Primordia

9
AG.hu
10
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2012. december 5. (11 éve 4 hónapja)

Műfaj: Sci-fi

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: PixelArt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

Ennek a poszt-apokaliptikus világban játszódó játéknak főszereplője egy Horatio Nullbuilt nevezetű robot, aki szereti a magányt és a függetlenségét. Napjait az Ember könyve című könyv olvasgatásával tölti. Társa egy Crispin névre hallgató droid, akivel békésen éldegél az otthonuknak nevezett űrsiklójában. Ez a béke azonban megtörik, amikor egy zsivány robot megtámadja őket és ellopja tőlük az energiaforrást, ami nélkül mindketten elpusztulhatnak.

Az energia után való kutatás során Horatio és Crispin végül a csodálatos Metropol városába jutnak, ahol Horatio felfedezi a legendás ember nevezetű lény letűnt világát.

Magyarítás: A játék magyarul jelent meg.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 113

9/10 - Disztopikus sci-fi a jobbak közül
2020. augusztus. 15.
A Dave Gilbert valahogy nem tud mellényúlni, ha retró point and clickekről van szó. Nagy gonddal és odafigyeléssel ki tudja választani azt a kalandjátékot, amit megtámogat egy kicsit, ráncba szed, hogy végül teljes fényében pompázzon. Így van ez a Primordiával is, mely hangulatos zenéjével és lebilincselő történetével az egyik legjobb sci-fi point and click, ami az elmúlt évtizedben megjelent. Humoros, elgondolkodtató és szomorú is egyben. Kötelező mindenkinek, aki point and click fan.

warg

Összes értékelése: 4

10/10 - Nem lehet kevesebb tíznél
2022. október. 28.

Általában nem szoktam maximális pontot adni a játékoknak, mert ugye mindig ott van a lehetőség, hogy léteznek még jobbak, és akkor azoknak meg mit adjak...? :-D Na ez az egyik kivétel, ami képes volt rávenni, hogy mégis maxot adjak neki annak ellenére, hogy vannak benne apró szépséghibák.


Egy élettelen világba látogatunk el, és rögtön egy hatalmas problémával kerülünk szembe, ami főhőseink létét fenyegeti. Változatos rejtvények megoldásával kerülünk közelebb a megoldáshoz, miközben egy sokkal nagyobb horderejű katasztrófa árnya vetül ránk.
Horatio és Crispin laza kötözködése gondoskodik arról, hogy ne uralkodjon el rajtunk a játék világának borús és komor hangulata, miközben több szomorú pillanat is ingerli a könnycsatornáinkat.


Mark Yohalem felel a világ és a történet megalkotásáért, amit remekül megírt formában tár elénk.


A látványért és részben (vagy teljesen?) a hangokért is felelős Victor Pflug is igazán kitett magáért! A stílusa a régi sci-fi filmekre és néha Giger munkásságára emlékeztetett. Néha viszont jó lett volna egy kicsit színesebb helyszíneket is látni. Készül egyébként egy új túlélő horror játék, amit támogatni lehet a Patreonon: https://www.patreon.com/wormwoodstudios/membership
Nem akarom nagyon elnyújtani a dolgot, a lényeg az, hogy annyira tetszett a játék, hogy megkerestem a fejlesztőt, és nagyon örültek neki, amikor megírtam, hogy le szeretném fordítani. Egy évig tartott, mert közben több kisebb-nagyobb játékon is dolgoztam, viszont nagyon szívesen csináltam.


A tesztelés mindig a halálom szokott lenni, ennél a játéknál is kb. 50 órám ment el rá, mert többször is végigjátszottam. Viszont ez az egyetlen játék eddig, amit nem utáltam meg tesztelés közben. És pontosan ezért érdemli meg tőleg a 10 pontot, mert ehhez igazán különlegesnek kell lennie (számomra).


Sajnos az interaktív dolgok neveibe és Memorious konzolába nem sikerült a fejlesztőknek ékezeteket varázsolniuk, de szerintem ez nem túl zavaró.


Összességében egy nagyon hangulatos kalandjátékról van itt szó, amit szívből ajánlok mindenkinek, aki szeretne 10-12 óráig elmerülni egy poszt-apokaliptikus világ néhány robotjának gondterhes életében. Minden fillért megér, még teljes áron is.


Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Három point-and-click kalandjáték is magyar feliratot kapott
Hír
1 éve 5 hónapja (2022. november 1.)

Három point-and-click kalandjáték is magyar feliratot kapott

Méghozzá hivatalosat, ezért ha tehetitek mindenképp eredeti példánnyal játszatok majd, hogy még több játékhoz készülhessen magyar felirat.