Broken Sword 1: The Shadow of the Templars

9.8
AG.hu

A játék követésével sosem maradsz le a játékhoz kapcsolódó legfrissebb hírekről, mivel emailben vagy itt az oldalon értesítőt küldünk neked róla. Ha nem szeretnél emailt kapni, akkor ezt a profilod beállításaiban tudod módosítani.

Részletek

Megjelenési dátum: 1996. október 14. (25 éve 1 hete)

Műfaj: Rejtélyes, Humoros, Thriller

Játékmenet: Hagyományos kaland

Grafikai stílus: Kézzel-rajzolt

Nézet: 2D külső-nézetes

Irányítás: Point & click

Leírás:

A méltán népszerű point'n click kalandjáték sorozat első része, amelynek főhőse egy jogász, George Stobbart. Éppen békés őszi szabadságát tölti a festői szépségű Párizsban, amikor egy nem várt fordulat következik be: mielőtt elkortyolhatná a kávéját, egy furcsa bohóc lép be a kávézóba egy harmonikával a kezében, majd egy aktatáskával a hóna alatt elrohan. Nem sokkal később egy bomba omlasztja össze a kávézót, hősünket a törmelék alá teperve. Alig eszmél fel, de hamar rájön, hogy ezt nem hagyhatja annyiban. Utánajár az eseményt kiváltó okoknak, és nagy meglepetésére sokkal szövevényesebb dolgokra derít fényt, mint ahogy azt gondolta volna...

A Revolution Software legnépszerűbb és talán legjobban sikerült kalandjátéka, amely évtizedekre alapozta meg a sorozat hírnevét.

Magyarítás: A játékhoz létezik magyarítás. Innen tudod letölteni.

Értékelések

Rowli

Összes értékelése: 78

9.5/10 - A Revolution csapat és Charles Cecil mesterműve
2017. augusztus. 31.
Bár számomra a harmadik rész az etalon (mert megpróbálta a lehetetlent), az első rész mellett egyszerűen nem hagyhatok kevesebb pontszámot. A gyönyörű, kézzelrajzolt hátterek, a nagyszerűen megírt történet, az érdekesebbnél érdekesebb karaktetek és a zene örökre beírták magukat az emlékezetembe. A 90-es évek nem csak egyik legjobb kalandjátéka, de talán az egyik legjobb játéka is.

Norbi

Összes értékelése: 32

10/10 - A 10 pontos kalandjáték
2017. szeptember. 4.
Ha létezik 10 pontos kalandjáték, akkor a Broken Sword első része számomra mindenképpen az. A Revolution abszolút remekműve ami a zsáner ismerkedőinek könnyen ajánlható kalandjátéka. Jó bornak nem kell cégér, a Broken Sword első részének ismérveit pedig nem megmagyarázni hanem átélni kell.

Tomsess

Összes értékelése: 16

10/10 - Talán a legjobb
2017. november. 18.
A Broken Sword sorozat első része egyszerűen annyira építő eleme a kalandjátékos kánonnak, hogy rossz dolgot nem is lehet róla mondani. A gyönyörű kézzel rajzolt hátterek, eltalált szinkronhangok és zene, na meg a történet egy olyan elegyet alkotnak, ami egy magát kalandornak valló játékosnak kötelező értékű.

Szia! Nagyon örülünk, amiért úgy döntöttél, hogy értékelni fogod a játékot, mert ezzel is segíted az AG-t és a működését. Mielőtt azonban ezt megtehetnéd, be kell jelentkezned.

Kapcsolódó cikkek

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa
Érdekesség
1 hete 1 napja (2021. október 16.)

Egy kocsitolvajon múlt a Broken Sword sorsa

Ha most azt hiszitek, hogy a fenti cím kissé bulváros, akkor némileg igazatok van, bár tényleg ez az igazság. George Stobbart és Nico Collard legelső kalandja n...