A kezdet:

Strong Bad játszani szeretne egyik kedvenc videojátékával, de az elromlik. Ez tarthatatlan állapot. Bubs a környéken az egyetlen, aki meg tudja javítani. Ezzel meg is van az első térkép bejegyzésed.

Vedd fel a FÉMDETEKTORt, menj jobbra a konyhába és a hűtőből vedd fel a SAJTKRÉMEt.

Az emeleten Strong Mad szobájában (végre ide is be lehet menni) vedd fel a BORÍTÓt a szekrényről. Beszélj Strong Mad-al, hogy a térképedre felkerüljön Marzipan háza is.

Strong Bad szobájából vedd fel az öngyújtót. Ha akarsz olvashatsz email-eket is, de furcsa mód ebben a részben ennek nincs túl sok szerepe. De milyen lenne Strong Bad email olvasás nélkül?Irány Bubs.

 

Mielőtt beszélnél Bubs-al járd körbe a terepet és vizsgálj meg mindent, hogy a térképed megteljen újabb helyszínekkel. Vedd fel közben a CSILLAGot a hirdetőtábláról. Ha akarod használd a SAJTKRÉMET Strong Badia kerítésén. Bubs bódéjáról akaszd le a szórólapot.

Beszélj Bubs-al a videójátékról. Drága lesz a javítása, rock sztárnak kéne lenni, hogy Strong Bad ki tudja fizetni. Szerencsére jön az ötlet, hogy Bandák Csatáját kéne rendezni, amihez két dolog kell: egy biztonsági őr és híres bírák. Az előbbihez segítségként kapsz is egy BIZTONÁGI ŐR MELLÉNYt Bubs-tól, amit beszélgetésetek közben kötött, utóbbihoz pedig meg kéne nyerni a borító tervező versenyt, hogy a Limuzeen eljöjjön bírának. Vedd fel a SABLONt ami Bubs boltjának van támasztva. Most menj el Marzipan házába.

 

A biztonsági őr:

 

Vedd fel a ZEN KÖVET., majd menj be a házba beszélgess, mindenkivel mindenről :). Marzipan együttese az albínó denevérekért kampányol, amiből egy példányt láthatsz is a ketrecben. Strong Sad most éppen újságírót játszik, így vele azt kéne elhitetni, hogy a Security egy banda neve (magyarul rá kéne erőltetni a mellényt). Ehhez el kell menned Strong Badiába.

 

A SABLONt tedd a kerítésre és a SAJTKRÉMET fújd rá. Tádám! A Security be lett reklámozva. Most beszélj megint Strong Sad-el a mellényről, ezzel meg is van az első Security rajongó... akarom mondani biztonsági őröd. Már csak a nyertes fényképet kell összehozni.

 

A nyertes fénykép:

 

A nyeres fotóhoz le kell másolnod élőben azt, amit a BORÍTÓN lehet látni (amit bármikor megtekinthetsz a tárgyak közt)

Most, hogy mindenki Marzipan-nál lóg, végre felveheted Strong Sad szobájából a FÉNYKÉPEZŐGÉPet, a DENEVÉRHÁZAT és a fürdőszobából a MŰKARDot, majd Strong Mad szobájában a bal oldali szekrényről a DINÓt.

Irány Marzipan háza.

 

Próbáld meg oda adni a MŰKARDot Marzipan-nak, majd ha ezen túl vagy inkább The Cheat-et válaszd. Jöhet a fotózás, tehát menj el a kocsihoz.

 

Gyújtsd meg az olajat az ÖNGYÚJTÓval, a CSILLAGot rakd az autó antennájára, majd rakd a DINÓt is a kocsi mellé. Már csak le kell fényképezni a gyönyörű beállítást és kész is a díjnyertes lemez borító. Menj Strong Bad házához és dobd be a postaládába. Térj vissza Bubs-hoz és említsd meg neki, hogy megvan a híres banda is, akik bíráskodhatnak. Új feladat: bandákat kell szerezni a versenyre, ehhez kapsz is egy JELENTKEZÉSI ÍVEt. A térképeden meg is jelent a versenypálya és a disco.

 

A bandák összeszedés:

A környéken három banda van: Pom-Pom és Homestar bandája a PomStar, Bubs és Coach Z bandája a Two-o-Duo és Marzipan bandája a Cool Tape. (a továbbiakban inkább a bandatagokkal emlegetem ezeket). Ahhoz, hogy részt vegyenek a versenyen, mindegyiküknek kell valamit csinálni. Pom-Pom bandája még össze sem állt, Bubs és Coach Z összevesztek, Marzipan-ék meg szívesen részt vennének a versenyben, ha nem ütközne a veszélyeztetett denevérért tartott koncertjükkel. Menjünk szépen sorba. Irány Pom-Pom.

