Famicom Detective Club

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2021. május 14. (3 éve 2 hónapja)

Műfaj: Krimi, Thriller

Játékmenet: Vizuális novella

Grafikai stílus: Kézzel rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Fejlesztő: Mages Inc.

Kiadó: Nintendo Co., Ltd.

Platform: Switch

Leírás:

A Famicom Detective Club egy kalandjáték duológia, amelyet a Nintendo fejlesztett és adott ki a Family Computer Disk System számára. Az első rész - The Missing Heir - 1988-ban jelent meg, amelyet a következő évben kiadott előzményjáték követett - The Girl Who Stands Behind címmel.

2021-ben a Mages Inc. (5pb. Inc.) a Nintendo felügyelete alatt felújította a két részt, és exkluzív Switch játékokként újra kiadták őket. A modernizált változat angol szövegeket is kapott, tehát ezúttal már Japánon kívül is megjelenhetett.

The Missing Heir - A történet azzal kezdődik, hogy egy Amachi nevű férfi rátalál a játék főhősére egy szikla mellett. A főhős rájön, hogy elvesztette az emlékezetét, és miután felépült, újra felkeresi a sziklát, és találkozik egy Ayumi Tachibana nevű fiatal lánnyal. Ayumitól megtudja, hogy nyomozóasszisztens, aki Kiku Ayashiro halála ügyében nyomoz, és átmegy a közeli Ayashiro birtokra, amely Myoujin faluban található. Az Ayashiro család birtokában van egy hatalmas földterület, amely generációról generációra száll, de a faluban él egy furcsa mondás, miszerint a halottak visszatérnek az életbe, hogy megöljenek mindenkit, aki megpróbálja ellopni az Ayashiro család kincseit. Miközben a főhős Kiku Ayashiro rejtélyes halála után nyomoz, rájön, hogy rémisztő összefüggés van e mondás és a sorozatgyilkosságok között.

The Girl Who Stands Behind - Az első rész előzménye. A prológus jelenete egy “3 évvel ezelőtti” őszi éjszakát mutat be - egy 15 éves fiú (a játék főhőse) menekül két rendőr elől. Egy férfi, akit a rendőrök tisztelnek, úgy dönt, hogy maga gondoskodik a helyzetről. A férfi egy kávéházba viszi a fiút; a fiú elszökött az árvaházából, hogy megtudja, hol vannak a szülei. A férfi, egy Shunsuke Utsugi nevű magánnyomozó meggyőzi a fiút, hogy legyen az asszisztense.

Néhány hónappal később Utsugi és a főszereplő telefonhívást kapnak, hogy ellenőrizzék egy bűntény helyszínét. Az áldozat egy Yoko Kojima nevű elsős diáklány. A főhősnek információkat kell gyűjtenie az Ushimitsu középiskolából, hogy megoldja a Yoko ügyet, és összekapcsolja azt a Genjiro Kaneda üggyel.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Videók:

Értékelések

Az AG.hu-val azt szeretnénk elérni, hogy a lehető legpontosabban ábrázoljuk az itt található játékok minőségét. Ehhez azonban a TE segítségedre is szükségünk van. Ha van kedved, akkor itt értékelheted (véleményezheted) a játékot. Ezáltal az értékelésed bekerül a többi felhasználó által beküldöttek közé, amikből átlagot vonunk és így pontosabb képet kapunk a játék minőségéről.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.