Végigjátszás

Gabriel Knight 2: The Beast Within

Gabriel Knight 2: The Beast Within - végigjátszás

Írta: HuBa | 2007. június 21. Hozzászólások: 0

Gabriel

A bevezető képsor után nyisd ki a táskát, hogy megkaphasd a tárcát, a leveleket és a kést. A készleted minden darabját nézd át részletesen. Lépj ki (hogy megfordulhass), kattints az asztalra, hogy levelet írj Grace-nek, majd ismét, hogy elolvasd az újságot. Olvasd el az ajtó közelében található feljegyzést aztán vedd el a kulcsokat a tükör alól. Hagyd el a helységet és menj jobbra az ereszcsatornához. Vizsgáld meg a sárban a lábnyomot. Menj be a fák közé és vedd fel a szőrt a fűből. Most menj a fészerbe kikeverni a "gyorsan kötő" cementet, majd menj vissza mintát venni a nyomról. Fogd a mintát és az autókulcs segítségével távozz. Menj az állatkertbe. Olvasd el a feliratot. Nézd meg a farkasokat. Nem tudsz közelmenni hozzájuk, mert az őr nem engedi. Beszélj az őrrel (Thomas), akitől megtudod, hogy mindig Klingmann utasításait követi. Menj balra és beszélj Dr. Klingmann-nal (nézd meg a walkie-talkiet az asztalon, még hasznos lehet). Menj a Marienplatz-ra. Hagyd el balra a képernyőt és látogasd meg az ügyvédedet. Beszélj vele, hogy fordítson neked és felvehesd a kapcsolatot az egyetemi laborral a mintáid kielemzése céljából. Ha már kint vagy, nézd meg a húsboltot, még nem tehetsz semmit, de talán később. Most már mehetsz az egyetemre, de előszőr menj a Dienerstrasse-ra (a Marienplatztól jobbra) feladni Grace levelét. Az egyetemen mutasd meg a lábnyomot, hogy megtudd a farkas méretét. A szőrt szintén mutasd meg, hogy elemezhessék. Vissza a Huber farmra. Kattints a kazettákra. Az A-ba tedd be Dr.Klingmann kazettáját, a B-be pedig egy üreset, majd kattints a "splice"-ra (összekapcsolás). Válaszd ki a következő szavakat: "Thomas, Herr Doktor Klingmann here. Show our wolves to Mr. Knight". (Thomas, itt Dr Klingmann. Mutasd meg a farkasainkat Mr Knight-nak.). Továbbítsd. Menj vissza Klingmann irodájába - mostanra már ő nem lesz ott. Kutasd át a kabátot, ahol találsz majd egy nyugtát. Elemezd ki. Kutasd át az asztalt, majd játszd le az összevágott kazettát a walkie-talkie-n. Most már Thomas meg fogja mutatni neked a farkasokat. A farkas közeli képénél kattints a cimkére, majd a farkasra a szőrért. Vidd a szőrmintát az egyetemre elemezteni, majd vedd át az eredményt. Vissza az ügyvédhez, beszélj vele, hogy megtudd, Klingmann nyugtája egy vadászati engedélyről szól. A Huber farmon tedd a tükörre a nyugtát, hogy megtudd a címet. Újra a Marienplatzon, látogatás az ügyvédnél. Kérdezd meg a Hunting Lodge (vadászkunyhó) címét. Keresd fel a Lodge-ot a Dienerstrasse 54 alatt. Lépj be és beszélj az ügyintézővel. Mondd azt neki, hogy vadász vagy. Megtudod, hogy bizonyítanod kell a származásodat. Vissza az ügyvédhez a családfádért. Mutasd meg az ügyintézőnek - figyeld a képsort.

