Her Story

9
AG.hu
9.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2015. június 24. (8 éve 11 hónapja)

Műfaj: Dráma

Játékmenet: Interaktív film, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: Élőszereplős

Nézet: Belső-nézetes

Irányítás: Point & click, Érintőképernyős

Fejlesztő: Sam Barlow

Kiadó: Sam Barlow

Platform: iOS, Mac OS, Windows/DOS, Android

Leírás:

A Her Story egy modern FMV kalandjáték, amelynek főszereplőjét Viva Seifert alakítja. A játék története azzal kezdődik, hogy  Hannah Smith bejelenti férje eltűnését. Simont nem sokkal később megtalálják, de már csak azt tudják megállapítani, hogy valaki meggyilkolta őt. A játékos feladata, hogy megoldja a férj eltűnésének ügyét. Ehhez csak annyit kell tennie, hogy végignézi az összes felvételt a hét rendőrségi interjúból, amiket Hannával készítettek és levonja belőlük a helyes következtetést.

A játékosnak a rejtett szavakat vagy kifejezéseket kell felfedeznie, amiket a játékon belüli keresőmotorba tud begépelni. Ezáltal újabb videóklippeket fedez fel és tovább tudja gördíteni a cselekményt. Ez a fajta játékmenet határozottan nemlineáris élményt nyújt.

A játéknak nagy sikere lett, több helyen elnyerte az év játéka díjat is.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Képek:

Értékelések

Norbi

Összes értékelése: 40

9/10 - Az utóbbi évek legambíciózusabb FMV vállalkozása, amelyre még sokáig emlékezni fogunk
2017. december. 22.
Chris Crawford szerint az interaktivitás egyik legfontosabb jellemzője, hogy olyannak kell lennie mint egy jó beszélgetésnek. Mindig tart valahova. A Her Story pontosan erre a gondolatra építkezik, beránt magával, és nem ereszt. Ez teszi őt minden idők egyik legjobb interaktív filmjévé.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Tyucsev

Összes értékelése: 73

9.5/10 - Nyomozzunk
2021. május. 18.

Itt az élő példa, hogy egy nem túl sikeresnek mondható játékstílust is fel lehet dobni egy jó ötlettel.
Az alaptörténet az, hogy egy rendőrségi videóarchívumban kell keresgélnünk egy konkrét eset kapcsán. Mivel a rendőrségi kérdéseket tartalmazó videók megsemmisültek, csak a beidézett személy válaszait hallhatjuk. A videókat nem tudjuk mind megnézni egyszerre. Egy keresővel tudunk a benne lévő szavakra, kifejezésekre rákeresni és csak az első öt találatot tudjuk kiválasztani. Ettől lesz mindenkinek más élmény az ügy feltérképezése.

Nem árt némi nyelvismeret, de mivel feliratozva vannak a videók és visszanézhetőek, szótárazgatással és fordítógép segítségével alap tudással is nekivághatunk.

Elég nehéz az összes interjú megtalálása, sőt, az olyat, miben csak pár szó hangzik el, szerintem lehetetlen előhozni (nem is igazán lényeges). A végén lesz lehetőségünk megkeresni az összeset.

Hogy mikor is van vége, az rajtunk múlik. Egy idő után kapunk egy üzenetet, amire válaszolva le is zárhatjuk a történetet. Ez teljes mértékben a játékosra van bízva.

Némely ponton kicsit túl “vad” volt a történet, mondván, hogy ilyen a valóságban nem történhet meg. De hát ez mégsem a való világ, egy kis extremitás belefér. 

 

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Her Story
Teszt
8 éve 11 hónapja (2015. június 28.)

Her Story

Sam Barlow most kivágta a zsáner tyúkszemét - ez volt az első gondolatom amikor a Her Story kreditlistája lepergett előttem.