Gibbous: A Cthulhu Adventure

7
AG.hu
6.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2018. március 31. (6 éve 2 hónapja)

Műfaj: Rejtélyes, Humoros

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

Egy alternatív jelenben, ahol a halálkultuszok az élet minden négyzetcentiméterén jelen vannak, és mindegyik azon verseng, hogy felébresszék a hatalmas Cthulhu-t, egy titokzatos személy felbérli P.I. Don R. Ketype detektívet, hogy megtalálja a rettegett Necronomicont. Mennyire fordulhatnak rosszra a dolgok ez ügyben? Végtére is, csak valami könyvről van szó...

A fejlesztők leírása alapján a játékot úgy képzeljétek el, hogy a Day of the Tentacle-t összegyúrták Lovecraft világával. A játékmenet hagyományos point and click, a hátterek és az animációk pedig mind kézzel-rajzoltak.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Trishtan

Összes értékelése: 77

7/10 - Gibbous - A Cthulhu Adventure
2020. január. 5.
Az igazat megvallva, egy picit csalódott vagyok a Gibboussal kapcsolatban. Valahogy ugyanis túl sok lett. Minden szempontból. Ennek ellenérejó szívvel gondolok a játékra, ami olyanná varázsolja a Cthulhu mítoszt, hogy egy tíz éves gyerekkel is le lehet ülni elé.

>> Teljes cikk elolvasása <<

Princze

Összes értékelése: 35

6.5/10 - Cthulhu hívása
2022. szeptember. 13.

Kezdeném a rossz hírrel: bár a játék magyar felirattal jelent meg, ami a készítők egy részének anyanyelve is, sajnos nem sokkal üti meg a Google Translator szintjét. A jó hír, hogy a korrekció elvileg folyamatban van, úgyhogy talán előbb-utóbb az angolul nem tudók is élvezhetik a játékot. Talán ennek is köszönhető, hogy a barátságom nehezen indult a játékkal – a második fejezet elején mindenesetre átváltottam az angol nyelvre.


Bevallom őszintén, kicsit csalódott vagyok. Valahogy az előzetes alapján többet vártam, egy igazi laza kalandot, amin jókat lehet nevetni. Ez részben teljesült, mert bár kétségtelenül vannak remek poénok, néha kicsit túltolja a játék, és inkább lesz fárasztó, mint vicces. Valahogy a humor és a chtului mítosz nem áll össze koherens egésszé, és ez a legnagyobb baj; nincs meg a balansz, mert a végén a játék túl komolyan veszi magát. Másrészről viszont úgy álltam fel a stáblista végén, hogy pörögtek a fogaskerekek…


Technikai részről is kettős érzésem van. Szép a grafika, de valahogy kevésbé stílusos, mint mondjuk egy Curse of the Monkey Island. Az meg eléggé zavart, hogy a szájmozgás messze nem tökéletes az angol hang alatt. A szinkron amúgy rendben van, a karakterek is okésak, bár nálam Don figurája jobban betalált, mint Buzzé. És persze ott van Kitteh, aki egész sokszor lopja a show-t.


Amibe viszont nem tudok belekötni – és ami egy point 'n' click játék egyik létfontosságú eleme –, azok a fejtörők. Ezek javarészt logikusan vannak felépítve és nem lógnak ki a környezetből, még az a pár nehéz feladat is megoldható, ha az ember töri kicsit a buksiját. Másrészt egész jó ötleteket is felmutat a játék a sok sületlenség mellett, de ez legyen meglepi!


Összegezve kellemes élmény volt, de az elvárásaimhoz nem tudott felnőni. Azért bátran ajánlom a stílus kedvelőinek, első játéknak szép teljesítmény. Remélem, a csapat következő játéka még jobban sikerül.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Gibbous - A Cthulhu Adventure
Teszt
4 éve 5 hónapja (2020. január 5.)

Gibbous - A Cthulhu Adventure

Az igazat megvallva, egy picit csalódott vagyok a Gibboussal kapcsolatban. Valahogy ugyanis túl sok lett. Minden szempontból. Már a Kickstarteres időkben felült...