Wz a segédlet a PC-re és Nintendo Wii-re megjelent Strong Bad's Cool Game for Atractive People Episode 1: Homestar Ruiner címû játékhoz készült. 

A FAQ tartalmazza a játék 100%-os végigjátszását és minden információt, amire szükség lehet, beleértve a titkokat, kódokat is. A végigjátszás az ajánlott sorrendben mutatja be a játékot és elsõsorban az PC verzióra vonatkozik. Nem tartalmaz SPOILER-eket, tehát nem lövök le poénokat.

Irányítás:

Balegérgomb: ahova kattintasz oda megy Strong Bad. Ha folyamatosan nyomod, akkor folyamatos mozgást érhetsz el. Dupla kattintás balegérgombbal: Futás. Ha a második kattintás után nyomva tartod, akkor folyamatosan fut.

Ha ez kurzor nyillá változik és felirat jelenik meg felette, akkor az adott tárgy megvizsgálható.

A játék rendszere és története:

Rendszer:

Most ezt tényleg magyarázni kell? Végig kell vizsgálni minden helyszínt és felvenni, minden tárgyat, amit fel lehet, majd azokat a megfelelõ helyen kell használni.

Történet:

Strong Bad kap egy email-t, hogy el kéne intézni Homestar-t, így útnak indul, hogy ennek eleget tegyen.

Végigjátszás:

Ebben a részben kerül leírásra a játék összes helyszíne, szépen sorban. Minden helyszín neve be van keretezve, alatta pedig a megoldása olvasható.

A tárgyakat CSUPA NAGYBETŰVEL fogom jelõlni.

Strong Bad háza

Miután végignézted a bevezetõt, Strong Bad házában veheted át SB irányítását. Most az emeleten vagy, jobb szélen SB szobája, balra a lépcsõ és Strong Sad szobája, ahova egész játék alatt nem mehetsz be. Menj le a lépcsõn. A földszinten menj balra, ahol a legszélõ szobában találsz egy asztalt, amin a Teen Girl Squad minijátékot játszahatod. A szobában találsz még egy konzolt is, amivel a Snake Boxing minijátékot lehet teljesíteni. Vedd fel a FÉMDETEKTOR-t. Ha lemész a pincébe, megtalálod a TV szobát és a Cheat-et. Itt nincs semmi tennivalód. Kattints a térkép ikonra és helyezd el a versenypályát a térképen, majd menj is el oda.

Versenypálya

Itt találkozhatsz Homestar-al, aki éppen a versenyre készül és Coach Z-vel, aki a versenyt vezényli le. Beszélj Homestar-al. Elõször kérdez tõle a versenyrõl (zászlók), majd kérdezd a buliról (amire nem hívták meg SB-t). A beszélgetés végén Homestar-t felhívja Marzipan, Homestar ideges lesz, majd eldobja a telefonját és bemegy az öltözõbe. Ved fel a TELEFONt. A TELEFONt használd SB-n és hívd fel Marzipan-t. Így õ jön a versenypályára, te pedig menj el az õ házához (közben kapsz egy email-t).

Marzipan kertje

Elõször is vedd fel a LUFIkat, majd a hátsó kertben a Homestar papír szobor mellõl egy HAGYMÁT. Irány haza, email-t olvasni.

Strong Bad háza

Menj be a házba és fel az emeletre. Olvasd el koronával jelölt reklámot a teljesítmény növelõ szerrõl, majd újra lépj be a levelekhez és olvasd el a második koronás levelet is. Ezzel megkaptad az új lokációt: Bubs' boltját. Még ne menj oda. Most irány a versenypálya.

Versenypálya

Menj be az öltözõbe és add oda a HAGYMÁt Homestar-nak, majd beszélj vele és említsd neki a fürdést. Mikor elmegy lezuhanyozni a szekrényébõl emeld el a ruháját, majd távozz innen. A következõ cél: Marzipan kertje.

Marzipan kertje 

Menj hátra, de közben vizsgáld meg a ház melletti bokrot. Hátul beszélges Marzipan-al és kérdezd a bokorról. Irány Bubs!

