Ma esti ingyenes kaland ajánlónk sajnos csak az android tulajdonosaknak hoz örömet, mivel a játék iOS rendszerre fizetős. Igaz, az 1 euró körül mozgó ár igazán nem túl sok érte.

A történet nem bonyolult: a főhős azt a feladatot kapja, hogy szivárogjon be a német vonalakon keresztül Lengyelországba, és Varsóban szerezze meg az Enigma II névre keresztelt kód megfejtését, majd térjen vissza épségben.

Aki játszott a Valiant Hearts: The Great War című játékkal, annak nem kell túl sokáig magyarázni mit is várhat az Enigma-tól. Lényegében az említett játék egy rövidebb és vidámabb változata. Mindkét játék háborús környezetben játszódik és olyan egyszerű fejtörőkre épít, amit legjobban az X-nek szüksége van Y-ra, szerezd meg neki és utána odaadja neked Z tárgyat, amit aztán S-nél tudsz felhasználni játékmenettel tudnánk leírni. A fejtörők logikusak, a karakterek nagyon érthetően a játékos tudtára adják, mit akarnak tőle. Aki azonban mégis elakadna, annak a játék nyújt egy beépített segítség rendszert is, amely lényegében megmutatja, melyik tárgyat kell használnunk az adott képernyőn. Ezt azonban nem kapjuk meg csak úgy potyán, végig kell néznünk hozzá egy rövid reklámot, amely tényleg csak akkor jelenik meg, ha segítséget kérünk (felételezem ez a fizetős iOS változat esetében nem érvényes).

Enigma: Spy Adventure screenshot

Igazából nem tudok negatívumot mondani a játékra, egyedül azt sajnálom, hogy a második részére még egy picit várnunk kell. Kellően humoros és külön pozitívum, hogy a háborús téma ellenére gyerekeknek is ajánlott, mivel nagyon ötletesen megoldotta az amúgy durvább részeket is.

Android eszközökre ITT, iOS eszközökre pedig ITT tudjátok letölteni. Jó játékot kívánunk!