Chicken Police

Fejlesztő: The Wild Gentlemen
AG csapat:
8.0
Olvasók:
n/a

A Chicken Police egy "buddycop noir" stílusú, magyar fejlesztésű kalandjáték, ami a point-and-click kalandjátékok és a történet központú visual novel-ek elemeit vegyíti. A történet egy a visszavonulása előtt álló öreg rendőr kakasról (Santino "Sonny" Featherland), és forrófejű társáról szól, akik természetesen egy komoly és véres összeesküvésbe keverednek.

A játékban öt fő ügy mellett több mellékküldetés is lesz, rengeteg megismerhető karakter, szabadon bejárható helyszínek, non-lineáris játékmenet, sok-sok fekete humor és komoly, felnőtt témák.

A játék olyan "óriásokat" tekint inspirátorainak, mint a Grim Fandango, a Tex Murphy játékok vagy a Blade Runner, filmek szempontjából pedig olyan klasszikusokat mint a The Big Sleep, Casablanca, The Glass Key vagy a Dark Passage.

AG csapat:
8.0
Olvasók:
n/a
Platform
PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch
Fejlesztő
The Wild Gentlemen
Kiadó
HandyGames
Megjelenési dátum:
2020. 11. 05.

Részletek

Műfaj: Humoros, Noir, Krimi
Játékmenet: Hagyományos kaland, Vizuális novella
Grafikai stílus: Fotorealisztikus
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Point & click
Magyarul jelent meg: Igen
Weblap: Link

Itt tudod megvenni

Steam

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett a Chicken Police demója
Hír

Megérkezett a Chicken Police demója

Írta: Kalász Tamás, 2020. 08. 27. 19:16

A teljes játék pedig már szeptemberben a digitális polcokon lesz.

Leginkább várt játékok: 2020 Q4
Hír

Leginkább várt játékok: 2020 Q4

Írta: Kalász Tamás, 2020. 09. 30. 20:12

Legújabb rovatunkban arra vállalkozunk, hogy az előttünk álló negyedév általunk leginkább várt játékairól írjunk pár sorban. Ezeket valószínűleg majd tesztek követik az oldalon, de a változtatás jogát azért fenntartjuk. Persze simán lehet,...

Megjelenési dátumot és új trailert kapott a Chicken Police
Hír

Megjelenési dátumot és új trailert kapott a Chicken Police

Írta: Marczali Tamás, 2020. 10. 21. 10:44

A Csirkekopókról nyár óta nem hallottunk, így igazi örömhír, hogy nem csak egy megjelenési dátumot kaptunk hozzá, hanem egy hangulatos új trailert is.

Chicken Police
Teszt

Chicken Police

Írta: Kalász Tamás, 2020. 11. 04. 10:24

Egy sötét, mégis szarkasztikus vizuális novella, szórakoztató történettel és néhány mini-játékkal vegyítve.

Értékelések

Rowli
AG
8/10
2020.11.04.
"Végezetül, nagyon jó szívvel..."
Végezetül, nagyon jó szívvel, de egy nagyon rozoga lábakon álló 8 pontnál nem tudok többet adni. Magára a megvalósításra nem lehet panasz, valóban látni, hogy szívvel-lélekkel készült a játék, és ez minden pixeljéről lerí. Ugyanúgy nagyon magas színvonalú a szinkron és a zene is, melyek megfelelő módon cserkészik be a játékost, hogy végül a vizuális megvalósítással karöltve teljesen magába szippantsák őt. Sajnos azonban az írás néhol döcögősre sikeredett, és ezáltal ebből a hangulatból néha sikerül ki-kibillenteni bennünket. Magát a krimis részét a történetnek nem szeretném kritizálni, mert ez nagyon emberfüggő. Viszont, ha a történetet úgy egészében veszem alapul, akkor én személy szerint picit csavarosabb, happy end nélküli és lezártabb befejezésre számítottam, ráadásul voltak benne logikátlan viselkedések is a karakterek részéről. És mivel egy vizuális novelláról van szó, a sztorinak kellene a legstabilabbnak lennie egy ilyen játékban. Szóval, hogy összefoglaljam még egyszer, a Chicken Police egy nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtó kalandjáték, bátran ajánlom minden krimi és noir rajongónak, mert a hibái ellenére – amiket szerintem a következő részben simán javítani lehet – nagyszerű kikapcsolódást ígér, és nem csak a szomorkás őszi hónapokban. ...Teljes cikk...
(0) (0)

Hasonló játékok