Bubs'boltja

Beszélj Bubs-al és kérd el tõle Marzipan SÖVÉNYVÁGÓját. Mielõtt tovább mész érdemes körbefutni ezt a helyet. Ha Bubs-tól indulj el balra. Sorban a következõ, térképen is jegyzett helyekkel találkozhatsz: A bot, A bálna, A fényképezõ fülke (amibe nagyon ajánlott bemenni :) ), Az autó és végül  Strong Bad országa Strongbadia. Ha mindent felfedeztél, hívd fel ismét Marzipan-t, majd menj el hozzá.

Marzipan kertje

Használd a SÖVÉNYVÁGÓt elõször a bokron, majd Homestar papírszobrán. Elõbbivel egy halom GALLYAt nyersz, utóbbival meg teljessé teheted HOMESTAR JELMEZEDet. Irány a Versenypálya.

Versenypálya

Vedd fel a HOMESTAR JELMEZt és beszélj Coach Z-vel. Rövid beszélgetés után indul a verseny, ahol ellenfeled Pom-Pom, aki hihetetlen idõt fut. Aztán te jösz. A farönkön úgy tudsz átmenni, hogy az egeret SB dõlésével ellenkezõen mozgatod és gyorsan kattintgatsz a farönkön. Majd jön a súllyal való ugróbot szám, ahol csak egérgomb nyomogatás van, és ugyan ez a helyzet az akadályfutással is. Esélyed sincs a gyõzelemre, ami nem is baj, hiszen így leégetted Homestar-t :)

 

Strong Bad háza

Csakhogy Homestar beköltözött SB-hez, ami mondani sem kell, nem túl kellemes dolog. Beszélj Homestar-al a TV-rõl, hogy a térképeden megjelenjen a Kastély. Menj fel a földszintre és a vedd fel az asztalon található ládát (ZSELÉ). Menj fel az emeletre, olvasd el az email-eket, amibõl kiderül, hogy a teljesítmény növelõ szer megérkezett Bubs-hoz, mehetsz átvenni. Tegyél is így.

 

Bubs'boltja 

Beszélj Bubs-al és kérd el tõle a TELJESÍTMÉNY NÖVELÕt. Ha akarod, kérdezheted a csokiról is. Doppinggal a zsebedben, irány a Versenypálya!

 

Versenypálya

Mivel ezúttal a cél a gyõzelem, tenni is kell valamit érte. A ZSELÉT öntsd a vízbe, így a farönk már nem foroghat. Indulj el a súly felé, közben vedd fel a lelátó mellõl a KUPONokat. A súlyra kösd rá a LUFIt. Ezzel a nem túl feltûnõ módszerrel elérted, hogy még SB is elbírja a cuccot. Haladj tovább a pályán. Mivel Strong Bad a végére fárad el, az akadályokra kattintgatva változtasd meg a sorrendet, hogy a következõ legyen: Gát, Teknõs, Tej.

Ha újra versenyezni akarsz, akkor a kamrára kell kattintanod, így SB kitörli a futam felvételét. Nyerni így sem tudsz (viszont jobb idõt tudsz futni végre, mint Coach Z, ami a nyerés feltétele), így el kell tüntetni Pom-Pom-ot az útból. Menj be az öltözõbe és szorj TELJESÍTMÉNY NÖVELÕt Pom-Pom szekrényébe, majd

az Office feliratú ajtón kopogva beszélj errõl Z-vel. Nyerd meg a versenyt és már tiéd is a TRÓFEA. Irány Bubs!

 

Bubs'boltja

Használd Bubs-on a KUPON-t így kapsz egy adag ingyen CSOKIt. (ezt bármikor megteheted, szükséged is lesz még rá, így nem fogom mindig külön leírni, hogy menj Bubs-hoz. Annyit fogok mondani, hogy "Használd a CSOKIt".) Most menj Marzipan-hoz.

