A Little Big Adventure sorozatért már több mint 25 éve rajongunk sokan, de a pálmát szerintem Greg Wojciechowski viheti el, aki már idestova 10 éve dolgozik egy nagyon hangulatos rajongói felújításon, ami tavaly évvégén új mérföldkőhöz érkezett. A sors fura fintora, hogy nemrégiben megjelent a Little Big Adventure Symphonic Suite & Original Soundtracks is, így van miről regélnünk a játékkal kapcsolatban.

A rajongói felújítás nem csak azért érdekes, mert a fiatalember szeretné 3D-be átültetni az eredeti első rész (meg talán a második) történetét és játékmenetét, hanem ezt olyan modern formában kívánja megtenni, hogy a hangulat, amiért gyerekkorunkban annyira odáig voltunk, ne szenvedjen csorbát. Ehhez pedig első körben egy saját engine-t írt, amit kitartóan foltozgat a mai napig ahelyett, hogy mondjuk átpakolja az egészet Unreal-ba vagy Unity-ra.

A remake egészen 2020 végéig az eredetire hajazó, de 3D-s, szabadon forgatható kameranézetet használt (erről a változatról készült a fenti vidi), de tavaly kapott pár új grafikus segítőt a srác, ezért úgy döntött, hogy a projektet átrakja hátulnézetes, TPS-szerűre. Ami nem is lenne baj, csak így, még tovább tart majd a fejlesztés, mert jobb minőségű modelleket, textúrákat és animációkat kell gyártaniuk hozzá (utóbbi tényleg eléggé kidolgozatlan, vagy egyenesen hiányzik még a prototípusból). Erről a változatról is van egy videónk:

A fejlesztő elmondása szerint gőze sincs, mikor lesz kész a játékkal, de idén szeretne jelentkezni egy kipróbálható demóval.

De addig is van mivel lefoglalnunk magunkat, ugyanis olyan másfél éve a játékok zeneszerzője, Philippe Vachey kickstartert indított egy CD és bakelit album kiadására, ami az eredeti soundtrackeket és újraírt, szimfonikus zenekarral rögzített feldolgozásokat is tartalmazza Little Big Adventure Symphonic Suite & Original Soundtracks néven. A kiadvány mostanában jelenik meg, aminek örömére a CD-s változat 25 euróért, a lemezes pedig 39 euróért lehet a mienk limitált darabban, ha nem támogattuk a közösségi kalapozást, de mégis a polcunkon szeretnénk tudni ezt a gyönyörű albumot.