Az 1992-ben megjelent legelső Alone in The Dark nem csak kiválóan nyúlt a lovecrafti mitológiából, hanem maga is olyan szériákat ihletett meg, mint például a Resident Evil. Ezért is szomorú valahol, hogy részről-részre úgy csökkent a minősége, mint egy átlag közép-európai ország valutájának az értéke, hogy aztán 2008-ban konkrétan már rebootolni kelljen. De a szomorkodásnak immáron vége, ugyanis hamarosan Edward visszatér, hogy szétcsapjon néhány förtelem között a jó öreg Derceto-kúriában. Ehhez pedig segítségére lesz Emily Hartwood is.

Az utolsó két mondatból valószínűleg már mindenki sejthette, hogy a THQ és a Pieces Interactive igazán erőteljesen visszanyúl a sorozat gyökereihez. Méghozzá annyira, hogy egyszerre kapunk egy rebootot és egy remake-szerűséget is a legelső részből. Így tehát az 1920-as években járunk az USA déli részén, méghozzá egy elhagyatott gótikus hangulatú koros kúriában kóvályogva, ahová Carnby, a magánnyomozók gyöngye Ms. Hartwood társaságban érkezik, ugyanis a hölgy nagyapjának nemrég nyomaveszett a régebben elmegyógyintézetként működő épületben, amiben most meg valami nagyon sötét, nagyon gonosz és nagyon ősi erők settenkednek.

A trailer alapján az új változat szép 3D-s, TPS-szerű nézetet használó grafikával fog operálni, amihez dukálva nem lesz hiány az akcióban, ahogyan szerencsére a helyszín fogvacogva történő felfedezésében, meg az agysejtátmozgató logikai feladványokban sem. A játékban a jelek szerint ráadásul nem csak Carnbyt irányíthatjuk majd, hanem a már említett hölgyet is. A fejlesztők ígérete szerint egy igazi szerelmeslevelet fogunk kapni a ’90,-es évek horrorjátékaihoz, amit mit sem bizonyít jobban, hogy a sztori összerakásában és az atmoszféra megteremtésében az a Mikael Hedberg a felelős, aki már olyan alkotásokkal hozta mindenkire a szívbajt, mint a legelső Amnesia és a Soma.