Kapunk-e végre egy minőségi és modern nyomozós thrillert?

Nem sok 3D-s nyomozós játék látott napvilágot az utóbbi időben. Ha voltak is, azok legtöbbje alig rugaszkodott el valamicskét a sétaszimulátorok szintjétől, ezért nem is nagyon sikerültek valami izgalmasra. A Twin Mirrorban bizakodtam a leginkább, de csak csalódás lett a vége, ezért bár érdeklődéssel, de fenntartással is fogadtam az első híreket a White Paper Games legújabb kalandjátékáról, a Conway: Disappearance at Dahliaview-ról.

A történet az 50-es évek Angliájában játszódik. Amikor bejelentik, hogy a 8 éves Charlotte May eltűnt Dahlia View-ben, Robert Conway nyugalmazott nyomozó az eltűnése mögötti igazságot kezdi keresi. Mivel csak tolókocsival képes közlekedni, ezért a lakása ablakából figyeli a szomszédait, és megkérdőjelezi a viselkedésüket. A valódi nyomozást a lánya vezeti, aki apjához hasonlóan akaratos személyiség, ezért megállás nélkül az ügyön dolgozik. Ahogy a gyanú fokozódik, Conway saját nyomozásba kezd Charlotte May eltűnése ügyében. Követni kezdi a nyomokat, új bizonyítékokat tár fel, és az igazsághoz vezető kiszámíthatatlan úton végül sikerül összeraknia az ügyet.

A stúdió számára nem ismeretlen a 3D-s nyomozgatás. Előző játékaikkal, az Ether One-nal és a The Occupationnel már bizonyították, hogy fontos számukra az erős narratíva és a korrekt vizuális prezentáció. Utóbbival valószínűleg nem lesz probléma, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Conway az előző generáció mellett már a legújabb konzolokon is elérhető lesz.

­Pete Bottomley, a White Paper Games társalapítója szerint legújabb játékuk a két előző játékuk legjobb elemeit fogja ötvözni. 

„Sok energiát fektettünk abba, hogy az Ether One fejtörős és történetmesélő elemeit a The Occupation bizonyítékgyűjtő és karaktervezérelt párbeszédes interakcióival ötvözzük.”

Annyi biztos, hogy a bemutatkozó videó valóban hangulatosra sikeredett, és hogy a megjelenésre is már csak pár hónapot kell várnunk. A Conway: Disappearance at Dahliaview ugyanis még idén ősszel érkezik Windows, Nintendo Switch, Playstation 4/5 és Xbox One/Series platformokra.