Tegnap éjszaka röpke három órán keresztül lezajlott az idei Game Awards, ahol mindenféle díjkiosztáson túl egy halom érdekesebbnél érdekesebb játéktrailert is bemutattak. Ez utóbbiak közül fogunk most válogatni, többek között láthatjuk az új Quantic játékot és kettő, a Telltale-hez kapcsolódó sci-fi kalandot is.

Kezdjük is a Quantic Dream újdonságával, ami nem más, mint a hetekkel ezelőtt pletykált Star Wars játék. Az igen látványos és hangulatos CGI trailerben a történetről nem sok mindent tudhatunk meg, de láthatunk benne mindenféle szépségetes helyszínt, meg talán egy fiatal Yodát is (azért talán, mert nem lett kimondva, hogy ő az, de az akciókaland abban a korszakban fog játszódni, amikor mindenki kedvenc nagyfülű jedimestere már javában űzte a szakmát). Sajnos azt még nem tudni, hogy mikor érkezik a játék, ahogy azt sem, hogy milyen masinákra.

A pár éve csődbe ment, aztán meg újraéledt Telltale jelenleg több kalandon is dolgozik, bár sajnos a Wolf Among Us 2-ről még mindig nem kaptunk semmit érdemleges infót. Annál inkább egy teljesen új kalandról, ami nem más, mint az elmúlt 10 év egyik legkedveltebb sci-fi regény- és tévésorozatának, az Expanse-nek az előzménye. A nagyon kreatív The Expanse: A Telltale Series címre hallgató műben a tökös Belter kapitánynőt, Camina Drummert alakítjuk, akinek ugyanaz a Cara Gee adja a hangját és az arcát, mint a kisképernyőn is.

Szintén Telltale-játék meg nem is a Star Trek: Resurgence, amit a stúdió bezárásakor szélnek eresztett tehetségek által alakított Dramatic Labs készít. A jövő tavasszal megjelenő kalandban a Star Trek: Az új nemzedék és a Star Trek: Picard közötti időszakban kalandozhatunk az űrben némileg visszafogottabbnak tűnő prezentációval, mint az Expanse esetében.

Azt már jó ideje lehet tudni, hogy a Daedalic nagyban dolgozik az eddigi legnagyobb volumenű projektjén, amiben Szméagollal kalandozhatunk mindenfelé Középfölde sötétebb zugait bejárva. A The Lord of the Rings: Gollum kapott is egy rövidke trailert, amiben a hajjal alig rendelkező ex-hobbit beszélget magával.

Ha már némileg zakkantakról van szó, örömmel jelenthetjük, hogy Senua-t is láthatjuk egy jó 6 perces ingame videóban, ahogy immár nem csak a fejében zümmögő hangokkal, hanem valami óriási lénnyel is meg kell küzdenie. A Hellblade 2-ről még mindig nem tudni, mikor érkezik, de azt igen, hogy a Ninja Theory felvásárlása miatt már csak Pc-re és a jelenlegi X-dobozokra jön majd.

Jó ideje sejteni lehetett, hogy a Remedy nagyban dolgozik az Alan Wake folytatásán, ami tegnap végre hivatalosan be is mutatkozott egy nyúlfarknyi videóban, amiből nem sokat tudtunk meg, de az látszik, hogy egyre inkább kezd elmosódnia határ Mr. Wake és Mr. Scratch között.

A patkánymániás Hugo és nővére 2019-es kalandja bár nem volt tökéletes, olyan erős hangulattal rendelkezett, hogy szerintem mindenki erősen várja a folytatást, a Plague Tale: Requiemet. Az új trailer alapján néha Aliciát, és néha az öccsét is irányíthatjuk majd jövő év végén.

Az esemény idején indult ingyenes The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience nem egy játék, hanem ahogy a címében is látható egy, az új Mátrix filmhez kapcsolódó, Unreal 5 engine-t használó techdemó. De még milyen egy techdemó! Néha az államat kellett keresgélnem, miközben Neo és Trinity digitális képmásával részt vettem egy jó kis Ügynök levadászós autós üldözésben, ami után szabadon lehet sétálgatni, autózni és repkedni az utolsó kockakőig lemodellezett nagyvárosban. Miközben a látvány néha erősen fotórealisztikusnak hat. Persze ez még nem maga a mátrix, de az agyunk meg a szemünk nem ilyen audióvizuális örömökhöz van szokva az tuti. Kár, hogy a jútúb erősen megcsúnyítja az élményt, így aki teheti, mindenképpen tekintse meg egy Ps5 vagy X-doboz Series X előtt ülve.