És a hallottak alapján a megjelenés sajnos még mindig elég távolinak tűnik.

Kissé meglepő módon a Ninja Theory Hellblade: Senua's Sacrifice folytatása egyáltalán nem jelent meg a 2021-es E3-on, aminek úgy látszik, hogy jó oka volt. A pár napja megjelent videóban ugyanis a készítők elárulták nekünk, hogy a fejlesztés még elég korai stádiumban jár.

Tameem Antoniades, a Ninja Theory kreatív igazgatója egy csütörtökön megjelent frissítésben elmondta, hogy a Senua's Saga: Hellblade 2 csapata jelenleg épp a játék egy jó vaskos szeletét építgeti, mielőtt bele vágnának a teljes fejlesztésbe.

Antoniades azt is elmondta, hogy a Ninja Theory nem egy sima folytatást akart csinálni, hanem valami extra különlegeset, és e törekvésük miatt elég sok problémát okoztak maguknak.

A Senua's Saga: Hellblade 2 a kilencedik századi Izlandon fog játszódni, és hogy megfelelően játékba emeljék az ottani környezetet, a Ninja Theory kiküldte a művészeti és audio csapatát, hogy fotózzanak, fotogrammetriát végezzenek, és műholdas adatokkal kombinálva újra alkossák a táj nagy területeit.

Ami a karaktereket illeti, valódi jelmezeket készítünk, és beszkenneljük őket – mondta Antoniades – Együttműködünk az Epic Games-szel, hogy következő generációs digitális karaktereket építhessünk, és mivel a harcolós részeknél azt akarjuk, hogy azok extra valóságosak és brutálisak legyenek, ezért Melina (Juergens), a főszereplőnk két évig edzett, és minden animátorunk harci képzésen vett részt.

Antoniades frissítése azzal zárult, hogy a videó nem egy trailer, nem egy gameplay videó, hanem egy montázs arról, hogy milyen munkát végeznek éppen.

A Senua's Saga: Hellblade 2-t először 2019 decemberében, a The Game Awardson jelentették be, mint az első Xbox Series X játékok egyikét. Az eredeti Hellblade 2017-ben jelent meg, és bár nem lett tökéletes a játék, néhány eleme valóban nagyszerűre sikeredett.