Grace

A bevezető képsor után nézd át a készletedet aztán próbáld kinyitni a könyvtár ajtaját, zárva lesz. Menj le beszélni Gerde-vel, aztán nézd meg odakint az autót, majd lépj ki balra. Rittersberg-ben nézd meg a virágokat a templomnál. Fordulj jobbra és lépjél be Gastoff-ba. Tudj meg Herr Huber-től mindent amit csak tudsz. A Rathaus-nál (városháza) beszélj a polgármesterrel és kérdezd a tárgyalás felől. Térj vissza Gabriel szobájába (a munkás már elment) és nézd át a szerszámosládát a kandalló mellett. Vedd ki a csavarhúzót és használd a kandallón lévő lyukhoz. Most nyisd ki a szekrényt, hogy megtaláld a titkos átjárót. Menj egyenesen Gerde hálószobájába. Nézd meg Wolfgang fotóját. Nyisd ki a szekrényét és vedd el a könyvtár kulcsát. Menj ki. A másik átjáró kívülre vezet - figyeld meg a rózsákat esetleges későbbi használatra. Gabriel szobájában nyisd ki a könyvtár ajtaját. Vedd le a polcról Gabriel naplóját és a Lycanthropokról szóló könyvet. Olvasd el őket. Találsz egy levelet, olvasd el azt is. Vedd le Christian Ritter naplóját és olvasd el. Aztán ülj le az asztalhoz és a nálad található kártya segítségével hívd fel telefonon a Yale történészét, Professor Barclay-t. Vissza a Rathaus-hoz (városháza), kérd el a nyilvántartásokat. Beszélgess tovább és meg fogod pillantani a vártornyokat. Az ablakon keresztül figyeld meg a templomot. Vizsgáld meg az ágyat. Menj a Pub-ba Hubert-hez és kérdezd Ludwig felől. Újra a Rathaus-ban, érdeklődj a polgármesternél a templomi nyilvántartások felől. Tedd amit mond. Vidd el a templom aktáit a polgármesterhez (Mayor). Vissza a könyvtárba, ülj az asztalhoz és használd az írógépet. Összerendezed a kutatásod eddigi eredményeit. Mutasd meg a borítékot/kutatást Gerde-nek, hogy megkaphasd Gabriel címét, aztán menj a városba feladni (használd a borítékot a Postmistress-en (postáskisasszony), majd használd a pénztárcát). Figyeld a képsort.

Gabriel

Olvasd el az újságban a cikket az újabb farkas(os) gyilkosságról. Nézd meg a kártyát, amit a bárótól kaptál a Vadászklubban, hogy megtudd a címét és hogy megjelenjen a térképen. Menj a Marienplatzra az ügyvédhez Grace csomagjáért. Olvasd el a levelét aztán beszélj újra az ügyvéddel. Menj a Hunt Club-ba és nézz körül - figyeld meg a bezárt ajtót és a hátsó bejáratot. Kérdezz meg mindent az ügyintézőtől. Menj ki és kattints az utca alján látható rendőrautóra. A bűncselekmény helyszínén próbálj meg beszélni Leber rendőrfőnökkel és próbáld megmutatni neki az egyetem jelentését az általad beszerzett bizonyítékról. El fog küldeni, ezért, hogy felkeltsd az érdeklődését, mutasd meg a bizonyítékodat a riporternek. Most már mehetsz a rendőrségre. A rendőrségen tedd fel Leber-nek az összes kérdésedet. Nézd meg alaposan a térképet. Kattints a feljegyzésre, majd használd a jegyzetfüzetet a feljegyzésen. A füzet egy kitépett lapja meg fog jelenni a készletedben. Menj az ügyvédedhez az eltünt személyekről szóló jelentés végett. A Marienplatzon térj be a kakukkos-óra boltba és vásárold meg a pulton lévő órát (ez egy harkályos óra, amely kopogó hangot ad). Látogasd meg Báró Von Glower Perlach-ban, beszélj vele és nézd meg a maszkot. Menj vissza a Huber Farm-ra és használd a cetlidet a telefonon, hogy megtudd, miszerint Von Aigner, a Vadászklub egyik tagja, üzletelt Grossber-gel, a legutolsó áldozattal. Írj levelet Grace-nek és ne felejtsd el feladni sem. Ismét a Vadászklubban, használd az órát a bezárt ajtóhoz közeli növényen. Menj az elülső asztalhoz és várj. Amikor Xavier elmegy ajtót nyitni a "kopogónak", akkor nyisd ki az asztalfiókot és vedd ki a kulcsokat. A kulcsokkal nyisd ki az ajtót. Mielőtt belépnél, vissza kell tenned a kulcsokat a helyükre, ismét az órás trükk segítségével. Lépj be a szobába. Nézd meg az oltáron található jegyzetfüzetet és a fényképeket. Ezután ki fognak kísérni. Beszélj Von Zell-lel (utoljára kérdezd a trófeákról). Vissza Perlach-ba, beszélj mégegyszer Von Glower-rel. Érdeklődj az alagsorról és a klub filozófiájáról. Menj vissza a Klubba és beszélj Priess-szel, de a többiekkel is mind. Hogy ki tudd hallgatni a magánbeszélgetést is, fogj egy magazint, helyezd bele a magnódat, majd rakd a magazint az asztalra. Figyeld a képsort.

