Egy újabb pixel szellem dráma van készülőben, és ezúttal leginkább a keleti kultúra iránt rajongók örülhetnek.

A kínai játékipar - ahogy a kínai ipar egésze - felemelkedőben van, és bár legtöbbször csak az AAA kategóriás produktumaikról hallani, nem szabad elmennünk a kínai indie fejlesztők mellett sem, akiknek az elmúlt években már sikerült jó pár nevesebb kalandjátékot is piacra dobniuk.

A The Rewinderben egy speciális ügynököt irányítunk, akinek különleges képességének hála utazni tud a túlvilágba és vissza. Fő feladata az itt ragadt lelkek megsegítése és megértése. Ez azonban még nem elég ahhoz, hogy ezek a halálban ragadt entitások tovább tudjanak lépni. Hogy teljesen megoldja a problémát, szüksége van egy Dharma oltárra, amivel képes visszaforgatni az időt, aminek köszönhetően képes megtenni a szükséges változtatásokat.

A fentebb említett ügynököt ezúttal egy egykor virágzó kis falucskába küldik, ahol a pletykák szerint egy titokzatos, hosszú hajú nőt láttak a tó közelében, aki az arra utazókat a víz közelébe csalogatja, és… nos többé nem térnek vissza. A helyiek egy taoista papot béreltek fel, hogy megtalálja a nőt, de sajnos üres kézzel tért vissza. A különleges ügynök, ahogy egyre mélyebbre ás a helyi dolgokban, nem csak a falu sötét múltját sikerül feltárnia, de a sajátját is.

A demó és a megjelent videó alapján egy teljesen hagyományos, point and click kalandjátékkal lesz dolgunk, amely a pixeles grafikához mérten véleményem szerint nagyon hangulatosnak tűnik.

A fejlesztők elmondása alapján a játék rengeteget merít a kínai kultúrából, folklórból és annak szörnyeiből és istenségeiből. A logikai fejtörők pedig nagyban kötődnek majd a főhős különleges utazós képességéhez, tehát a túlvilágban tett cselekedete hatással lesz a valós világra.

A játékra sajnos még várnunk kell egy kicsit, pontos megjelenési dátum még nincs, mindössze annyit árultak el, hogy a játékuk érkezése valamikor 2021-ben várható.