Megjött a negyedik és egyben a legutolsó fejlesztői videónapló a Vampyrból, melyben ismét sok gameplay jelenetet láthatunk, plusz végre azt is megtudjuk, hogy pontosan mikor érkezik a játék.

A megjelenést 2018. június 5-re lőtték be, és minden platformra - PC, PS4, Xbox One - egyszerre adják ki a játékot.

A készítők a videóban az egyes jelenetek megtervezéséről beszélnek nekünk. Viszonylag átlagos PR szöveget hallhatunk, melyben elmesélik, hogy igyekeztek a lehető legjobban megírni a jeleneteket, hogy a játékos úgy érezze, mintha egy színházi előadás előtt ülne.

Miről fog szólni a játék?

London, 1918. Dr. Jonathan Reid újdonsült vámpírként új élete pozitívumaival és negatívumaival ismerkedik, miközben orvosként meg kell találnia a gyógymódot a városban pusztító influenzavírusos megbetegedésre. Vámpír átka miatt azonban olyan emberekből is táplálkoznia kell, akiket épp a betegségtől szeretne megmenteni. A játék ennek okaként olyan kérdéseket feszeget, hogy például elfogadjuk-e a bennünk lévő gonoszt, vagy megpróbálunk harcolni ellene? Mivel akció-kalandjátékról van szó, ezért a túlélésért vámpír vadászok, élőhalottak és más természetfeletti lények ellen kell harcolnunk. Különböző vámpír erőket használva manipulálhatjuk a körülöttünk élő embereket és betekintést nyerhetünk az életükbe. Ezáltal eldönthetjük, hogy végzünk velük, vagy megkíméljük az életüket. A döntéseink megmenthetik, de teljesen romba is dönthetik London városát.