 

Marzipan kertje

Használd a CSOKIt Marzipan ajtaján. Erre jön a király és felzabálja a csokit... Erre is van megoldás: Irány a Kastély.

 

Kastély

Lopakodnod kell itt. Amíg Poopsmith ásással van elfoglalva nem vesz észre. Ha viszont elkap, jön Strong Mad és kidob a Kastélyból. Vedd fel az ÁSÓt a sarokból és lopakodj az öltözõ fal mögé, majd, amikor Poopsmith újra elkezd ásni menj a következõ terembe, ahol vedd fel a WC PUMPÁt. Most menj vissza az elõzõ terembe és a szobor melletti falon lévõ sárga lyukra nyomd rá a WC PUMPÁT és azon keresztül mász fel a szellõzõ járatba, menj végig rajta, majd a végén kattints Homestar AKTÁJÁra. Irány Marzipan kertje.

 

Marzipan kertje

Az ÁSÓval áss egy lyukat a postaláda melletti területen, tedd rá a GALLYAt, majd tegyél CSOKIt Marzipan ajtaja elé. Irány haza!

 

Strong Bad háza

Az lényegtelen, hogy hol, de add oda Homestar-nak a TRÓFEÁt, a TELEFONt és az AKTÁt. Ezzel megszabadultál tõle... Erre a már mindenki a házadban van... A feladat mindenkit elküldeni. Ez nem lesz nehéz. Menj oda a magnóhoz és addig váltogad a zenét, míg el nem kezd mindenki Conga sorban táncolni. 

Vedd fel a BANÁNHÉJat, nyisd ki a fotelt, majd tedd az ablak elé a BANÁNHÉJat. (amikor az ablak irányába megy a sor, kattints Homestar-ra a BANÁNHÉJal. GRATULÁLOK!!!! LEJÁTSZOTTAD!!!! Jöhet az Extended mód, ahol bejárhatsz minden helyszínt a fel nem vett dolgokért (amiket direkt kerültem a leírásban, mivel

saját szekciót kapnak).

 

Extended mód

Megnyitása: Játszd le a játékot, majd a készítõk listája után töltsd be az Auto Save mentést. Ezek után érdemes menteni egyet, mert, ha új játékot kezdel, akkor oda vész a fent említett Auto Save. Ebben a játékmódban lehetõséged van gyûjtögetni és teljesíteni, minden achievement-et, amik a térképen vannak felsorolva.

Megynyitásra vár:

- 4 darab trófea
- A Teen Girl Squad 4+1 hiányzó lapja
- A Snake Boxer játék kéziönyvének négy lapja a titkos kóddal
- 4 ruhadarab
- 7 telefon begyárkodás

Ezen felül még rekordot kell dönteni a Teen Girl Squad-ban (5000 pont) és a Snake Boxer videojátékban (21 pálya).

Trófeák:

Trófea 1 - Exploration Trophy (felfedezés trófea)

- Kapcsold fel Strong Bad szobájában kétszer az alsó villanykapcsolót - 12%

- Nyisd ki egyszer a hûtõt - 12%

- Kétszer nézd meg a Videlectrix posztert a játék szobában - 12%

- Az öltözõben a jobb szélsõ szekrényben nézd meg Strong Mad uzsonnás dobozát - 12%

- Használd kétszer a mikrofont a verseny pályát - 12%

- Nézd meg kétszer a botot (Bubs-nál) - 12%

- Nézd meg az egyik halom kakát a kastélyban. - 12%

- Beszélj a királlyal, amikor már a lyukban van -12%

 

Trófea 2 - Hedge Trophy

Mind a négy bokrot le kell nyírni. 

- Az elsõt történet szerint le kell nyírni, Marzipan háza mellett.

- A második a Kastély bejárata mellett van.

- Egyet a versenypályánál, nem lehet eltéveszteni, csak menj végig a pálya mentén.

- Az utolsót Bubs-nál találod, közvetlen a téglafal mellett.

