Ez az epizód egy rajongóknak küldött email-el kezdődik, melyből kiderül, hogy végre elkészült Strong Bad akció filmje, a Dangeresque 3. Gyorsan le is viszi a kazettát a pincébe, hogy levetítse a többieknek. Innentől a film eseményei képzik a játék törzsét :)

Amint megkapod az irányítást, vedd fel az asztalról NUNCHUK GUN-t (amit innentől az egyszerűség kedvéért pisztolyként emlegetek) és a FÉLBETÖRT SZÍVET (trinket). Próbáld ki a telefont egy kis Sam and Max mókáért, majd nézz ki az ablakon. Innen még a tavat is láthatod.

Mivel egy ideje már kopogtatnak az ajtón, ideje lenne kinyitni azt.

 

Az esőerdő megmentése

 

Dangeresque két segédje jött meg Renaldo (Coach Z játssza) és Dangeresque Too (Homestar), hogy megtartsák Renaldo nyugdíjba menetelét. Még tortát is hoztak. Vedd fel a DIÉTÁS KÓLÁt. Már itt sajátítsd el az a szokást, hogy mindenkire fegyvert rántasz. Ez amúgy is mellékküldetés és vicces is.

Kattints az ajtóra, hogy kinyisd Cutesy Buttons-nak (Marzipan), aki azért jött, hogy megbízza Dangeresque-t az esőerdők megmentésével, hozott is magával egy ritka növényt, amit vegyél is fel. Dangeresque Too gyanúsan kimarad a küldetésből. Cutesy-vel beszélgetve megtudhatod, hogy egy ősi formulát kell keresned Strongborneo-ban.Irány a dzsungel!

 

Amint túlélted a veszélyekkel teli utat, lőj a pisztollyal a táblára, hogy felfedez egy apró lyukat mögötte. Dangeresque keze túl nagy, hogy benyúljon, így Renaldo-ra hárul a feladat. Mikor benyúl a lyukon rájuk támad a medvecápaszaurusz. Lődd le. A brutális harc után kiderül, hogy a formula elpusztult Renaldo kezében, aki közli is, hogy egyetlen személy tudja csak újra alkotni: Professor Experimento. Így hát irány a Professor, akit a titkos laborban találsz (Secret Lab).

 

A laborban Professor Experimento (Pom Pom) egyből meg támad, de Renaldo lenyugtatja. Add oda neki a formula port. Csak akkor alkotja újra, ha visszaszerzed neki a rakétája kilövési kódját tartalmazó lemezt. A táblára felírja azt is, hogy mire van szükség a formula legyártásához: buborékos ital, a ritka Stickanee Fa virága és sárga haj. Ebből egy már meg is van: a buborékos ital a DIÉTÁS KÓLA. Add is oda a Professor-nak. Új térkép bejegyzés: Brainblow City. Mielőtt oda mész vedd fel az OLLÓt, ami a falba lett állítva.

 

Elérkeztél a nagyvárosba. Ezen a helyen találhatod meg a ritka Stickanee Fát. Menj balra és szedd le a ritka fa, utolsó virágát. Ezzel kiirtottad a fajt. Gratulálok... megvan a második hozzávaló! A sárga hajat Cutesy-től szerezheted be, de ha simán odamész hozzá, nem engedi meg, hogy levágj belőle. Éppen ezért rakd a NÖVÉNYt a városban (a Stickanee Fától balra) található Cápa Tóba, majd menj el az irodába és szólj neki, hogy nézzen ki az ablakon. Amíg a növénnyel van elfoglalva levághatod a haját. Menj el a Professor-hoz és add oda neki a két utolsó alkotóelemet. Gyorsan el is készíti a formulát, ügy lezárva.... Vagy mégsem. Cutesy eltűnt, és a felvételt megtekintve az is kiderül, hogy egy nagyon ismerős alak rabolta el őt. Váltságdíjként a formulát akarja, hogy elpusztíthassa azt. Renaldo tud valakit, aki segíteni tud. A börtön a következő úti cél. (a várostól jobbra kell menni).

 

Cutesy Buttons megmentése

 

Diamonocle-től egy kis hízelgés után megtudhatod, hogy két személyen keresztül juthatsz el az emberrablókhoz. Az egyig Perducci (The King of Town) a másik Dangeresque apja, aki egy profi emberrablási ügy megoldó. Perduccit az Öreg Klubban (Old Club) találod, Dangeresque apját (Senor Cardgage) pedig a Velencében.

