üldözi Trogdor-t.

Ha megpróbálsz hozzáérni a sárkányhoz, akkor az képen töröl... tehát tegyél így. Strong Sad szelleme figyelmeztet is, hogy idiótának kell lenned, hogy egyedül próbáld meg legyőzni a sárkányt. Közben feltűnik Homestar Strong Badia-ban. Menj is oda hozzá és beszélgess vele.

Kiderül, hogy ő bármelyik játékkal profin játszik, viszont addig nem megy oda Trogdor-hoz, míg nincs meg a szerencse érméje. Mellesleg valami mélyen a gyomrában azt mondja neki, hogy közel van. Kapd elő a FÉMDETEKTORt és menj vele Homestar közelébe. Ezek szerint lenyelte. Ő ezt nem hiszi el, ezért kézbe veszi a detektort és odamegy Trogdor-hoz ki tarkón vágja, mire Homestar kiköpi a pénzt, ami Strong Bad markába esik.

Add oda Homestar-nak a pénzét, hogy lefoglalja Trogdor-t. Már csak az alaplapra van szükséged, hogy meg tudd javítani a gépet. Mit csinál ilyenkor az ember? Hívja a supportot. Vedd elő a TELEFONt és használd Strong Bad-en. Sajnos nem tudsz valódi emberrel beszélni, csak egy géppel. Szóval „mondjál négyet” (de azért próbáld végig az első három számot is), hogy kiderüljön mégsem géppel beszélsz. Küldenek is egy ALAPLAPot, amit Bubs boltjánál vehetsz fel. Nyisd ki Trogdor-t a KULCCSal és helyezd bele az ALAPLAPot. Szerelés közben a Videlectrix emberei felhívják Strong Bad-et, hogy nehogy valami sugárzó tárgy közelében szerelje be az alaplapot, mert akkor megszűnik a létezés. Milyen véletlen, hogy Homestar a fémdetektor miatt éppen sugárzik. Szóval vége a létezésnek. Vagyis átalakult. Strong Bad Strong Badia irányából sárkány hangot hall. Irány tehát az apró ország... ami leéget. Trogdor életre kelt és felégette az egészet. Homestar pedig bent ragadt Strong Bad „interfészében”, szóval popup ablakként fog innentől az egész játékban feltűnni. Egyébként azt ajánlja, hogy menj be egy videojátékba (a Trogdor gépen keresztül) és kérdezd meg ott, hogy miként is kell legyőzni egy sárkányt.

Most érdemes kicsit körbejárni a vidéket. Menj Bubs-hoz, hogy láss egy Donkey Kong referenciát, és hogy megnyíljon az út egy eddig elzárt területhez. Bubs-al beszélve egyébként kiderül, hogy a videojáték világ és a valóság összeolvadt. Ő tudna segíteni, ha Marzipan nem dobná fejbe ládával, ahányszor menekülni próbál. Menj tovább. A kőfalon a matek harcosai verekednek. Egy rövid beszélgetés után csatlakoznak hozzád. Tovább haladva pont melletted zuhan le a Lemozeen Űr Busz. Csatlakoznának hozzád, ha a busz el tudna mozdulni. Velük most még nem lehet mit tenni, haladj tovább. Vizsgáld meg az autót, hogy a kígyók is csatlakozzanak hozzád. Irány az új terület, ahol sok-sok láda van. Beszélj Poopsmith-el, aki Mr. Fix It-nek képzeli magát. Ő akkor csatlakozik, ha szerzel a szegecses vödrébe valami izéket. Kicsit tovább haladva találkozol a Kígyó Boxolóval. Beszélgess vele is, hogy csatlakozzon.

Most, hogy van kígyód és Kígyó Boxolód is, tedd a kígyókat a külön álló ládára és használd rajtuk a Kígyó Boxoló egyetlen képességét, hogy a láda elpusztuljon. Tiéd a FÉNYMUSKÉTA. (Ha elmész innen és visszajössz, megismételheted ezt a folyamatot, ezúttal egy ruhával leszel gazdagabb). A MUSKÉTát úgy használhatod, hogy kiválasztod, majd a jobb egérgombbal lősz. Irány Strong Bad háza.