Grace

Szaladj ki a postádért és olvasd el. Menj a kocsmába, beszélj Huber-rel, majd a vendégekkel is. Menj a Templom kriptájába és figyeld meg Gerde-t. Menj vissza a könyvtárba, keresd meg a II. Ludwig-ról szóló könyvet és olvasd el. A titkos átjárón keresztül hagyd el a kastélyt és szedj egy pár szál rózsát. Vidd őket Gerde-nek a kriptába, hogy megkapd az autókulcsokat. Most menj a Herrenchiennsee Museum-ba és válts belépőt. Olvass el mindent, de legfőképpen a Ludwig naplójára való utalást a Wagner arckép alatti dobozban. Beszélj a nővel a naplóról. Most menj Neuschwanstein-ba és nézz körül, főképpen a festményekre figyelj. Ha csak lehetőség van rá, mindig játszd le a tájékoztató kazettát. Ne hagyj ki semmit! Következő úticélod a Wagner Museum, nézz körül, főképpen az asztalnál és Beszélj Georg-gal. Vissza Rittersberg-be, beszélj Huber-rel és kérdezd Smith-ékről. Meséld el nekik az álmodat. Vissza a kastélyba - ne ugord át ezt a helyet -, ahol Gerde-től megtudod, hogy Barclay keresett telefonon, tehát hívd vissza és megkapod a számot. Hívd ezt az új számot, beszélj meg egy találkozót Joseph Dallmier-rel, aztán találkozz és beszélj vele. Vissza a Kastélyba beszélni Gerde-vel a különengedélyről. Irány a könyvtár, aholis írj Gabriel-nek. Vidd a Ludwig Könyvet a telefonra, hogy fel tudd hívni a kiadót. Tudd meg a szerző fiának, Thomas Chaphill-nek a telefonszámát. Hívd fel. Most menj és add fel a leveledet, továbbá nézd meg a virágokat a templomnál. Fel fog bukkanni a pap és kapsz tőle egy liliomot. Menj a Starnberger See-hez (ahol Ludwig vízbe fulladt) és kattints a vízre. Vidd a virágot a tó partjához és látomásod lesz. Ismét a kastélyban, Gerde-től megtudod, hogy vár rád egy fax a postán. Menj el érte és olvasd el. Vidd el a Wagner Museum-ba megmutatni Georg-nak. Figyeld a záró képsort.

