Januárban érkezik a Children of Silentown, amely a sötétebb tónusú kalandjátékok sorát gyarapítja majd.

Az alkotás egy Lucy nevű kislány történetét követi végig, aki egy szörnyek által lakott erdő mélyén fekvő faluban él, és aki fokozatosan elkezdi megfejteni az őt körülvevő rejtélyeket. Napjait a barátaival tölti, de sokat segít az édesanyjának is. Éjszakánként azonban szörnyű rémálmok kísértik, ráadásul a város határán túlról szörnyű morgások érkeznek. Egy dolog világos számára: a sötétség szörnyű veszélyt rejt magában, és soha nem szabad betennie a lábát az erdőbe. Amikor azonban beüt a tragédia, nincs más választása, mint hogy bemerészkedjen oda, és szembenézzen a félelmeivel.

A Children of Silentown egy sötét point-and-click kalandjáték, amelynek a képek és a videók alapján egyedi, kézzel-rajzolt és hátborzongató művészeti stílusa hangulatos zenével kombinálva nagyszerű elegyet teremt. A hagyományos kalandjáték mechanikákkal bíró játékban a játékosoknak különböző jegyzeteket kell találniuk, tárgyakat kell gyűjteniük és kombinálniuk, rejtvényeket kell oldaniuk, és minijátékokkal kell játszaniuk. Mindezek mellett dalokat is megtanulhatnak, ami kulcsfontosságú lesz a másokkal való kommunikációhoz és a játékban való előrehaladáshoz. Ez a dalolás egyébként még azt is lehetővé teszi a játékosok számára, hogy ők maguk alakítsák Lucy történetét, és többféle befejezést is átéljenek.

A játékot két stúdió készíti a Daedalic gondozásában. Az olasz Elf Games felelős a fejlesztésért, a Luna2 csapat pedig az illusztrációkért és az animációkért. Ha érdekel benneteket a játék, akkor a prológust már most ingyenesen kipróbálhatjátok a Steamen. A teljes verzió pedig 2023. január 11-én érkezik PC-re, PlayStationre, Xboxra és Nintendo Switchre.