Menj először Perducci-hoz, akinél az emberrablók bázisának tervei vannak.

 

Hogy megszerezd a terveket játszanod kell vele, egy érdekes kártyajátékot. A szabály a következő: az ász a legerősebb kártya. Azt csak a kő üti. A követ viszont üti a papír. Kevertesd meg vele a kártyákat. Ha van ászod rakd le, hogy ő lerakja a követ. Vedd fel a követ. Egy újabb játék alkalmával üsd az ászát kővel, amit ő papírral fog ütni, ami nem más, mint a TERVRAJZ, amire szükséged van. Emeld el. Már csak egy emberrablási ügy megoldó kell... repülj Velencébe!

 

Az apucival való beszélgetésből megtudod, hogy Dangeresque-nek Katakombákba kell mennie, hogy megoldhassa családi problémáját.

 

A Katakombák egy igazi kalandos helyszín. A falon egyből egy rejtélyes kép látható. Amint kinyitod az ajtót, láthatod, hogy hol kell használnod a rejtélyt. Ebben a teremben látható puzzle megoldásával juthatsz csak tovább. Az előző teremben látható minta alapján forgasd a képeket.

Ekkor egy szörny támad rád. Lelőni nem tudod, így inkább a nálad lévő FÉLBETÖRT SZÍVet rakd a puzzle közepén található másik félhez. Az így kapott rózsaszín szívet rakd a szörny szívének helyére. Ez el is intézi a szörnyet. Az utolsó teremben beszélgess az elrabolt áldozattal. Kapsz egy papírt, ami bebizonyítja, hogy Dangeresque lezárta a régen lezáratlan ügyet. (ha már itt vagy, vedd fel a fémdetektort is).

 

A szakértővel és Renaldo-val együtt rövidesen egy feszült „mindenki, mindenkire fegyvert fog” helyzetben találod magad. Kiderült ugyanis, hogy Dangeresque Too áll az emberrablás mögött. Ezentúl Uzi Bazooka-nak hívják őt. Lelövi Dangeresque apját, mire ő fegyvert ránt. A lényeg az, hogy Cutesy-t eljuttasd bal szélről, jobb szélre, hogy el tudja venni a diszket a gonosztól.

Elsőnek tartsd a fegyvert KILLINGIOUGLY-ra (Strong Mad), majd jöhet Uzi Bazooka, megint KILLINGIOUGLY végül The Cheat.

 

Ha ez megvan jön a világ legizgalmasabb autós üldözése. KILLINGIOUGLY olyan gyors, hogy könnyen utoléri a kocsit, ezért Dangeresque kiugrik a kocsi tetejére, addig meg a robotpilóta vezet.

Az autóra kattintva tudsz parancsokat adni neki. A jármű orrára és tetejére tudsz ugrani.

Legelőször kapcsold be a kerékfűrészt, amit vegyél is le a kerékről. Közben megérkezik Cutesy helikopterrel, valahogy fel kéne ugranod rá.

Parancsold meg a kocsinak, hogy öntsön ki olajat hátra és dobd meg KILLINGIOUGLY a KÖRFŰRÉSSZel, így egy kicsit távolabbról követ téged. Most nyittasd ki a csomagtartót. Ha most ugrasz rá, akkor az becsukódik, tehát valamivel ki kell támasztani. Az a valami KILLINGIOUGLY lesz. Ha fékezni próbálsz, rájöhetsz, hogy elvágták a féket. Dangeresque olyan kemény, hogy ő maga lassítja le a járgányt: kattint az autó orrára. Miután KILLINGIOUGLY a csomagtartó ajtaja alatt van, nincs más dolgod, mint ráugrani.

 

A helikopterben Dangeresque oda adja a formulát Cutesy-nek, aki távozik is vele. Ekkor Uzi Bazooka közli, hogy elrabolta Renaldo-t és a titkos bázisára vitte őt, ami a Napon található.

 

Renaldo megmentése:

 

A környéken egyetlen személy tudja Dangeresque-t Napra juttatni, aki nem más, mint a Professor. Irán a laboratóriuma. Amint megérkezel, láthatod, amint Sultry Buttons éppen kirabolja a Professor-t, elviszi a rubint, ami a rakéta elengedhetetlen kelléke. Viszont hátrahagy egy méretes KÉSt és egy FÉNYKÉPEt Dangeresque-ról és róla, az Eiffel torony lábánál.

