Telnek-múlnak az évek, és ahogy öregszünk, úgy kezdünk el mi is vissza-vissza tekintgetni az évek során felgyülemlett emlékeinkre. Vagyunk sokan, akiknek ebbe beletartoznak a gyerekkori videójátékok okozta kikapcsolódás emlékei is, és vannak olyanok, akik ezeket az emlékeket szeretnék könyvekbe foglalni, hogy a következő generáció se felejtse el, hogyan jutottak el a kalandjátékok arra a szintre, ahol manapság taláhatók.

Ilyen fickó Stephan Emond is, aki az elmúlt 10 évét a Sierra játékok utáni kutatásával töltötte. De nem csak a játékokat gyűjtötte, hanem a velük kapcsolatos mindenféle képeket, infót és érdekességeket. Célja, hogy az utókor számára megőrizze ezeket a kincseket, méghozzá egy négy kötetes könyvsorozat formájában, amelyben a játékok alapos részletezése mellett egy teljes adatlexikon foglal majd helyet.

Úgy képzeljük el, mint a Sierra 40 éves multiverzumának írott, nyomtatott formáját. Tartalmazni fog minden játékot, a hozzájuk kötődő gyűjthető tárgyak, a játékzene, a játékokhoz köthető megjelent könyvek, a különböző platformokon megjelent változatok, és az ezekhez kötődő különböző UPC, EAN, ISBN pontos kódjanak leírását, stb. Minden egyes kötet legalább 750 oldalas lesz, és a fenti infók alapján ez nem is csoda.

A Kickstarter kampány támogatói a 4 kötetből az első kettőt kapják majd kézhez:

  1. Sierra Collector`s Quest – Volume 0

    • A teljes Sierra multiverzum felsorolása az összes Sierrás leányvállalat és azoknak játékaikkal. Köztük vannak: Synergistic, Papyrus, Blizzard, Dynamix, Coktel, stb.

    • Több mint 28 ezernyi tétel, 750+ oldal

  1. Sierra Collector`s Quest – Volume 1

    • 5 Sierra játékot veséz ki, 750 oldalon keresztül:

      • Hi-Res Adventures

      • King's Quest

      • Space Quest

      • Police Quest + SWAT

      • Leisure Suit Larry

A két fent említett könyv 2021-ben érkezik, és 3-féle verzióban lehet beszerezni, attól függően, hogy mennyi pénzzel támogatjátok a projektet. Van a sima PDF verzió, van a puha kötésű, és van a kemény kötésű verzió.

Stephen összesen 35 ezer dolláros célt tűzött ki, és annak ellenére, hogy a cikk írásakor még 29 nap volt hátra a kampányból, a cél 77%-a már össze is gyűlt. Ebből kifolyólag, szinte biztos, hogy sikeres lesz a gyűjtés.

A különböző gyűjtői csomagok különféle érdekességeket tartalmaznak. A könyv mellé beszerezhetitek a híres Sierrás kalandor sapkát, fém Buckazoid érméket, 3D-sen nyomtatott Lytton Police jelvényeket, valamint Larry Laffer kis fekete könyvét.