 

Pom-Pom éppen maghallgatást tart egy bandához, az egyetlen jelentkező Homestar. Segítsünk neki egy picit. Nyomj SAJTKRÉMEt a Pom-Pom melletti forró üstbe, majd vedd fel Pom-Pom ALBUMját Homestar mögötti asztalról és tedd fel a lemezjátszóra. Homestar elkezd énekelni, neked pedig az a dolgod, hogy különböző tárgyakhoz rohanj, hogy Homestar tudjon rímeket mondani a dalban. Először fuss oda a jobb alsó asztalhoz, amin csirkecombok vannak. Aztán jöhet a bor, majd a csigák a bal alsó asztalon. Egy hosszabb ének után vált a kamra, most jöhet a fondű, amit a SAJTKRÉMből készítettél. Kész Homestar sikeresen túljutott a meghallgatáson. Add oda Pom-Pom-nak a JELENTKEZÉSI ÍVEt, ezzel meg is van az első bandád.

 

Jöhet Bubs és Coach Z békítése. Menj el Bubs-hoz, aki ha róla kérdezed ad egy albumot, aminek a borítója pontosan leírja, milyenek is voltak a régi szép idők Coach Z-vel. Irány Z, kit a versenypályán találsz.

 

A versenypálya öltözőjében a fürdőből vedd fel a DRÓTot, majd beszélgess el egy picit Coach Z-vel. Kiderül, hogy odáig van Marzipan-ért, de fél bevallani érzelmeit, egy jelre vár tőle. Mondanom sem kell, hogy mi fogjuk megadni ezt a jelet. Itt az ideje, hogy ismét ellátogass Marzipan házába.

 

Vedd fel az üzenetrögzítő mellől a FÉNYKÉPet. Add oda Marzipan-nak a FÉNYKÉPet és kérj autógrammot Coach Z számára. Vissza a versenypályára.

 

Add oda Coach Z-nek a(z aláírt) FÉNYKÉPet, hogy felbátorodjon és elhagyja az öltözőt. Végre felveheted a WC PAPÍRt és az öltözőszekrényből a FEHÉRÍTŐt. Az irodájába is bemehetsz... ha akarsz :) Minden estre jobb, ha Coach Z után mész, hátha segítségre van szüksége Marzipan házánál.

 

Beszélj Z-vel. Kiderül, hogy eddig tartott a bátorsága, most tanácstalan mit tegyen. Szerencse, hogy itt van Strong Bad. A beszélgetésben felajánlott módszerek közül még az ablak dobálás kaviccsal című sem működik... míg nem rakod a ZEN KÖVET a kavicsok közé :) Ezzel el is érted, hogy Z feladja álmait Marzipan-nal kapcsolatban, Bubs pedig örömmel látja, hogy kezdi visszanyerni régi önmagát.

 

Menj a bothoz és tekerd rá a WC PAPÍRt, ezzel felidézve még egy emléket.. Bubs boltjából próbáld elvenni az aranylemezt, mire bekapcsol a riasztó... lopd el a SZIRÉNÁt, vidd el Coach Z irodájába és ezzel beteljesítetted az utolsó „régi szép idők” pillanatot is. Irány Bubs, beszélj vele. Tényleg újra összeállt a banda.

 

Már csak Marzipan-ékat kell meggyőzni arról, hogy vegyenek részt a buliban. Nekik ugyebár több albínó denevér kell, hiszen, ha már nem veszélyeztetett faj, akkor már részt vehetnek a bandák csatájában. Irány Strong Bad ház, le a pincébe. Dobd a DENEVÉRHÁZAT és a FEHÉRÍTŐt a mosógépbe, majd kattints rá még egyszer, hogy elkészüljenek a FEHÉRÍTETT DENEVÉREK. Irány Marzipan, add oda neki a denevéreket majd a jelentkezési lapot. Ezzel megvan mind a három banda. Irány Bubs!

 

Bubs csak a gép javításához szükséges pénz felét adja szolgálataidért, így Strong Bad úgy dönt, hogy saját bandát alapít és megnyeri a Bandák Csatáját. A bandatagok Homsar és The King of Town... Először is nevet kell adni a bandának, ami abból áll, hogy mindhárom tag mond egy szót. Lényegtelen miket választasz, ha tetszik a név, amit alkottál válaszd a pozitív választ, hogy tovább mehess. Mivel a banda zenéje elég gyenge, a többieket kell szabotálni. A térképen innentől a bandák képei vannak.

 

A Bandák Csatája:

 

Beszélgess a Limozeen-al (akik személyesen nem jöttek el, csak egy karton figurát küldtek, mikrofonnal és hangszórókkal). Vedd fel a KIFESTŐ KÖNYVet mellőlük. Irány Marzipan bandája, ahol vedd fel a gumibotot. Most menj el Strong Bad házába, ahol megtalálod a LEMEZGYŰJTEMÉNYt.

 

Irány Coach Z koncertje. Láthatod, hogy van egy doboz a színpadon. Ebben tudod cserélgetni a lemezeket, amire Z táncolni fog, mindig a címnek megfelelően. A következő lemezek vannak:

Alapból:Roll Wit Da Punches, Left Shift Alt Delete, Doing the Wigglie, Slide to the right.

A LEMEZGYŰJTEMÉNYből: Hugo Left Me Miserable, 3 O'Clock Twist

A kombináció: Left Shift Alt Delete, 3 O'Clock Twist , Hugo Left Me és végül Roll Wit Da Punches.

