The Walking Dead: Season 1

Fejlesztő: Telltale Games
AG csapat:
9.3
Olvasók:
9.0

Bár kalandjátékos körökben már ismertek voltak, de ezzel a játékkal a Telltale úgymond a teljes játékos társadalomba berobbantotta magát. A neves képregény alapján készült első évad tagadhatatlanul a sorozat legjobbja, amit nem csak a kritikusok, de a játékosok is imádtak.

Lee Everettet, a történelem tanárt, épp börtönbe szállítják, amikor eluralkodik a káosz és autóbalesetet szenvednek. Mintha csak egy rémálom vált volna valóra, de nagyon úgy fest, hogy a halottak egyszerűen nem akarnak halottak maradni.Hamar rátalál egy fiatal túlélőre, a kislány Clementine-ra, akinek szülei épp távol voltak az apokalipszis kitörésekor, ezért Lee-nek nem marad más választása, mint felkarolni a kislányt és magával vinni.

AG csapat:
9.3
Olvasók:
9.0
Platform
iOS, PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Android
Fejlesztő
Telltale Games
Kiadó
Telltale Games
Megjelenési dátum:
2012. 04. 24.

Részletek

Műfaj: Dráma, Horror
Játékmenet: Interaktív film
Grafikai stílus: 3D, Cel-shaded
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Billentyűzet (WASD), Érintőképernyős, Gamepad
Magyarul jelent meg: Nem

Letöltések

Magyarítás - The Walking Dead: Season 1 - magyarítás

Kapcsolódó cikkek

Telltale hírek
Hír

Telltale hírek

Írta: Kalász Tamás, 2017. 11. 08. 7:24

Nem a legjobb hírek érkeznek a Telltale háza tájáról. Az új CEO jelentős változásokat szeretne, de emellett a WD sorozat felújított változata is érkezik.

The Walking Dead: Season 1
Teszt

The Walking Dead: Season 1

Írta: Kiss Norbert, 2014. 02. 14. 23:00

Sokáig olyan szemöldökemelgetéssel néztem a Telltale játékaira, hogy azt hittem izomlázam lesz tőle, ahányszor meglátom őket. Aztán két hegesztés között eltelt kis idejüket azzal töltötték ezek a fejlesztők, hogy a kalandjátékot mint...

Értékelések

Rowli
AG
9.5/10
2017.11.02.
"A Telltale mesterműve"
Nem sok játék volt rám olyan hatással, mint a WD első szezonjának vége. De úgy igazából a teljes szezon minden egyes epizódjában volt valami olyan döntés, ami képes volt megszorongatni és elgondolkodtatni az előző döntéseimen, vagy azon, hogy ez a döntésem később vajon mekkora hatással lesz a környezetemre. Nagyszerűen megtervezett játék volt ez a Telltale-től, pár apróbb hibától eltekintve szuper jó lett.
(0) (0)
Norbi
AG
9/10
2017.11.12.
"Az első olyan kalandjáték amely a felvállalt értékeit csúcsra tudja járatni."
A játék öt része díjak sokaságát zsebelhette be megjelenését követően és nyugodtan mondhatjuk, hogy nagyon is rászolgált az elismerésre. A cel-shaded grafika és az olykor ügyetlen (szaggatásba is átmenő) animációk egy pillanatra komolytalannak is hathatnak. Történetet átélni epizódokon keresztül viszont még sosem volt ennyire izgalmas és (valljuk be férfiasan) megható mint a Walking Dead videojáték első évadában. És ez valószínűleg még egy ideig így marad. ...Teljes cikk...
(0) (0)
Tyucsev
Olvasó
9/10
2017.11.27.
"A Telltale kitalált valami újat"
Bár nekem a Fahrenheit után a QTE nem volt új, de a morális döntések és az érzelmeinkkel való játék nagyot dobott az alkotáson-sokat csak felnőtt, családos emberként lehet átérezni. A grafikai megvalósítást külön kedveltem.
(0) (0)