Agatha Christie: Murder on the Orient Express (2023)

8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2023. október 19. (7 hónapja 5 napja)

Műfaj: Krimi, Thriller

Játékmenet: Hagyományos kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

Agatha Christie bestseller regénye, a Gyilkosság az Orient Expresszen alapján készült kalandjáték. A játékot a Microids fejlesztette, amely a Syberia sorozatért is felelős.

Az Agatha Christie: Murder on the Orient Express a címadó vonaton játszódik, főszereplője pedig Hercule Poirot, a legendás detektív. Őt bízzák meg az egyik utas ellen elkövetett bűntény felderítésével. Az eredeti könyvvel ellentétben a játékot modernizálták, és a cselekmény 2023-ban játszódik. A detektív feladata nem könnyű, hiszen minden utas titkokat rejteget, és sokaknak megvan az indítékuk. Hercule mellett az egyik utast, Joanna Locke-ét is irányítani lehet, mégpedig az Orient Expresszen kívül játszódó visszaemlékezésekben.

Az új cselekményelemeknek és a számos fordulatnak köszönhetően a történet az újonnan érkezőknek és az Agatha Christie-rajongóknak egyaránt újdonságokat tartalmaz.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:
Videók:

Értékelések

MonokiAttila

Összes értékelése: 1

8/10 - Régi történet mai környezetben
2023. október. 29.

Több féle film és játékfeldolgozást készítettek már a Gyilkosság az Orient Expresszen történetéből. A játék abban különleges, hogy bár hű az eredeti történethez, mégis a mába helyezte azt. A játék 2023-ban játszódik ahol a vonat ugyanott akad el mint az eredeti történetben, ám hiába a játékosok mobiltelefonja és sok modern eszköze, ezek a térerő hiánya miatt nem használhatók. Később rálelünk Joanna Locke nyomozóra, akinek segítségével az előtörténetet is megismerhetjük játék közben. Sőt miután rájöttünk, hogy a vonat 12 utasa a bűnös, a történet tovább folytatódik.
Kicsit félve vártam ezt a játékot, mert a másfél hónappal korábban megjelent London Case sajnos nemigen brillírozott. Igazából hatalmas visszalépés volt a First Caseshez képest. Ezt azonban egy másik stúdió készítette, és bár vannak benne hibák, a történet egy idő után nagyon lebilincselő tud lenni.
A játékhoz létezik magyarítás:
https://gep.monster/games/agatha-christie-murder-on-the-orient-express


Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

10 random ajánlat a '24-es Steam Tavaszi Vásárból
Hír
2 hónapja 1 hete (2024. március 14.)

10 random ajánlat a '24-es Steam Tavaszi Vásárból

Elstartolt a Steam Tavaszi Vásár, mi meg véletlenszerűen kiválasztottunk pár ígéretes ajánlatot - frissebbeket, régebbieket egyaránt -, bízva benne, hogy talált...