Heavy Rain

Fejlesztő: Quantic Dream
AG csapat:
7.8
Olvasók:
n/a

A játék négy főszereplőre fókuszál: Ethan Mars - elvált építész, akinek idősebb fiát elütötte egy autó; Scott Shelby - visszavonult rendőr, aki magándetektívként tevékenykedik; Norman Jayden - FBI ügynök; Madison Page - inszomniás újságírónő. Mindannyiuk életét összeköti az Origami Gyilkosként emlegetett sorozatgyilkos, aki fiatal gyermekeket rabol el és gyilkol meg.

A kizárólag Playstationre fejlesztett játékot teljes egészében David Cage írta és rendezte. 2006-ban jelentették be, PS3-ra 2010-ben jelent meg, majd 2016-ban felújított változatot kapott PS4-re.

AG csapat:
7.8
Olvasók:
n/a
Platform
PlayStation 3, PlayStation 4
Fejlesztő
Quantic Dream
Kiadó
Sony Computer Entertainment
Megjelenési dátum:
2010. 02. 23.

Részletek

Műfaj: Thriller, Noir, Krimi
Játékmenet: Interaktív film
Grafikai stílus: 3D
Nézet: 3D külső-nézetes
Irányítás: Gamepad, Mozgás kontroller
Magyarul jelent meg: Igen

Itt tudod megvenni

Playstation Store,
Konzolvilág

Letöltések

Kapcsolódó cikkek

Heavy Rain
Teszt

Heavy Rain

Írta: Kiss Norbert, 2010. 03. 21. 6:22

"Pontosan tíz éve történt. A fiú ott állt a betonpályán, szürke és jellegtelen tízemeletes házak között és hagyta, hogy zuhogjon rá a súlyos eső. Minden cseppjét ólomnehéznek érezte, ruháját, testét teljesen átitta a víz, de nem törődött...

Értékelések

Rowli
AG
8.5/10
2017.11.16.
"Modern krimi"
Csak azért nem kap többet, mert van a játékban egy írtózatosan nagy történetvezetési hiba (spoiler miatt nem árulom el, hogy hol), amit egyszerűen nem tudok megbocsájtani a fejlesztőknek. Ettől függetlenül egy egészen korrekt interaktív film, jó karakterekkel és érdekes történettel. Számomra a QTE részek is megfelelő nehézségűek voltak.
(0) (0)
Tomsess
AG
9/10
2018.01.20.
"Az eső, a sorozatgyilkos és a ruhásszekrény .. vagy ilyesmi"
David Cage munkásságát lehet szeretni, vagy nem szeretni, de tény, hogy mindig felkavarja az állóvizet. A Heavy Rain minden kritika ellenére kérdés nélkül egy nagyon formabontó és egyedi alkotás volt a megjelenésekor, de még ma a PS4-es átirat korában sem apadt ez a szerepe. A Fahrenheit-ben bemutatott több karakter szemszögéből összerakott történetvezetés itt még érdekesebb és bár pont emiatt nehezebben követhető, de számomra a sztorira nincs panasz. Ami azonban képes volt felverni a vérnyomásomat, azok a QTE részek, illetve egy-két mászkálós "ügyességi" feladat. Ezért a pontvesztés, de amúgy tényleg csak mindenkinek ajánlani tudom, aki szereti az interaktív kalandokat!
(0) (0)
Norbi
AG
6/10
2018.06.28.
"Interaktív film, logikai bukfencekkel"
A PS3 nagy zászlóvívőjének lett beharangozva a játék, de végül a szokásos David Cage féle esetlen storytelling lett belőle (is). Vannak egészen jó pillanatai, de a történetben fellelhető logikai bukfencek miatt nehéz teljesen komolyan venni már a játékot. Inkább technikailag érdekes ez az alkotás mint "rendes" kalandjátékként, szóval akit a fotoreál dolgok érdekelnek a Playstation 3 időszakából és hajlandó elnézni minden más hibáját ennek a játéknak, annak simán ajánlható ez a 8-10 órás filmszerű program. ...Teljes cikk...
(0) (0)