Gabriel Knight: Sins of the Fathers

Fejlesztő: Sierra On-Line
AG csapat:
9.0
Olvasók:
n/a

Jane Jensen híres trilógiájának első része. A játék sármos főhőse Gabriel Knight (szinkronhangja Tim Curry), aki épp a városban tomboló Voodoo gyilkosságokról ír könyvet. Barátja Mosely (szinkronhangja Mark Hamil), aki nyomozóként néha kisegíti Gabrielt munkájában, egy újabb voodoo gyilkossági helyszínre invitálja főhősünket. Gabriel a nyomozás során rájön, hogy egy Schattenjäger (Árnyékvadász) nevezetű csoport utolsó leszármazottja, és hogy az állandó rémálmainak is ez a forrása. A nyomozás végére Gabrielnek döntenie kell, hogy az élete szerelme vagy saját lelki üdvössége a fontosabb számára.

AG csapat:
9.0
Olvasók:
n/a
Platform
Mac OS, PC
Fejlesztő
Sierra On-Line
Kiadó
Sierra On-Line
Megjelenési dátum:
1993. 12. 17.

Részletek

Műfaj: Rejtélyes, Thriller
Játékmenet: Hagyományos kaland
Grafikai stílus: Pixel
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click
Magyarul jelent meg: Nem

Itt tudod megvenni

Steam,
GOG

Letöltések

Magyarítás - Gabriel Knight: Sins of the Fathers - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Hatalmasat frissült a ScummVm
Hír

Hatalmasat frissült a ScummVm

Írta: Marczali Tamás, 2017. 12. 21. 10:40

Hosszú évek óta kedvenc ScummVM-ünkért nyúlunk, ha régi, a ’90-es években megjelent kalandokban szeretnénk elmélyülni. A „kalandemulátor” nemrégiben frissült egy nagyot és újabb 23 játékkal bővítette a kompatibilitási listáját.

A Gabriel Knight játékok története
Érdekesség

A Gabriel Knight játékok története

Írta: Kalász Tamás, 2020. 09. 26. 17:10

A Gabriel Knight sorozat nem csak a minősége miatt számít mérföldkőnek a kalandjátékok színes palettáján. A három rész mindegyike az akkor épp aktuális trendet próbálta a maga módján kihasználni, és a technológiai újdonságokat úgymond a...

Sierra gyűjtői küldetés indult a Kickstarteren
Hír

Sierra gyűjtői küldetés indult a Kickstarteren

Írta: Kalász Tamás, 2020. 10. 01. 10:23

Telnek-múlnak az évek, és ahogy öregszünk, úgy kezdünk el mi is vissza-vissza tekintgetni az évek során felgyülemlett emlékeinkre. Vagyunk sokan, akiknek ebbe beletartoznak a gyerekkori videójátékok okozta kikapcsolódás emlékei is, és...

Értékelések

Rowli
AG
9/10
2017.09.01.
"Gábor lovag bemutatkozása"
A Gabriel Knight első részének elkészítéséhez Jane Jensen és csapata teljes szabad kezet kapott a Sierrától, ami a kalandjátékok univerzumának szerencséjére nagyszerű végeredménnyel zárult. A készítők amellett, hogy sikeresen átültettek egy nagyszerűen megírt, regénybe illő történetet az akkortájt még csak a szárnyait próbálgató személyi számítógépek világába, olyan szinkron színészeket is megszereztek, mint Mark Hamil és a 90-es évek elején felkapott sztárját, Tim Curry-t. A zene, a gyönyörű hátterek és a felejthetetlen karakterek bebiztosították a játék anyagi és kritikai sikerét. És ezzel én is egyetértek.
(0) (0)