Children of Silentown

7.5
AG.hu
8.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2023. január 11. (1 éve 6 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Horror, Fantasy

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Elf Games

Kiadó: Daedalic Entertainment

Platform: Mac OS, Windows/DOS

Leírás:

A leginkább a kissé fura szemű szereplőről felismerhető kalandban egy Lucy nevű kislány kalandjait követhetjük nyomon, aki a szeretteivel és a barátaival éldegél egy olyan faluban, ahol mindennapinak számít, ha valakinek nyoma esik éjszakánként. A kalandvágyó lány pedig mi mást tenne, mint megpróbálja kideríteni a rejtély okát, ami közben azért muszáj betartania a felnőttek hozott legfontosabb szabályt, miszerint soha, de soha, SOHA ne merészkedjen be a kis település körülölelő rengetegbe.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Videók:

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 79

7.5/10 - A Children of Silentown egy hangulatos, elgondolkodtató mesés kis kaland
2023. január. 14.
A Children of Silentown egy hangulatos, elgondolkodtató (mind a feladványokkal, mind a története mondanivalójával) mesés kis kaland, aminek a visszatérő és egyre nehezedő feladványain, valamint a jó 5-6 óra alatt végigvihető történetén látszik, hogy még van hova fejlődniük a készítőinek, de szerintem ígéretes kezdet. Ha a következő alkotásuk kevésbé lesz lineáris, és ismétlődő feladványokkal teli, akkor majd egyszer egy kiváló kalandról beszélhetünk, de ez sajnos csak egy jó játék lett most.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Princze

Összes értékelése: 36

8.5/10 - Csendesfalva gyermekei (és a szörnyek)
2023. január. 15.

A Children of Silentown egy klasszikus, sötét tónusú mese, így mondanivalóval és tanulsággal is rendelkezik, ám mesejellegéből fakadóan az ijesztőbb és feszültséggel telibb pillanatok ellenére a fiatalabb korosztálynak is jó szívvel tudom ajánlani.


A játék irányítása nagyon egyszerű (kontrollerrel is) és szerintem a nehézsége is kellemes, néha ugyan szükséges kicsit agyalni a dolgokon, de nincsenek elborult megoldások. A minijátékok jelenthetnek némi problémát, ha nem érzel rájuk - nekem a második dallal párosított volt ilyen, amíg nem kezdtem el „négy dimenzióban” gondolkodni… :-) A játék egyik legérdekesebb szegmense ugyanis az, hogy a történet során különböző hangokkal találkozunk, amiket feljegyzünk a naplónkba és amikből aztán idővel dalok lesznek, amik segítségével aztán az emberekre, tárgyakra, élőlényekre tudunk hatni… Pozitívum továbbá a változatos játékmenet, lesz, amikor nyomozóvá vedlünk, máskor a többi gyerekkel fogunk játszani. És ezek azok a pillanatok, amikor újra gyerek lehetsz... a csendesfalvai módinak megfelelően, és igazán a szívedhez tud szólni a játék. De vicces a pizza-a-háztetőn poén is; mégiscsak olasz fejlesztésű játék! :D Sanda macska pedig hatalmas arc, aki bármikor és bárhol képes szundítani egyet!


Az atmoszféra és a dizájn hibátlan, a történet pedig elég érdekesen alakul az események sodrásában. Vannak apróbb választási lehetőségek, amitől egyes jelenetek másképp alakulnak, ám lényegi változást igazából csak pár elrejtett hang megtalálása okoz. De érdemes ezeket megkeresni, mert a legvégén így több különböző befejezés várhat rád! ;-)

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Óvakodj az erdő fenevadjaitól!
Hír
1 éve 7 hónapja (2022. december 3.)

Óvakodj az erdő fenevadjaitól!

Januárban érkezik a Children of Silentown, amely a sötétebb tónusú kalandjátékok sorát gyarapítja majd.

Így készült a Children of Silentown
Hír
1 éve 6 hónapja (2022. december 20.)

Így készült a Children of Silentown

A fejlesztők egy videón keresztül mutatják be nekünk a kezdeteket, a fejlesztésekkel járó nehézségeket, de a vidámságokat is.

Children of Silentown – Az elcsendesedett gyermekek városa
Teszt
1 éve 5 hónapja (2023. január 14.)

Children of Silentown – Az elcsendesedett gyermekek városa

Még tavaly (vagy tavalyelőtt?) valamelyik Steam-es demofesten figyeltem fel egy nem túl ismert kis indie csapat kézzel rajzolt kalandjára, ami a nagyon stílusos...

30.000 példány kelt el a Children of Silentownból
Hír
8 hónapja 3 hete (2023. október 20.)

30.000 példány kelt el a Children of Silentownból

Egy indie point-and-clickhez képest egész jól fogy a Children of Silentown.

Ajándékkal kedveskednek a Children of Silentown alkotói
Hír
6 hónapja 2 napja (2024. január 11.)

Ajándékkal kedveskednek a Children of Silentown alkotói

Szinte napra pontosan egy éve jelent meg a Children of Silentown, és eme jeles alkalomból a fejlesztő Elf Games egy kis aprósággal lepte meg a játékosokat.