Tehát vissza kell szerezni a Rubint és a kilövési kódokat is, amit Cutesy-nál felejtettél. Menj is el hozzá. Ő elmondja, hogy Perducci-nak adta a kódokat, és hogy Velencében találod őt.

 

Velencében láthatod, hogy Sultry éppen távozik. Vele majd később kell törődni, most Perducci a célpont Helyette csak egy informátort találsz. Róla kiderül, hogy ha hozzáérhet egy tárgyhoz meg tudja mondani merre van a tulajdonosa. Add oda neki a KÖVET. Ebből ki is derül, hogy Tokióban van.

 

A felkelő nap országában se találod meg Perducci-t, de találkozhatsz egy újabb informátorral. A híd alól vedd fel a FESTMÉNYt, majd beszélj az informátorral, akitől megtudod, hogy Perducci Párizsba ment.

 

Párizs. A romantika és még egy informátor városa. Beszélj vele. Következő cél: Írország. Tudod a dörgést. Informátorunk elmondja, hogy megpróbált neki eladni egy festményt, de nem jött össze az üzlet. Kairóba távozott Perducci...

 

Kairó. Perducci itt sincs, viszont Dangeresque rájön, hogy az első informátor azt mondta, hogy csak három testvére van, ő viszont már az ötödikkel beszélgetett. Egyikük hazudik. Hogy melyik az, arra a festményről való kérdezősködéssel tudsz rájönni, de egyszerűbb ha mindegyikre fegyvert fogsz és kiválasztod valamelyik opciót. Elárulom: Japánban az ősi templom opció a helyes.

 

Ez a testvér igazából Perducci volt álruhában! Egy rövid dulakodás után Dangeresque megszerzi a LEMEZt. Már csak a Rubint kell visszaszerezni Sultry Buttons-tól, amihez eszébe kell juttatni a szép emlékeket. Ehhez szükséged lesz a már kihalt Stickanee Fa virágra. Menj el a Stickanee Fához és metsz le belőle egy darabot a KÉSSEL, majd menj Cutesy-hez és tedd bele a formulával kezelt földbe. Már meg is van a VIRÁG, amit Párizsban tegyél a pódiumra. Majd Párizsból utazz Párizsba, hogy pont elkapd a lányt, amikor megtalálja a virágot. Örömében neked adja az ellopott RUBINt és a GYÉMÁNTot. Végre kilövésre kész az űrhajó.

 

A Nap:

Miután oda adtad a Professor-nak a kilövési kódokat és helyére raktad a RUBINt, már indulhatsz is a Napra. Az úton bohócokat kell lelőnöd és minden mást megmentened. Végül a Napon kötsz ki.

Szembe találod magad Uzi Bazooka-val... mégsem, hiszen ez Dangeresque Too, hiszen belép az ajtón az igazi Uzi Bazooka, aki pontosan ugyan úgy néz ki, mint Dangeresque Too. Összeverekednek, és nem igazán lehet eldönteni melyik melyik. Lődd le valamelyiket!

 

Kiderül, hogy a Uzi Bazooka csak egy robot, amit Craig (The Cheat) irányított. Craig elmenekül, Dangeresque Too utána megy, míg Dangeresque-nak le kell győznie a robotot. Nem érdemes rálőni, mert golyóálló.

Az irányító panelen, amihez Renaldo is kötve van, nyomd meg a kék gombot. A fúrógép hátra gurul ennek hatására. Most rakd a fúró hegyére a GYÉMÁNTOT és rúgd arrébb az akadályt. Most nyomd meg a piros gombot. Ezzel le is győzted a robotot, kinek megható halála után, hallhatod, hogy Dangeresque Too segítségért kiált. Menj és mentsd meg! Kattints Craig-ra, hogy Dangeresque belerúgja őt a vákuumba, ezzel végleg megszabadulva a gonosztól.

Az Extended mód ezúttal különbözik picit a megszokottól, hiszen a film helyszíneit látogathatjuk meg, amolyan „hogyan készült” módon. Beszélgethetsz a színészekkel, és kivágott jeleneteket is láthatsz. Jó szórakozást hozzá!