A házat megszállták a szellemek. Még jó, hogy nálad a FÉNYMUSKÉTA. Menj be és tartsd távol magadtól a szellemeket. Itt a lényeg, hogy négy nagy amerikainak add vissza a hozzá tartozó tárgyat. Először vedd fel a tollat a játék szobából és vidd el a Strong Mad szobájában lévő szellemnek. Itt fel is veheted a lámpást. Visszafelé menet Strong Sad szobájában felveheted az ásót is. Az ásót add oda a pincébe vezető lépcsőt elzáró szellemnek. Lent vedd fel a kulcsot és add oda a lámpást az ott lévő szellemnek, majd a számítógép szobában lévőnek add a kulcsot. Szellemek elintézve. Irány a Trogdor gép, amibe most szépen bele fogsz mászni.

Üdvözöllek a virtuális világban. Itt különböző játékokba tudsz belépni. Először próbálj meg belépni a Space Circus Chatastrophe-be, minek eredményeképpen a táncolómedve csatlakozik a csapatodhoz. A Trogdor és Stinkoman játékokba nem tudsz belépni. Előbbiből hiányzik a fő karakter, az utóbbi pedig régiózár alatt van. Következzék a Peasant's Quest, hiszen ott tudják, hogyan kell sárkányt ölni. Sajnos csak eredetiség vizsgálat után lehet bejutni. A megjelenő keréken össze kell illeszteni egy karaktert a hozzá tartozó tárggyal és az így kapott szöveget egy játékhoz adott, de meg nem lévő szemüveggel el kell olvasni. Tehát ez a mostani nagy feladat.

Lépj be Gel Arshie's Pro Fruiteboard játékába. A pszichotikus Ashie akkor fog csatlakozni hozzád, ha rekordot döntesz a játékában. Erre normális körülmények közt nincs lehetőséged. Még jó, hogy a kulisszák mögött vagy. Állítsd át a nehézséget magasra és a porszívót arra, hogy gyümölcsöket szívjon a halálos ananász helyett. Menj is el Strong Bad házába és játssz egy jót a csodálatos Gel Arshie's Pro Fruiteboard című játékkal. Miután a játék tönkrement a rekordtól, Gel-Arshie megjelenik a tv képernyőjén keresztül és csatlakozik hozzád. Az ő képessége, hogy mindent piros fénybe borít. Menj vissza a játékválasztó képernyőre és a kódlapon forgasd ki azt a szellemet, amelyiknél a lámpás van. Alatta a lámpát, majd használd a válaszon Gel-Arshie képességét, hogy megtudd mi van oda írva. Mond el a választ a játéknak és lépj be.

Ím itt vagy a méltán híres Peasant's Quest világában. Beszélgess Rather Dashing-al. Tőle megtudhatod, hogy a Trogdor ölő kard elteleportált Stinkoman játékába. Azt is elmondja, hogy ő már nem öl sárkányokat, inkább hercegnőket ment. Vedd fel a ???-t (a tó partján van). Jobbra haladva eljuthatsz a vendéglőhöz, ahol a flaska még mindig nem felvehető :) Viszont van egy KÍGYÓKra és Kígyó Boxolóra váró láda, amiből felveheted az ELSŐSEGÉLY CSOMAGOT. Beszélgess a fogadóssal, aki miután elmondja, hogy szekereket is javít csatlakozik hozzád. Ha tovább mész találkozhatsz a hercegnővé... gonosz varázslóvá vált Strong Sad-el, aki ad egy küldetést, ha át akarsz kelni. Menj vissza az erdőbe, kerüld ki a skorpiót, vedd fel a pixelt, majd gyere vissza. Jöhet a következő küldetés.... ami ugyan ez. Aztán megint. Szóval inkább menj a Lemozeen hajójához.

Itt használd a fogadóst, hogy „megjavítsa” az űrszekeret, végre a Lemozeen is csatlakozik egyre bővülő kompániádhoz. Egyébkék ők arra képesek, hogy szösziket mentenek meg a vonósugaruk segítségével. Menj is el Marzipan-hoz, hadd rabolják el őt. Hálából, hogy megmentetted őt, Bubs régió mentessé teszi a gépet és elmondja, hogy többet ő se tud tenni, amíg Trogdor kint garázdálkodik. Mielőtt mennél kardot szerezni, menj és add oda Poopsmith-nek a ???-t, hogy végre ő is csatlakozzon. Irány Stinkoman játéka.
 
