Már nem kell sokat várni a White Paper Games nyomozós kalandjátékára.

Nagy kedvenceim a kicsikét sötétebb tónusú, nyomozós kalandjátékok, ezért nagy reményeket fűzök a White Paper Games legújabb játékához, a Conway: Disappearance at Dahlia View-höz. A fejlesztők egy friss Playstation blogbejegyzésben beszéltek a készülő játékukról, és a szövegelés mellé két újdonságot is mellékeltek. Az egyik egy új trailer:

Amiben betekintést nyerhetünk néhány másodpercnyi gameplay-be is. Ezekből a rövidke részletekből az derül ki, hogy úgy néz ki, hogy a készítők nem csak ámítottak bennünket, de tényleg, mondhatni végre valóban kapunk egy jó kis nyomozós kalandot, izgalmas történettel. Oké, négyévente ott vannak a Sherlock játékok ilyesmikre, de néha jól esik egy kicsit a modernebb korokban is detektíveskedni. Na meg ugye a Sherlock nem éppen nevezhető thrillernek.

A grafika nem lesz valami extra, ez már most látszik, és mintha egy hangyányi cel-shaded fátylat is ráhúztak volna a látványvilágra. A zene hangulatosnak tűnik és gondolom ez is tipikusan az a fajta játék lesz, amihez a gamepad erősen ajánlott majd.

A történet az 50-es évek Angliájában játszódik. Amikor bejelentik, hogy a 8 éves Charlotte May eltűnt Dahlia View-ben, Robert Conway nyugalmazott nyomozó az eltűnése mögötti igazságot kezdi keresi. Mivel csak tolókocsival képes közlekedni, ezért a lakása ablakából figyeli a szomszédait, és megkérdőjelezi a viselkedésüket. A valódi nyomozást a lánya vezeti, aki apjához hasonlóan akaratos személyiség, ezért megállás nélkül az ügyön dolgozik. Ahogy a gyanú fokozódik, Conway saját nyomozásba kezd Charlotte May eltűnése ügyében. Követni kezdi a nyomokat, új bizonyítékokat tár fel, és az igazsághoz vezető kiszámíthatatlan úton végül sikerül összeraknia az ügyet.

A Conwayt három alapvető játékmenet köré tervezték: megfigyelés, keresés és a bizonyítékok felülvizsgálata. A megfigyelési szekvenciák során például Conway a kamerája lencséjén keresztül figyeli a Dahlia View lakótelepet, hogy megfigyelje a szomszédokat és lefényképezze a gyanús tevékenységeket. A játék egyébként teljesen kihasználja a PS5 DualSense kontroller tulajdonságait, ezért minden szerencsés PS5 tulaj élvezheti a kontroller heptikus rezgéseit és az adaptív ravaszokat. Ezen kívül a játék a raytracing technológiát is támogatni fogja.

És van még egy nagyszerű hír, amit megosztottak velünk, mégpedig az, hogy a Conway: Disappearance at Dahlia View még idén, azaz 2021. november 2-án megérkezik Windowsra, Nintendo Switchre, Playstation 4/5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.