Valiant Hearts: The Great War

Fejlesztő: Ubisoft
AG csapat:
n/a
Olvasók:
9.5

Műfaját tekintve a játék 2D puzzle/kalandjáték amely az első világháború idején játszódik. Több irányítható karakterünk van: Emile, a francia hadifogoly, Lucky Freddie az amerikai katona; Anna az ápolónő; és George az angol pilóta, valamint egy Karl nevű német katona, akinek ráadásul egy kutya (Walt) is a segítségére lesz. Mindegyiküknek van valami különleges képessége és a történet folyamán különböző helyszíneken egymásba is botlanak, hogy segítsék a történet további alakulását.

A témához méltan valódi apropója is van a játéknak, tehát megtörtént és létező elemekből építkezik a játék. Az egyik készítő üknagyapjának (Felix Chazal) a háborúban írt levelei ihlették a történetet, és a játék egyik jelenetében ráadásul az említett katona dögcédulájának digitális megfelelőjére is rábukkanhatunk. Emellett több elgondolkodtató és komoly résszel is kecsegtet a játék, és a fejlesztők nagy figyelmet szenteltek az egyén látásmódjának, pontosabban annak, hogy mennyire kegyetlennek és hitevesztettnek érzi az életet, ha egy ilyen világégésben részt vesz.

AG csapat:
n/a
Olvasók:
9.5
Platform
iOS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Android
Fejlesztő
Ubisoft
Kiadó
Ubisoft
Megjelenési dátum:
2014. 06. 26.

Részletek

Műfaj: Dráma
Játékmenet: Puzzle, Hibrid - akció-kaland
Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt
Nézet: 2D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Érintőképernyős, Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem
Weblap: Link

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Ehhez a játékhoz sajnos még nincs cikkünk. :(

Értékelések

f
frem
Olvasó
9.5/10
2020.09.10.
"Nagy háború."
Erre mondják, hogy a külső után ítélj. Egyszerű oldalnézetes megjelenítés, mintha egy régi meséskönyvben mozgatnád a papírmasé figurákat. A tartalom már nem ilyen mesés, teljes valójában elénk tárja a háború borzalmát. Tele van fájdalommal, de feledhetetlen felemelő pillanatokkal is. Csak azért nem tíz pont mert tökéletes játék nincs. De ez majdnem az, ahogy a párizsi taxi szlalomozik a bombazáporban miközben Brahms Magyar tánca szól az minden pénzt megér. Blackroy74-nek köszönhetően magyarul is játszható. Ne hagyd ki!
(0) (0)