 

Trófea 3 - Nuisance Trophy

- Lökd Cheat-et a mosógépbe és beszélj vele, míg bent van - 20%

- Háromszor beszélj Homestar-al a versenyrõl - 20%

- Csönges be négyszer Marzipan-hoz, mikor ott van - 20%

- Inzultáld Bubs-ot (beszélgetés közben az ördögi SB) - 20%

- Inzultáld Coach Z-t - 20%

 

Trófea 4 - Strong Sad Trophy

- Inzultáld Bubs-ot kétszer - 33%

- Dobj CSOKIT a lyukba, ami Marzipan kertjében a postaláda mellett van - 33%

- Strong Bad háza elõtt a FÉMDETEKTORral keres egy helyet ására. Ha ástál vizsgáld meg a földkupacot - 33%

 

4.02 Snake Boxing Manual

(és maga a minijáték)

A manual darabjait nem nehéz megtalálni:

-Egy van Bubs melletti dobozban.

-Egyet Bubs-tól kapsz.

-Egyet ki kell ásni (Strong Bad házánál)

-A Kastély udvarán kell kiásni.

A Snake Boxing játék lényege, hogy megverj minden kígyót (21 van).

S gombbal indítod a játékot, Q-val lépsz ki. Le és Fel gombokkal

mozogsz, míg a jobbrával védekezel. CTRL-el ütsz. 

Érdemes úgy játszani, hogy folyamatosan védekezel és csak akkor ütsz,

amikor a kígyó megpróbált megmarni. Így sokáig tart, de biztos a 

gyõzelem.

4.03 Teen Girl Squad

(és maga a minijáték)

-Az autó motorháztetejét ásóval tudod felnyitni.

-Strong Badia padlójából lehet kiásni, miután a FÉMDETEKTORal

megtaláltad a helyet. (a szélén van).

-Ezt is ki kell ásni. A versenypályán találod a Race tábla

alatt.

-Marzipan kertjében a bejárati ajtó mellett tudsz ásni egy 

lyukat. Önts bele TELJESÍTMÉNY NÖVELÕt.

Ezt a játékot úgy kell játszani, hogy minden helyszínen a jobb alsó

sarokban jelzett számú dolgot tehetsz, magyarul a felsorolt tárgyakat

kell a lányokon használni. A cél, hogy a képregény vége elõtt, mind a 

négy kiscsaj meghaljon. A végén Strong Bad pontozza a mûvet.

Érdemes minden tárgyat, minden lánnyal az összes helyszínen kipróbálni,

de a maximális ponthoz a következõt kell tenni:

-Add oda So-and-So-nak a könyvet az elsõ helyszínen.

-Add oda Whats-Her-Face-nek az slusszkulcsot (az elsõ vagy a

második helyszínen)

-Add oda The Ugly One-nak a csokit a harmadik helyszínen.

-Add oda The Cheerleader-nek a megfont, a harmadik helyszínen.

Akiknek az utolsó képkockán kell adni cuccokat, azokon 

véletlenül se használd a hajsprét. Ha megvagy, akkor megkapod

a bogarat, mint eszközt, amivel kiválthatod bármelyik fenti

halálmódot. Jó szórakozást!

Egyéb kombinációk:

-Telefon csengõhang, majd SMS bármelyik lányon.

-Hajspé a harmadik helyszín elõtt használva.

-Parfüm bármelyik lányon, majd csók a harmadik 

helyszínen, ugyan azon a lányon

-Kosárlabda bármelyik lányon a harmadik helyszínen

4.04 Ruha darabok.

-Egy a hangos bemondóból esik ki, amikor mikrofonba beszélsz a verseny

pályán.

-A kocsihoz közeli dobozban.

-Strong Bad postaládájában

-A mikróhullámú sütõ tetején a Homestar szakács sisakja

Ezeket a ruhákat a Fényképfülkében lehet felpróbálni és az Extended

módban, még azon kívül is hordhatók.

4.05 Telefon betyárkodás.

Csak hívj végig mindenki. Ha valaki nem hívható, azért van, mert

az õ területén vagy.