The Whispered World

8.8
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2010. április 26. (14 éve 1 hónapja)

Műfaj: Dráma, Fantasy

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

Sadwick kalandja akkor kezdődik, amikor megpróbálja megérteni ismétlődő rémálmainak jelentését. Álmában egy titokzatos kék gömb kísérti, miközben a körülötte lévő világ teljesen összeomlik. Shana, az orákulum, megerősíti a legrosszabb félelmeit: nem csak előrevetíti a világ végét, hanem azt is, hogy Sadwick az oka mindennek. Sadwick nem hagyja ennyiben a dolgot és megpróbálja a lehetetlent: megváltoztatni a próféciát.

2014-ben kapott egy speciális kiadást, amelybe a következők kerültek:
- fejlesztői kommentár
- alternatív befejezés
- végigjátszás
- teljes OST

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

suno

Összes értékelése: 4

8.5/10 - Megint 1 szuper deadalic kaland
2018. január. 2.
Fantasy mese, amelyben egy melankólikus bohóc csodaszép környezetben megmenti a világot, és pötty a kukac ötletéért külön plussz pont jár. (kell 1 plüssben) :)

Princze

Összes értékelése: 35

9/10 - Az első Daedalic kalandom
2022. szeptember. 13.

Az első találkozásom a Daedalic-kel. Emlékszem, még 2011-ben vettem meg a játékot a komáromi vasútállomás melletti Tescóban, amit potom 2000 Ft-ért forgalmazott a kiadó. Már a borítón látható volt, hogy a játék gyönyörű, és szerintem ma is az egyik legszebb, akkor is, ha 4:3-as a képerány, és csak 1024*768-at skáláz fel. Hiába, a minőségi kézzel rajzolt kalandok technikailag jól öregszenek.


Maga a játék egy szomorú bohóc kalandját követi végig, akit álmában egy beszélő gömb üldöz, és azt jósolja neki, hogy elpusztítja a világot. A melankolikus hangulat adott, de a játék a humort sem veti meg, amin sokat dob Pötyi, főhősünk hernyója, aki aztán alakváló képességének hála egyre nagyobb szerepet kap a különböző feladatok megoldásában (egyik kedvenc szegmensem, mikor Pötyinek egyedül kell megoldania egy bizonyos problémát :)). Amik között vannak eléggé nyakatekertek, anno a 3. fejezetben többször is kellett megoldást néznem, annyira kifogott rajtam a játék. Újrajátszva mondjuk pont ezekre emlékeztem, de így is több helyen el-elakadtam rövidebb időre :) Tehát a játék nehéz, de amúgy nem elvetemülten. A Special Edition behozta, hogy egyes logikai részeket ki lehet hagyni… na, ez számomra eretnekség, főleg amikor azért kattintasz az X-re a képernyőn, mert azt hiszed, csak kilépsz a képernyőről, nem pedig átugrod a feladatot :D Én biztos nem adnék ilyen opciót a játékosok kezébe!


Beszélhetnék még a karakterekről, a fenomenális zenéről – amit rendszeresen hallgatok külön is –, de inkább megemlítenék pár hiányosságot. Az egyik az angol szinkron, a főszereplő hangja elég fura volt anno, de ezen ma már könnyen lehet segíteni, hisz kiválaszthatjuk az eredeti németet, ami sokkal, de sokkal jobb. A másik az átvezető animációk, amik sokkal elnagyoltabbak, mint a grafika játék közben. Azt mondom, ezeket kellett volna a SE-re újrarajzolni, vagy kiegészíteni, mert ráfért volna. Emellett kissé bugosabb lett talán a játék, nekem volt pár grafikai hibám, illetve párszor a kurzor is meghülyült a képernyő szélén. De a játék ettől még fantasztikus, kötelező a kalandjátékok kedvelőinek!

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

The Whispered World
Végigjátszás
13 éve 11 hónapja (2010. június 12.)

The Whispered World

Sadwick kalandja akkor kezdődik, amikor megpróbálja megérteni ismétlődő rémálmainak jelentését. Álmában egy titokzatos kék gömb kísérti, miközben a körülötte lé...