Legutóbb felettébb szomorú hírekkel jelentkeztünk Twinsen kalandjai kapcsán, nyáron ugyanis a [2.21] csapatának azzal kellett szembesülnie, hogy nem találnak kiadót a készülő 3. részhez, ezért kénytelenek voltak leállni a fejlesztéssel. Most viszont nagyon is jó híreket hoztunk! Az első rész újragondolásához találtak kiadót, így remaster helyett rende remake érkezik belőle.

Júliusban szerintem velünk egyetemben minden rajongó elmorzsolt egy könnycseppet, amikor kiderült, hogy zátonyra futott a tervezett folytatás. Apró öröm volt az ürömben, hogy ez nem volt hatással az első két rész tervezett felújítására, ám az akkortájt bemutatott első rész pre-alfa-változata óta nagy csend honolt a fejlesztők táján. A ma közzétett nyilatkozatuk alapján azonban sok minden történt az elmúlt hónapokban.

Egyelőre nem fedik fel, ki állt be Twinsen mögé, amit azzal magyaráznak, hogy a játékipar mai működési irányelve azt kívánja, hogy ezt majd a kiadó jelentse be egy befejezett minőségűnek tekinthető, játékmenetet bemutató anyaggal, vagy épp egy filmszerű előzetessel. Azonban ez még várat magára, mivel egyelőre nem tudják ezt biztosítani számukra. Egyelőre.

Szóba került továbbá az is, hogy egy kiadónak nem csupán a fejlesztő finanszírozása a feladata, hanem olyan játékosokat is kell érnie, akik számára Twinsen neve nem jelent semmit. A továbbiakban - miután hivatalosan is megtörténik majd a bejelentés - kétfelé fog megoszlani a kommunikáció: a kiadó próbálja majd a lehető legszélesebb közönség számára bemutatni a játékot, míg a fejlesztők a rajongókra fókuszálnak, akikkel igyekeznek majd minél több kulisszák mögötti titkot megosztani.