FINAL FANTASY X

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2001. július 19. (22 éve 10 hónapja)

Műfaj: Dráma, Sci-fi, Disztópikus

Játékmenet: Puzzle, Hibrid - RPG-kaland, Narratív történetmesélés

Grafikai stílus: 3D, Renderelt hátterű

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Leírás:

A 2001-ben megjelent 10. Final Fantasy volt az első a sorozatban, amely felett nem Hironobu Sakaguchi bábáskodott, ugyanis a legendás játék-tervező a közönségből erős érdektelenséget kiváltó Within Spirit CG-filmen dolgozott helyette.

A történet egyrészt egy, a hawaii-szigetvilágra hajazó világban, Spirán játszódik, másrészt időnként visszatérhetünk a futurisztikus nagyvárosba, Zanarkandba is néhány jelenet erejéig. A főhős Tidus, a játékbeli szupersport, a Blitzball sztárjaként élte életét nagyboldogan, míg egy meccs során egy hatalmas idegen erő el nem pusztította a stadiont (meg a teljes várost körülötte), és a srácot egy, a számára teljesen idegen világba ragadta. Itt Tidust mindenki bolondnak gondolja, ugyanis nagyban bizonygatja, hogy Zanarkandból származik. Ezzel csak az a gond, hogy a települést több mint ezer éve elpusztította a Sin névre hallgató gonosz erő. Tidus új barátokra lelve (a Yuna névre hallgató Summoner-lányba bele is zúg annak rendje és módja szerint) elindul felfedezni Spirat és kideríteni, hogy vajon tényleg bolond, vagy teljesen más áll-e a háttérben.

A játék fejlesztése 32.3 millió dollárba került, aminek a sokszorosa jött vissza, ugyanis a folytatásával együtt 14 millió példányban kelt el ezidáig a program.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.