Gabriel

Menj a Marienplatzra, hozd el a klubból a magnetofont, aztán látogasd meg az ügyvédedet, hogy átvehesd Grace üzenetét. Kérd el tőle a jelentést az eltünt személyekről. Használd Von Zell kazettáját a fordításhoz. Menj be a rendőrségre, beszélj Leberrel és használd rajta Von Zell kazettáját (amikor lehetőség adódik rá). Nézd meg Grossberg főkönyveit. Távozás után nézd meg a kitépett lapot. Vissza a Marienplatzra, most már megveheted az ügyvédhez közeli húsboltban a fehér kolbászt. Menj Buchenau-ba és beszélj Dorn-nal, pénzt akar, de nincs nálad elég. Kérj az ügyvédedtől és add oda Dorn-nak. Beszélj vele. Nézd meg jobboldalt az utolsó kalitkát. Vedd fel a szalmaszálat és figyeld meg a farkas-cédulákat. Használd a húst a tigrisen, hogy megszerezhesd a cédulákat. Térj vissza a Vadászklubba, figyeld a képsort. Nézz ki a Hunting Lodge (Vadászház) hálószobájának ablakán, le a párkányra - érdekes lesz! Menj ki az előszobába és ellenőrizd a szobákat. Beszélj Von Agnerrel (a fürdőkádban van). Lépj be a tiéddel szemközti szobába (Priess hálószobája), nyisd ki a szekrényt és vedd ki a kötelet. Nyisd ki az ablakot és nézz le. Használd a kötelet a párkányon, aztán menj tovább Von Zell ablakához. Lépj be. Nézd meg a fürdőszobai lábtörlőt és a sáros lábnyomot. Vizsgáld meg az ágy mellett található naplót. Tedd el a zsaroló levelet. Távozz, ahogy jöttél. Menj le a földszintre és beszélj Hennemann-nal. Nyisd ki a faliszekrényt és vedd ki a lámpát. Vissza az emeletre, beszélj Klingmann-nal a szobájában. Mutasd meg neki a farkas-cédulákat. Ahogy már beszéltél vele, lent meg fog gyulladni a tűz, tehát vedd el a gyufát a kandallópárkányról. Beszélj a Báróval. Menj ki a szabadba és lépj be az istállókba. Vedd el a nyíróollót. Menj az erdőbe és kutasd át alaposan az állatnyomokért és a szakadékért (emlékezz, hogy hol van). A megszáradt lábnyom közelében tüskebokrokat látsz - használd az ollót, hogy bejuthass a barlangba. Lépj be a kis nyíláson és használd a gyufát a lámpához. Nézd a képsort. Menj vissza a Báró szobájába a következő képsorért. Amikor újra nálad az irányítás, indulj el a szakadékhoz, de kerüld ki a zsákutcákat. Használd a talizmánodat, az távol tartja a farkasokat. Amikor a szakadéknál a Báró odadobja a puskát, akkor lőd le a farkast.

Grace

Nézd a képsort. Kattints a toronyban az ágyra, amikor már nálad az irányítás. Vedd észre az ablakban a galambot. Irány a Neuschwanstein Castle (Kastély). Emlékezz az álomra a nyitó képsorból, hogy megszerezhesd a díszes barlangban a tekercset. Ezt akkor teheted meg biztonságosan, amikor a gyerek feláll a székre és elvonja az őr figyelmét. Hogy megszerezhesd a többi tekercset is, szükséged lesz egy pár dologra elterelni az őrök figyelmét, tehát vissza Rittersberg-be beszerezni amire szükséged van. Gabriel szobájából hozd el a párnahuzatot. A kocsmában beszélgess Mrs Smith-tel aztán vegyél el egy zsemlét. A toronyban csalogasd be a zsemlével a galambot, majd kapd el a párnahuzattal. Menj az altotting-i templomba és figyeld meg az ezüst ajándékokat. Próbálj meg beszélni a pappal az irodájában - ad majd neked egy kártyát. Nézd meg a dobozt az asztalon és használd rajta a tárcádat, hogy kaphass "szentelt" vizet. Amikor visszaértél a Singer's Hall-ba Neuschwansteinbe, használd fel a galambot a képernyő bal oldalán látható ajtónyílásban. Vedd el a tekercset hátulról, ahol rendszerint az őr szokott állni. A nappaliban használd fel a szentelt vizet a széken, hogy eltereld az őr figyelmét, majd menj ki a kápolna bejáratához a tekercsért. Menj vissza Rittersbergbe és nézd meg a templom kriptájában az ezüst szívet. Menj beszélni Gerde-vel. Vissza a kriptába a szívért. Menj a postára a Báró Gabrielnek szóló leveléért. Olvasd el, aztán irány a kocsma, ahol beszélj mégegyszer Mrs Smith-tel. Menj vissza az altotting-i templomba. Az istentiszteletnek már vége, így használhatod a papon az ezüst szívet. A kápolnában helyezd a szívet az áldozati kosárba. Nézz a képernyő jobb oldalán álló szív-urnákra és figyeld meg a széket. Lépj ki jobbra és kattints az ajtóra. Ettől el fogja fújni a szél a gyertyákat, így használhatod a széket és megszerezheted az urnát. Nézd a képsort. Most már nálad vannak a színház tervei. Nézd a képsort.

