Azt minden épeszű ember tudja, hogy játékot készíteni – vagy úgy általában leprogramozni valamit – azért nem egyszerű dolog, főleg, ha olyan programot szeretne írni valaki, amit előtte még senki más nem csinált.

Így van ez a játékok fejlesztésénél is, minden egyes játék valamivel jobb akar lenni az elődjénél, vagy a konkurenciánál, ezért mindig újabb és újabb ötletek és megvalósítások kerülnek a tervező asztalokra, amiket aztán a fejlesztőknek kínkeservesen, de valahogy meg kell valósítaniuk a betűk és számok tengerében.

És ezen kívül olyan nehézségek is előjöhetnek, amiben magát a kiadót és a menedzsmentet kell meggyőzni a dizájnereknek arról, hogy például külső-nézet helyett belső-nézetes legyen a játék, vagy akár arról, hogy egyáltalán a játék elkészülhessen. Ilyen és ehhez hasonló problémákkal küzdött annak idején az Alien: Isolation fejlesztőcsapata, a Creative Assembly is – Norbi tesztjét itt tudjátok elolvasni a játékról – aminek fejlesztési nehézségeiről most dokumentumfilm is készült, méghozzá a NoClip csapatnak köszönhetően. Enjoy!