Legalábbis ezt állítja a játék egyik fejlesztője, Juan Fernández.

A Hellblade 2 – teljes nevén a Senua's Saga: Hellblade II – kétség kívül az Xbox Series X|S és a Windows platformok egyik legjobban várt játéka. Már így is nagy a hype körülötte, de a játék egyik spanyol ajkú fejlesztője most még erre is rátett egy lapáttal. A Vandal nevű spanyol weboldalnak adott interjújában ugyanis azt állítja, hogy a Hellblade folytatása minőségben már jóval átlendült azon a szinten, amit az előző rész képviselt.

Ezt pontosabban a következőképpen magyarázta:

„Megemeltük a mércét, hogy kevesebbért többet tudjunk nyújtani. Többen dolgozunk rajta, mint az első Hellblade-en, viszont a minőség, amit ez a játék képvisel, sokkal magasabb, és nem csak az előző játékunkhoz képest, de a többi hasonló játékhoz képest is.”
„A Hellblade 2-nek leginkább a nagyon egyedi megközelítése tetszik, aminek szerintem ugyanolyan hatása lesz, mint a Hellblade 1-nek volt, de most más okokból. Úgy értem, sok olyan dolog volt az első részben, ami újnak hatott, de ezeknek most kevesebb hatása lesz a második részben. De sok olyan új dolog lesz benne, aminek viszont nagyobb hatása lesz majd.”
„Amivel a legkevésbé voltam elégedett a Hellblade 1-ben, az az ellenfelek változatosságának a hiánya és a távolsági harcok túlzott mellőzése volt. De az se nagyon tetszett ahogy a nehézségi rendszert finomították, mivel az ellenségeknek túl sok életük volt, túl sok állóképességük, ami idővel fárasztóvá vált. Rengeteget válogathattunk a támadások és kombók között, de az ellenségek nem igazán ösztönöztek arra, hogy túl sokat használjuk őket. A játékosok találtak két-három támadást, ami tetszett nekik, és mindig ugyanazokat használták."

A Hellblade 2 megjelenési dátuma még nem ismert, viszont a jelek szerint a Microsoft nyári bemutatóján többet is megtudhatunk majd róla. Annyit azért már tudni lehet róla, hogy nem egy sima folytatással lesz dolgunk.