Fahrenheit (Indigo Prophecy)

8.3
AG.hu
7.5
Olvasók

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 2005. szeptember 16. (16 éve 1 hónapja)

Műfaj: Sci-fi, Thriller, Rejtélyes, Dráma

Játékmenet: Hibrid - akció-kaland, Interaktív film

Grafikai stílus: 3D

Nézet: 3D külső-nézetes

Irányítás: Billentyűzet (WASD), Gamepad

Fejlesztő: Quantic Dream

Kiadó: Atari, Inc.

Platform: PC, PlayStation 2, Xbox

Leírás:

A Fahrenheit a Quantic Dream egyik legismertebb játéka, amely azokban az években jelent meg, amikor szinte mindenhol temették a kalandjátékokat. Azonban a QD a Fahrenheittel megmutatta (nem csak a játékosoknak, de a kiadóknak is), hogy a kalandjátékoknak nem muszáj csak point and click-szerűeknek lenniük. Bár ilyen újítással próbálkozott a Broken Sword 3 és Dreamfall is, igazi sikert csak a QD csapata volt képes elérni.

A történet szerint New Yorkban járunk, télen, szakadó hóesésben. Egy gyorsétterem WC-jében a főszereplőt, Lucas Kane-t hatalmába keríti valami megmagyarázhatatlan, természetfeletti dolog és gyilkosságra kényszeríti őt. Lucasnak csak nagyon kevés ideje marad arra, hogy eltüntesse a nyomokat maga után és megpróbáljon rájönni, hogy mi is történt vele valójában. Hamar a nyomába szegődik a két talpraesett nyomozópáros: Carla Valenti és Tyler Miles, akik szintén irányítható karakterek.

A cselekmény során a játékosnak döntéseket kell hoznia, amik jelentősen befolyásolják a játék végkimenetelét, valamint ügyelnie kell az irányítható karakterek mentális szintjére. A játék erős kritikákat kapott a QTE erőssége miatt, de emellett nagy sikert is aratott a játékosoknál és a kasszáknál.

Magyarítás: A játékhoz egyelőre nem készült magyar fordítás.

Linkek

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 77

8.5/10 - Inkább még játék, mint interaktív film
2017. november. 2.
Mindig jó olyan játékot játszani, ami alapjaiban rengeti meg az eddig ismert és bevált játékmeneti formákat. A Fahrenheit bár nem volt hibátlan és a történetben (mint David Cage összes játékában) is volt egy-két plot-hole, de mint játék iszonyat jól bevette magát a szívembe. És ez a Quantic alkotás még tartalmazott igazi fejtörőket. A QTE jeleneteket utáltam, de gamepaddal simán megoldhatók.

Tyucsev

Összes értékelése: 43

7.5/10 - Formabontó játékmenet
2017. november. 22.
Engem elsősorban a stílus újfajta megközelítése fogott meg. A történet valóban nem volt az igazi, inkább csak hátteret adott az egésznek. Jómagam billentyűzettel játszottam végig, egy helyen volt csak, hogy nagyon sokat szerencsétlenkedtem. Itt a klasszikus kalandjátékokkal ellentétben gyors reagálás is kell.

Tomsess

Összes értékelése: 16

8/10 - A formabontás művészete
2018. január. 20.
2005-ben, mikor a Fahrenheit megjelent, semmilyen hasonló alkotás nem létezett még. Egyrészt irtó jól megírt története volt, vette a bátorságot, hogy több főszereplője is legyen egyszerre és hogy ne csak a játékosok agyára, de ügyességére is építsen. Az utóbbi volt számomra a játék egyetlen hibája. Mivel elsősorban konzolokra történt a fejlesztés, konzolon ill. gamepaddal nagyon jól játszható volt a játék, de én vettem a bátorságot, hogy billentyűzettel ültem neki. Ne tegyétek! A mászkálós részeknél folyton potyogtam és hamar olyan szintre vittem a karaktereimet, hogy nagyon nehéz volt aztán végigvinni a történetet. Ez volt az a dolog, amiért időről időre félre kellett tenni a játékot és bár mindmáig nagyon szép nosztalgiával gondolok vissza rá, azért néha még rémálmaim vannak a QTE részek miatt.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

A Quantic Dream fődizájnere új stúdiót nyitott
Hír
3 éve 11 hónapja (2017. november 9.)

A Quantic Dream fődizájnere új stúdiót nyitott

Caroline Marchal a Heavy Rain és a Beyond: Two Souls fődizájnere néhány más kollégájával együtt kilépett a Quantic Dream és a Sony csapatából, hogy egy új...

Fahrenheit (1. rész)
Végigjátszás
14 éve 3 hónapja (2007. június 23.)

Fahrenheit (1. rész)

Lucas Kane egy hétköznapi, a többi 6 milliárd embertársától semmiben sem különböző fiatalember ezen a szépnek nemigen mondható napon (elvégre ki hallott róla, h...

Fahrenheit (2. rész)
Végigjátszás
13 éve 11 hónapja (2007. november 2.)

Fahrenheit (2. rész)

Fahrenheit végigjátszás (2. rész)

Jubileumi Fahrenheit kiadás érkezik
Hír
1 éve 3 hete (2020. szeptember 25.)

Jubileumi Fahrenheit kiadás érkezik

Valahol kissé ijesztő belegondolni, hogy nem csak kicsiny oldalunk, hanem az egyik legklasszikusabb "modern" kaland, a Fahrenheit is már 15 éves. Az ilyen évfor...