Ennek hatására jól összeverekedik a két bandatag és Coach Z egyedül már nem túl sikeres, így népszerűsége Strong Bad bandájával vetekszik.

 

Jöhet Homestar akinek egy fülhallgatóba súgják a szövegéz. Ez nagyon egyszerű lesz: tedd a DRÓTot a bálnára és forgasd míg Homestar felé nem mutat. Eme rögtönzött antennának köszönhetően Homestar a bálna nem túl kedves szavait fogja ismételgetni, ezzel elveszítve rajongóit. Még egy szabotázs kipipálva.

 

Marzipan-ék már kicsit bonyolultabbak. Ha beszélsz Limozeen-al megemlítik, hogy egyetlen zavaró dolog az előadásukban, hogy Marzipan folyton beszél.. erre kéne rájátszani.

Vidd a KIFESTŐT Strong Bad házában a játékszoba asztalára, ahol Strong Bad megrajzolja a Teen Girl Squad eddigi legjobb epizódját. Az így átalakított KIFESTŐT vidd el Homestar koncertjére és ott ad oda Marzipan-nak. Most menj Coach Z koncertjére. Próbálj FEHÉRÍTŐt önteni a tóba. Strong Bad nem kockáztatja meg Marzipan haragját. Így nem tehetsz mást, mint hogy a Limozeen együttes egyik tagjára bízod, eme nemes feladatot. Ha már a kezében van a FEHÉRÍTŐ készíts egy fényképet az esetről. (ne felejts el hozzáérni az egyik döglött halhoz, a Limozeen pohárért). Irány Homestar koncertje, ahol mutasd meg az imént készített fotót Marzipan-nak.

Utolsó dolog, amit el kell végezni, hogy Homestar koncertjén a Limozeen kezébe adod a GUMIBOTot. Természetesen erről is készíts fotót és mutasd meg Marzipan-nak.

A terv sikerült, Marzipan együttese is sikertelen. Már csak meg kéne nyerni a csatát.

 

A koncert:

 

Strong Bad még így se elég sikeres a győzelemhez. De van egy titkos fegyvere, amit a piros gomb megnyomásával lehet aktiválni. Nincs más hátra, mint megnyomni a piros gombot :) Ami nem működik, mert a király megette a kábelét. Ahogy Strong Bad mondja: fel kell másznod a létrán, átjutni a hangszórón és manuálisan szétnyitni a függönyt. Útközben vedd fel a német sisakot a fogasról, majd hagyd a Királyt tombolni egy picit (kattints rá). Így hozzájuthatsz a HOMÁRhoz. A HOMÁRral „vágd el” a függöny melletti kötelet, hogy leessen a hangszóró.

Próbálj felmászni a létrán. Nem fog összejönni, mert a ventilátor túl erős. Add oda Homsar-nak a német sisakot és kattints rá. Az kurzor helyzetével tudod Homsar magasságát állítani, amikor maximumon van leveri a ventilátor kapcsolóját. Ezzel megoldódott a füstgép problémája is ráadásul fájdalmában Homsar olyan hangot adott, hogy még a denevérek is eljöttek a koncertre :)

Irány a létra. Mássz fel és tekerd meg a kart. Ugyan a függöny elhúzódott, de a füst miatt semmit nem lehet látni. Vedd fel a VAJASTÁLat, amiben a homár volt és öntsd a vajat a füstgépbe. Itt a vége! Ezzel megnyílt az Extended mód, amin belül bejárhatsz minden helyszínt a fel nem szedett tárgyakért és játszhatsz végre a videojátékkal is.

 

Gyűjtögetés:

 

Ritka poszterek:

-A Bubs-tól jobbra kutass a FÉMDETEKTORral.

-Az öltözőben az egyik szekrényben található.

-Használd a mikrofont Pom-Pom diszkójában.

-Strong Bad koncertjén kell FÉMDETEKTORral kutaskodni. A színpad előtt lesz.

 

Strong Bad kínzás:

-Nyúlj hozzá a mikróhoz.

-Próbáld meg kihúzni a laptopot.

-Beszélj Strong Sad-al a Marzipan koncerten.

-Beszélj Strong Sad-al Homestar koncerten.

 

Lemozeen poharak:

-A nappaliban a kinyitható fotelben van egy.

-Használd a mikrofont Strong Bad háza előtt.

-Marzipan Zen kerje mellett FÉMDETEKTORral.

-Miután FEHÉRÍTŐt öntöttél a vízbe, az egyik döglött halhoz hozzáérve kapod.

 

Lemozeen játék kézikönyv:

-Kapcsold le Strong Bad szobájában a lámpát.

-Használd a mikrofont a Marzipan koncerten.

-Coach Z koncertjén FÉMDETEKTORRAL a tóhoz közel kell keresgélni.

-Tedd fel a Doing the Wigglie a diszkó keverőpultjára.

 

Ruha:

-Az alaksorban a kanapéba rejtve.

-A kerítés előtt kutass a FÉMDETEKTORral.

-A tégla fal előtt használd a mikrofont.

-Strong Bad pincéjében (a lépcsőnél) használd a mikrofont.