Eltelt két hónap

Az operában vedd el az asztalról a programfüzetet és olvasd el. Menj fel az emeletre és nézd át a szobákat, elsősorban a "fényszóró"-szobát a jobbkéz felöli folyosó végén. Menj le, fordulj jobbra és menj le az alagsorba a baloldali első ajtón. Nézd meg a kemencét, majd addig menj bal felé, amig csak tudsz, utána észak felé, menj be a kellékes szobába és vedd magadhoz a "privát" feliratot. Kutasd át az alagsort a kulcsért, amit a falon lévő szürke dobozban fogsz megtalálni. Menj vissza a kellékraktárhoz és zárd be az ajtaját. A színpad mögötti részt az alagsorból vagy az oldalsó előtérből lehet megközelíteni. Vidd a kötelet. Menj be a főbejáraton a nézőtérre és beszélj Georggal. Távozz. Menj a bal kéz felöli folyosón és az előtér végénél menj be a színház irodájába. Beszélj Gabriellel, megtudod majd, hogy fázik. Vedd el az asztalról a színházi látcsövet és a listát, a faliújságról pedig az ülésrend tervezetét. Nézd meg Wagner "csillár diagram"-ját és kattints az X-re, majd nézd meg az ülésrendet és kattints a középső páholyra. Menj abba a szobába, amelyik az emeleten nyílik a főbejáraton át. Most menj vissza a fényszóróhoz és kapcsold fel. Irányítsd ki a fényt az ablakon. A fogójával tudod mozgatni - állítsd a középső páholyra. Le a földszintre, ahol add oda az ülésrendet Paul-nak, a jegyszedők vezetőjének. Menj a nézőtérre és kérdezd ki a csillárt szerelő munkásokat a méretbeállításokról. Menj le az alagsorba és rakj szenet a kazánba. Kapcsold be a jelzőlámpát és állítsd be a legfelső szintre a kart. Menj vissza Gabrielért, vidd le a kellékszobába és zárd be oda. Menj fel és öltözz át. Megjön Leber és beszélgettek. Menj a fényszóró helyiségbe és állítsd a látcsövet Van Glowerre, majd menj a páholyához és a kötelet rögzítsd a kilincsre. Most a "privát" felirattal takard el a kötelet. Itt a képnek át kell váltania Gabrielre.

Újra Gabriel

Told arrébb a ládát, hogy meglásd a rácsot. Nyisd ki a tőrrel és távozz. Az alagsorból menj a színpad mögé és a kötél jobb oldalára tegyél fekete ragasztócsíkot, aztán menj jobbra az öltözőkhöz. Fogd a jelmezt és öltsd magadra. Próbálj sminket használni. Tegyél port a tükörre, amikor felállsz. Rejtőzz el az ernyő mögé. Használd a ragasztót a színészen. Figyeld az operajelenetet. Amikor már irányítani tudod Gabrielt, mint farkast, használd a "szaglásodat" a Báró üldözéséhez (a térképen ő egy piros négyzet, te pedig egy kék háromszög vagy). Menet közben be kell zárnod az ajtókat, nehogy a Báró kislisszanjon. Az a legjobb, ha lezárod az egyik sor ajtót, így a Báró nem tud a rácshoz jutni. Be kell szorítanod a Bárót a kazánházba és követned kell oda. Feltűnik Grace és Leber. Kattints Grace-re, majd a kazánra, erre ő kinyitja az ajtaját. Kattints a szürke farkasra (ez vagy te) és amikor a fekete farkas ugrik, kattints arra is, ezzel betaszítod a kazánba. Nézd a záró képsort.

Gabriel Knight 2: The Beast Within

The Beast Within: A Gabriel Knight Mystery

Fejlesztő: Sierra On-Line
Platform: Mac OS, Windows/DOS
Megjelent: 1995. június. 30.

Játék adatlapjának megtekintése

Hozzászólások

Csak regisztrált felhasználók tudnak hozzászólni.

Belépés