Ebben a 2D-s játékban Strong Bad extra életként szerepel és addig nem is tud a játék térre jutni, míg az aktuális Stinkoman el nem vérzik. Sajnos a játék túl lassú, a gonoszaknak esélye sincs. Beszélgess az öntelt Stinkoman-el mindenről, majd mindkét robotnak szólj, hogy Stinkoman szerint ők túl lassúak. Miután elintézték őt Strong Bad kerül a játéktérre. Mr. Fix It segítségével javítsd meg az összes létrát és a lenti hidat, hogy meg tudd szerezni a Trogdor ölő KARDot. Már csak a királylányt kell eltüntetned az útból.

Ehhez el kell menned a Videlectrix Halfathlon játékba. Ami Coach Z futópályája. Egyébként Coach Z-t megölik a skorpiók. Ahányszor beszélgetni akarsz vele, újra és újra ez történik. Add neki az ELSŐSEGÉLY CSOMAGOT. Így elég ereje van hozzá, hogy eldobja a skorpió kaját, amit a zsebében tartott. Ezt Strong Mad még távolabb dobja. Menj szépen utána. Használd a Checkpoint-ot (nagy szürke gömb), kapd el az indát, menj át a skorpiók között majd ugrálj végig a pingvinek fején, hogy felvehesd a SKORPIÓ KAJÁT és a TRÓFEÁT. Menj vissza. Sajnos a skorpiók elkapnak és meghalsz. Még szerencse, hogy a pálya elején volt a Checkpoint. Sajnos a skorpió kaja és a trófea is elveszett. B terv. Megint ugrálj végig, de most csak a TRÓFEÁT vedd fel. Ugrálj vissza és add oda Strong Mad-nek, így ő is a csapatod tagja lesz. Most használd Strog Mad-et a Checkpoint-on, hogy átdobja azt a pálya másik végére. Ugrálj át, vedd fel a SKORPIÓ KAJÁt, használd a Checkpoint-ot majd dobasd Strong Mad-el vissza azt a pálya elejére. Így attól függetlenül, hogy a skorpiók meg fognak ölni, a kaja így is nálad marad.

Irány a hercegnő! Add oda neki a SKORPIÓ KAJÁT, majd menj el Rather Dashing-hoz, ki csatlakozik hozzád, hogy megmentse a „hercegnőt”. Vissza a barlang bejáratához, RD-t használd Strong Sad-en, hogy szabaddá váljon az út. Amint be akarsz menni, az összes paraszt a egyre bővülő csapatod tagja lesz.

Return to Castle Wolfeinstein... szerű játékba kerültél. WASD kombinációval mozoghatsz. Bal egérgombbal választhatsz a fegyverek közül és nyithatsz ajtókat, míg jobb egérgombbal lősz. Először egy bohóccal kell megküzdened, majd a Lemozeen legnagyobb ellenségével végül Trogdor-al. Ezután mindezek ismétlődnek. A bohóc ellen a TÁNCOLÓ MEDVÉT míg az ufó ellen LEMOZEEN-t használd. Így titkos ajtókon mehetsz át és haladhatsz a pályán. Következő ellenséged egy másodfokú egyenlet, ami ellen a MATEK HARCOSOK tökéletesek. Végül találkozol Adolf Hi... akarom mondani King of Town-al, akinél két minigun van. Ellene használd a FÉNYMUSKÉTÁt. Lődd le mindkét fegyverét, majd ő magát is. Így elértél a sárkányhoz. Jöhet a végső leszámolás! Használd a KARDot! Ugye milyen egyszerű volt?

Mégsem. Minden átváltozik pixeles 3D-vé, igazi grafikai előrelépés. Itt van Homestar is megkötözve és Trogdor is megjelenik. Használd Gel-Arashie-t, hogy megláthasd Trogdor gyenge pontjait. Az első a hasán van, használd is rajta a KARDot. A másodikhoz tegyél egy parasztot a bal felső platformra, majd a harmadikhoz bal alsóra, végül a negyedikhez a jobb felsőre. Trogdor-nak vége a hely pedig készül összeomlani. Használd a kulcsot, hogy kijuss és megnézd az évad utolsó epizódjának endingjét.